SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ÖKAT KAPACITETSBEHOV FÖR STANSADE DETALJER

Swegon Operations i skånska Tomelilla, som är marknadsledande inom energieffektiva produkter och system för inomhusklimat, har investerat i en produktionslinje med en stans-vinkelsaxmaskin från Prima Power.
Produktionslinjen är levererad av Din Maskin i Värnamo. Ett ökat kapacitetsbehov hos företaget inom stansade detaljer föranledde investeringen.

Marknadsledande inom system för inomhusklimat
Swegon ingår i börsnoterade Latourkoncernen och har 16 produktionsenheter i Sverige, Finland, Italien, Indien, Nordamerika, Tyskland, Belgien och Storbritannien. Företaget har mer än 2 400 anställda runt om i världen. Swegon har flera gånger vunnit Stora Inneklimatpriset som syftar till att öka intresset för inneklimatteknik, stärka dess ställning och uppmärksamma teknik som främjar ett sunt inomhusklimat i energieffektiva byggnader.

Stans-vinkelsaxmaskin – unik lösning från Prima Power
För att möta en ökad efterfrågan och därmed ett ökat kapacitetsbehov, har Swegon Tomelilla investerat i en stans-vinkelsaxlinje Shear Brilliance SBe STS. Produktionslinjen är även utrustad med höglager för råmaterial, samt ett avancerat sorterings- och staplingssystem från Prima Power.

Hjärtat i stans-vinkelsaxmaskinen är en servoelektrisk stansmaskin, samt en vinkelsax med ett eget servoelektriskt drivsystem. Detta innebär att klipprörelsen kan utföras både snabbt och med hög precision.

Maskinen har linjärmotorer för axelrörelser och 35 ton stanskraft och är den maskinmodell med högst produktivitet för volymproduktion. Integrerad förladdning och centrering, automatisk laddning, såväl som utmatning och sortering av detaljerna och skrot, är standard.

Det här är en lösning som motsvarar dagens krav på teknisk prestanda, produktivitet och tillgänglighet, säger Kjell Arne Thorén, säljare på Din Maskin.

Tidigare investeringar
Sedan tidigare har Swegon Tomelilla flera maskiner levererade av Din Maskin, bland annat en kombinerad stanslasercell, flera stansanläggningar och kantpressar, både robotiserade och manuella. Din Maskin tackar för förtroendet och önskar Swegon Tomelilla lycka till med den nya investeringen.

Prima Power är varumärket inom Prima Industrie koncernen för sammanslagningen av Prima Industrie och Finn-Power. Sammanslagningen genomfördes 2008 och tillverkning sker numera i Italien, Finland, USA och Kina (i Kina för dess nationella marknad). Försäljnings- och servicenätverket, med egna dotterbolag och återförsäljare, täcker idag mer än 70 länder. Fler än 10.000 system är installerade runt om i världen.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884