MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årets omgång av Venture Cup Startup imponerar!

År efter år imponeras juryn i Venture Cup av de bidrag som lämnas in i tävlingen.
2019 års upplaga av entreprenörstävlingen Venture Cup fick in närmare 160 idéer i region Öst. Bland tävlingsbidragen finns en lösning som gör det möjligt att ladda engångsbatterier, fobier botas med hjälp av VR-teknik och barns hälsa kan förbättras med glass som innehåller probiotika. En stor del av de inkomna affärsidéerna löser problem inom hälsa och hållbarhet, vilket speglar samhällsutmaningarna.

– Vi blir alltid imponerade av innovationshöjden bland de tävlande i Startup. Det är också kul att se att det är en stor bredd inom olika branscher, säger Tove Söderström, Region och Tävlingsansvarig för Venture Cup Öst.

Att utse vilka bidrag som ska gå vidare till årets Regionfinal har som alltid varit en utmaning för juryn. De bidrag som tills slut välts ut som nominerade träffade juryn i Stockholm den 7 maj där de fick presentera sitt bidrag.

Regionfinalen kommer att äga rum i centrala Stockholm den 23 maj och kommer att ledas av entreprenören Jonathan Rudman. Under kvällen kommer gästerna att få höra mer om de nominerade teamen och vinnarna kommer att tillkännages. De regionala vinnarna i Venture Cup Startup gör sedan upp i Sverigefinalen om bland annat den prestigefyllda titeln Startup of The Year. Klicka här för mer information om eventet samt för att anmäla dig.

De nominerade bidragen i region Öst:

Startup: Appstore for R&D
Team: Daniel Petrini, Hanno Lindroth, Håkan Andersson och Isabel Petrini.
Boendeort: Uppsala, Sandviken, Borgå (Finland)

Idén är en digital affär där forskare och utvecklare kan köpa färdiga analysprogram där de lätt kan stoppa in sina stora mängder data och göra komplexa analyser av dem.

Programmen besparar forskarna tid och pengar som annars hade gått till att själv programmera dessa eller beställa dem från en dyr programmerings firma. Resurserna som sparas kan läggas på den faktiska forskningen och utvecklingen och det är den bakomliggande drivkraften bakom Stardots.

Startup: Bifidice
Team: Hélène Billaud, Stefanie Schulz och Anastasia Gutkevich.
Boendeort: Stockholm och Chile
Lärosäte: Stockholms Universitet

Bifidice är en helhetslösning för barns tarmhälsa för att förbättra allergier och bidra till en friskare framtid: växtbaserat, probiotiskt kosttillskott i form av välsmakande glass kombineras med en digital coachingtjänst för föräldrar.

Startup: Biologg
Team: Anna-Karin Bergkvist och Daniel Eriksson
Boendeort: Stockholm

Biologg är ett mobilspel inspirerat av Pokémon Go där man tar bilder på växter och djur och samlar data som kan användas för forskning och naturvård för att bevara den biologiska mångfalden.

Startup: Endometrix
Team: Sushrut Shastri, Mitchell Isakka, Moa Felicia Linder
Boendeort: Stockholm

Endometrix är ett diagnostiskt patientstöd, en app med en unik algoritm för maskininlärning. Analys av loggade symtom, behandlingar och hälsoinsatser ger underlag för smartare och effektivare vård. Med projektet ämnar vi samla in mer data för att träna upp och validera algoritmen samt bidra till ökad medvetenheten om endometrios.

Startup: Enerpoly
Team: Mylad Chamoun och Samer Nameer
Boendeort: Stockholm
Lärosäte: KTH ochStockholms Universitet

Enerpoly utvecklar miljövänliga och uppladdningsbara zinkjonbatterier för storskalig energilagring. Vår teknologi består av lättillgängliga och säkra material som har en väletablerad och hållbar infrastruktur för utvinning och återvinning. Dessa batterier kan överbrygga luckorna mellan förnyelsebar elproduktion och elkonsumtion.

Startup: Flype
Team: Yousif Touza, Dani Daryaweesh
Boendeort: Stockholm

En delningsekonomi plattform som möjliggör för vanliga resenärer att utföra en internationell leverans, samtidigt som de tjänar pengar.

Startup: imagiLabs
Team: Dora Palfi, Beatrice Ionascu och Alexa Edström
Boendeort: Stockholm
Lärosäte: Stockholms Universitet

imagiLabs gör kodning kul för tonårsflickor. En community där tjejer mellan 12-16 år blir kreativa med mobila verktyg och prylar anpassade genom programmering. Genom gamification, strävar vi efter att träna och förbereda morgondagens ledare som kommer att forma framtiden för innovation.

Startup: Stocksholm
Team: Levi Mårten, Pablo Ivulic, Kristjan Kullamägi,
Boendeort: Stockholm

Stocksholm gör det enklare att välja aktier utan att ha kunskap inom finans. Vi presenterar aktier visuellt med bilder och en 5-stjärnig ranking metod baserad på Nobelprisvinnande forskning.

Startup: Nordic Psychology

Team: Matilda Sandström, Boontariga Pipatanangura, Sofia Jannati, Vanja Beslic, Nikolai Schnackenburg, Alexander Heineman, Johannes Jämtheden, Lisette Olsson och Lina Martinsson.

Boendeort: Stockholm och London
Lärosäte: Karolinska Institutet

Nordic Psychology är ett Stockholmsbaserat produktbolag inom Health Tech, med visionen att revolutionera framtidens psykologiska behandlingar. NP erbjuder helhetslösningar inom VR-behandling till privat och offentlig sjukvård, med behandlingsprogram för fobier, beroenden, stress, ätstörningar och fysioterapi.

Frågor hänvisas till:

Nancy Samefors
Marknadsansvarig, Venture Cup Öst
nancy.samefors@veturecup.se
070-991 11 90

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser