SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ökad produktivitet i lagret genom förbättrad ergonomi

Vad är skillnaden mellan en utmaning och en möjlighet?
Traditionellt sett har en välutformad logistikverksamhet fokuserat på processeffektivitet – ofta på bekostnad av anställdas säkerhet och bekvämlighet. Missnöjda och ohälsosamma arbetare är oproduktiva, vilket ger en högre risk för frånvaro eller avslutad tjänst. Detta leder till högre personalomsättning och därmed högre rekryteringskostnader. Så hur hjälper du dina anställda prestera sitt bästa, minskar kostnader och ökar effektivitet hos din lagerpersonal?

Steg ett är att hålla din personal produktiv, effektiv och hälsosam. Lösningar för ergonomiska utmaningar i din verksamhet kan positivt påverka effektivitet, närvaro och engagemang hos personal, samt bibehållandet av den.

Vad är skillnaden mellan en utmaning och en möjlighet? En vis man sa en gång att de svåraste sakerna i livet är väldigt lätta att beskriva – men väldigt svåra att uppnå.

Det här är, inte minst, sant för produktions- och logistikchefer. Utmaningen är lätt att beskriva – öka lagrets effektivitet och gör anläggningen så produktiv som möjligt. Troligtvis vet du redan vilka delar av verksamheten som kan förbättras, men inte exakt hur. Det har presenterats många förslag, men ingen lösning som på egen hand kunnat öka lagrets produktivitet och effektivitet. Tills nu.

Traditionellt har en välutformad logistikverksamhet fokuserat på processeffektivitet, men ofta på bekostnad av anställdas säkerhet och bekvämlighet. Tunga, repetitiva lyft i obekväma temperaturer, dålig hållning och lyftteknik, damm och andra skadliga partiklar i luften samt generell fysisk påfrestning, bidrar till en hög grad av arbetsplatsrelaterade skador och olyckor vilket slutar i högre personalfrånvaro och personalomsättning. Medan den största kostnaden för en lageravdelning är personalkostnad – gör ovan nämnda faktorer det till en av de svåraste kostnaderna att ha kontroll över. Det har aldrig varit enkelt att hitta en bra balans mellan personalnöjdhet, resursfördelning och effektiva processer. Det har till och med varit vedertaget att det praktiskt taget är omöjligt att minska antalet skador utan att samtidigt sänka produktiviteten.

Logistik- och lagerbranschen står inför många utmaningar. Uppgången av post-order och e-handel kräver snabbare leveranser samtidigt som mindre och mindre orderstorlekar kräver kostnadseffektiv produktions- och lagerhantering. Just-In-Time-tillverkning sätter i sin tur ytterligare press på komponenthanteringen.

TAWIs vakuumlyftar för materialhantering kan hjälpa dig övervinna dessa utmaningar. Genom att använda smart lyftutrustning minskar du de negativa följder som kommer med felaktiga manuella lyft och godsplock i lager och logistikhallar, medan du samtidigt ökar personalens effektivitet, arbetsmoral och, i slutändan, vinsten.

TAWIs lösningar hjälper dig tampas med några av de vanligaste utmaningarna för logistik och lager:

• Rekrytera, anställa och behålla kvalificerad personal
• Öka arbetskraftens produktivitet
• Administrera och minska personalkostnader

Vi på TAWI har självklart inte svaret på alla enskilda lager- eller logistikanläggningars utmaningar, men våra lösningar har visat sig konsekvent öka produktivitet och effektivitet samtidigt som personalens hälsa och säkerhet bibehållits – eller rent av ökat.

Läs mer här»

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
BOLIST vill att fler lyckas med sina byggprojektHur kan organisationer maximera värdet av AI Mestergruppen behåller den ledande positionen Ökat cyberhotTryckkärl för industriellt bruk och deras betydelse
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka