MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årets omgång av Venture Cup Startup imponerar!

År efter år imponeras juryn i Venture Cup av de bidrag som lämnas in i tävlingen.
2019 års upplaga av entreprenörstävlingen Venture Cup fick in närmare 160 idéer i region Öst. Bland tävlingsbidragen finns en lösning som gör det möjligt att ladda engångsbatterier, fobier botas med hjälp av VR-teknik och barns hälsa kan förbättras med glass som innehåller probiotika. En stor del av de inkomna affärsidéerna löser problem inom hälsa och hållbarhet, vilket speglar samhällsutmaningarna.

– Vi blir alltid imponerade av innovationshöjden bland de tävlande i Startup. Det är också kul att se att det är en stor bredd inom olika branscher, säger Tove Söderström, Region och Tävlingsansvarig för Venture Cup Öst.

Att utse vilka bidrag som ska gå vidare till årets Regionfinal har som alltid varit en utmaning för juryn. De bidrag som tills slut välts ut som nominerade träffade juryn i Stockholm den 7 maj där de fick presentera sitt bidrag.

Regionfinalen kommer att äga rum i centrala Stockholm den 23 maj och kommer att ledas av entreprenören Jonathan Rudman. Under kvällen kommer gästerna att få höra mer om de nominerade teamen och vinnarna kommer att tillkännages. De regionala vinnarna i Venture Cup Startup gör sedan upp i Sverigefinalen om bland annat den prestigefyllda titeln Startup of The Year. Klicka här för mer information om eventet samt för att anmäla dig.

De nominerade bidragen i region Öst:

Startup: Appstore for R&D
Team: Daniel Petrini, Hanno Lindroth, Håkan Andersson och Isabel Petrini.
Boendeort: Uppsala, Sandviken, Borgå (Finland)

Idén är en digital affär där forskare och utvecklare kan köpa färdiga analysprogram där de lätt kan stoppa in sina stora mängder data och göra komplexa analyser av dem.

Programmen besparar forskarna tid och pengar som annars hade gått till att själv programmera dessa eller beställa dem från en dyr programmerings firma. Resurserna som sparas kan läggas på den faktiska forskningen och utvecklingen och det är den bakomliggande drivkraften bakom Stardots.

Startup: Bifidice
Team: Hélène Billaud, Stefanie Schulz och Anastasia Gutkevich.
Boendeort: Stockholm och Chile
Lärosäte: Stockholms Universitet

Bifidice är en helhetslösning för barns tarmhälsa för att förbättra allergier och bidra till en friskare framtid: växtbaserat, probiotiskt kosttillskott i form av välsmakande glass kombineras med en digital coachingtjänst för föräldrar.

Startup: Biologg
Team: Anna-Karin Bergkvist och Daniel Eriksson
Boendeort: Stockholm

Biologg är ett mobilspel inspirerat av Pokémon Go där man tar bilder på växter och djur och samlar data som kan användas för forskning och naturvård för att bevara den biologiska mångfalden.

Startup: Endometrix
Team: Sushrut Shastri, Mitchell Isakka, Moa Felicia Linder
Boendeort: Stockholm

Endometrix är ett diagnostiskt patientstöd, en app med en unik algoritm för maskininlärning. Analys av loggade symtom, behandlingar och hälsoinsatser ger underlag för smartare och effektivare vård. Med projektet ämnar vi samla in mer data för att träna upp och validera algoritmen samt bidra till ökad medvetenheten om endometrios.

Startup: Enerpoly
Team: Mylad Chamoun och Samer Nameer
Boendeort: Stockholm
Lärosäte: KTH ochStockholms Universitet

Enerpoly utvecklar miljövänliga och uppladdningsbara zinkjonbatterier för storskalig energilagring. Vår teknologi består av lättillgängliga och säkra material som har en väletablerad och hållbar infrastruktur för utvinning och återvinning. Dessa batterier kan överbrygga luckorna mellan förnyelsebar elproduktion och elkonsumtion.

Startup: Flype
Team: Yousif Touza, Dani Daryaweesh
Boendeort: Stockholm

En delningsekonomi plattform som möjliggör för vanliga resenärer att utföra en internationell leverans, samtidigt som de tjänar pengar.

Startup: imagiLabs
Team: Dora Palfi, Beatrice Ionascu och Alexa Edström
Boendeort: Stockholm
Lärosäte: Stockholms Universitet

imagiLabs gör kodning kul för tonårsflickor. En community där tjejer mellan 12-16 år blir kreativa med mobila verktyg och prylar anpassade genom programmering. Genom gamification, strävar vi efter att träna och förbereda morgondagens ledare som kommer att forma framtiden för innovation.

Startup: Stocksholm
Team: Levi Mårten, Pablo Ivulic, Kristjan Kullamägi,
Boendeort: Stockholm

Stocksholm gör det enklare att välja aktier utan att ha kunskap inom finans. Vi presenterar aktier visuellt med bilder och en 5-stjärnig ranking metod baserad på Nobelprisvinnande forskning.

Startup: Nordic Psychology

Team: Matilda Sandström, Boontariga Pipatanangura, Sofia Jannati, Vanja Beslic, Nikolai Schnackenburg, Alexander Heineman, Johannes Jämtheden, Lisette Olsson och Lina Martinsson.

Boendeort: Stockholm och London
Lärosäte: Karolinska Institutet

Nordic Psychology är ett Stockholmsbaserat produktbolag inom Health Tech, med visionen att revolutionera framtidens psykologiska behandlingar. NP erbjuder helhetslösningar inom VR-behandling till privat och offentlig sjukvård, med behandlingsprogram för fobier, beroenden, stress, ätstörningar och fysioterapi.

Frågor hänvisas till:

Nancy Samefors
Marknadsansvarig, Venture Cup Öst
nancy.samefors@veturecup.se
070-991 11 90

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser