MÅNDAG 18 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årets innovation - Inission innovation award 2019

Vi vill lyfta fram nästa innovatör.
Inission är sprunget ur entreprenörskap och en tro på konkurrenskraftig svensk produktion. Vi strävar ständigt efter att vara branschens bästa totalleverantör och dessutom älskar vi tillväxt. Syftet med tävlingen är att hjälpa nya entreprenörer och idéer att växa och frodas genom att erbjuda utveckling, industrialisering och tillverkning under ett år. Värdet uppgår till 1,25 miljoner kronor.

Tävlingen
Tack vare våra samarbetspartners och annonsering i en rad olika kanaler sprids vetskapen om tävlingen. Intresseanmälningarna kommer från hela Sverige men störst intresse finns i storstadsregionerna Stockholm, Göteborg och Malmö. När tävlingen lanseras kan bolag anmäla sitt intresse via vår tävlingsmail, avling@inission.com. Vi förser dem då med det material de behöver för att kunna delta i tävlingen; en affärsmall och ett dokument med regler och formella krav. All nödvändig information finns också på www.inission.com. För att bidragen ska kunna bedömas på ett korrekt sätt måste vissa kriterier uppfyllas. Bl.a. ska det finnas en väl genomtänkt affärsplan och innovationen måste utgå från en produkt som är producerbar och innehåller elektronik. Deltagarna måste även kunna offentliggöra sin innovation. Juryn avgör vilka bidrag som är godkända att delta i tävlingen, samt utser vinnaren. Juryn tittar på uppfinningshöjd, genomförbarhet, marknadspotential och nyhetsvärde i sin utvärdering. Juryn består av Inissions ägare, Prevas, Almi Företagspartner AB, Nordea och NyTeknik.

Finalen
Juryn utser först de tre bästa bidragen och offentliggör finalisterna 18 mars. Finalisterna bjuds sedan med till Göteborg där de dagen innan finalen ska övertyga juryn i ett Draknästet-liknande koncept. Finalen avgörs på Stora scenen den 27 mars mitt under pågående Elektronik 2019 i Easyfairs nybyggda Åbymässa-komplex.

Finalisterna får då presentera sina innovationer inför allmänhet och press och därefter utses vinnaren av Publikens pris. Finalen avslutas med att juryn offentliggör vinnaren av Inission innovation Award.

Samarbetspartners
Prevas erbjuder innovativa lösningar, tjänster och produkter till företag som utvecklar produkter eller som har behov av att effektivisera eller automatisera sin verksamhet. Sedan 1985 har Prevas hunnit med att utveckla över 5 000 produkter, varav flera har bidragit till att göra Prevas kunder till världsledande inom sina områden. Prevas kommer kunna erbjuda vinnaren utvecklingstjänster till ett värde upp till 250 000 kr. NyTeknik förmedlar de senaste nyheterna, produkterna, trenderna och innovationerna och ligger i framkant när det gäller bevakning av expansiva branscher som IT, telekom, energi och bioteknik samt hur den nya tekniken används inom industrin. Almi erbjuder rådgivning, lån och riskkapital i företagandets alla faser. Under Inission innovation award ingår Almi i juryn samt bidrar med att distribuera och sprida inbjudan till tävlingen via sitt utbredda nätverk. Nordea Bank AB är en svensk bank- och finanskoncern med ca 11 miljoner kunder, 30 000 anställda och 600 kontor. Nordea är en av Europas tio största fullservicebanker mätt i börsvärde.

Exempel på Tidigare vinnare
Genom åren har sex vinnare av Inission innovation Award utsetts. Här är några av dem. 2012 vann Ferroamp med sin innovation Smart Energy Hub. Smart Energy Hub är en kombination av solceller och lokalt energilager. Syftet är att man ska kunna styra energiflödena på ett optimalt sätt och på så vis sänka kostnaderna. 2014 vann LARA Diagnostics med ett lättanvänt och kostnadseffektivt instrument för högkvalitativ diagnosticering av perifera nervskador. 2017 vann H&E Solutions med EVAM System, en teknisk innovation som monteras i utryckningsfordon för att varna andra bilister om dess närvaro och framfart. 2018 vann Viscando Traffic Systems med sitt trafiksystem ”Smartare trafikstyrning med 3D och AI” - en intelligent och i princip underhållsfri sensorteknologi som detekterar inte bara fordon utan också fotgängare och cyklister.

Easyfairs Scandinavia AB

2019-02-13
BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastrukturBehåll säkerheten, även vid arbete på distans!Hela produktionskedjan under ett tak när Industrimässorna arrangerades på Malmömässan
2019-02-08
Kör säkert på sportlovetNCC bygger parkeringshus för över 400 bilar i VästeråsTvå dagar fyllda av nyheter, inspiration och framtidsspaningStark ekonomi möjliggör viktiga framtidssatsningarSlangExpress har växlat upp i KarlskronaMAN Truck & Bus Sverige AB förstärker försäljningsorganisationen Dags för Dalarna att utse Årets dalakraft!Ett hållbart och giftfritt byggande – så når vi dit Certifikatet för Serporoc fasadsystem förnyas för ytterligare 5 år inom kortNu fler än 50 000 laddhybrider i SverigeKlimatsmarta KomatsuMazda presenterar MX-5 30th Anniversary EditionNya möjligheter med digitala tvillingar.Würth Svenska utökar sin produktportfölj med arbetskläder – säljstart våren 2019Så gör vi framtiden lite mer hållbar – Sweco bjuder in till hållbarhetsvecka i MalmöFinjas nya produktionslinje för EPS-betong invigd
Annonser