SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”

Att hålla vad de lovar sina kunder är en av de viktigaste delarna i Carrier Transports arbete.
Därför var det uppskattat när Upplands Motors Mercedes-Benzavdelning löste en stor lastbilsbeställning på ett snabbt och enkelt sätt.

Carrier Transport är en av Stockholms ledande aktörer inom transport och logistik.Företaget ägs av åkarna själva, vilket gör dem unika gentemot andra transportföretag. Det skapar en sammansvetsad och familjär organisation där alla strävar mot samma mål – att leverera transport- och logistiktjänster i toppklass.

– För att göra det måste vi alltid kunna hålla vad vi lovar. Hela grunden till att våra kunder väljer Carrier är att det blir som vi har sagt, driftsäkerheten är jätteviktig för oss, säger Erik Alsmo, operativ chef på Carrier Transport.

Viktigt att anpassa sig efter kunden
Han berättar att de har en salig blandning av fasta uppdrag och lösa budtransporter, och måste därför veta vilken kapacitet de har från dag till dag. De kör bland annat reservdelar för Volvo Cars i mellan- och södra Sverige, med korta slottider där allt måste klaffa.

– Men vi tar även engångsuppdrag som kräver samma fokus – att lyssna på kunden och anpassa oss efter deras unika behov. Oavsett om det är stora eller små uppdrag måste vi alltid kunna hålla oss rullande.

Stor expansion krävde snabb leverans
Det är Erik som har haft kontakt med lastbilsavdelningen på Mercedes-Benz Upplands Motor sedan Bernats bil köptes upp 2017. Våren 2018 tackade Carrier ja till en förfrågan från en kund, vilket genererade i en kraftig expansion i Rosersberg och de behövde fem Ategolastbilar med en gång.

– Jag ringde Pekka Olkkonen på lastbilsavdelningen som sa att han självklart fixar det. Han löste det direkt genom att trolla fram fem hyrbilar och synkade det med de första leveranserna, berättar Erik.

Paketeringen bakades ihop mot en förmånlig kostnad och hyrlastbilarna byttes ut pö om pö i takt med att de beställda kom in. Allt gick sömlöst och Carrier behövde aldrig stanna upp i sitt arbete.

– Branschstandarden på nya lastbilsleveranser ligger på mellan ett halvår till ett år. Upplands Motors Mercedes-Benzgäng levererade fem bilar på bara ett par månader. Det är bara att lyfta på hatten, vi är jättenöjda och imponerade, säger Erik.

Service och eftermarknad är viktigast
Carrier Transport är inte knutna till ett varumärke men har kört Mercedes länge och väljer Upplands Motor mycket på grund av kvalitén på servicedelen. För även om affären och leveransen går snabbt och enkelt poängterar Erik hur viktig eftermarknaden är. Att serviceavtalen funkar och att man på så vis får hjälp och stöttning i att driva sin verksamhet.

– Samarbetet funkar kanon! Det är mycket som händer hos oss hela tiden, många stopp och bilar som måste repareras och så kommer det alltid att vara. Verkstäderna på Mercedes-Benz Upplands Motor löser problemen snabbt och enkelt, vilket är oslagbart för oss, avslutar Erik.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN