SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Övervakning och kontroll av vakuumprocesser

På ett enkelt sätt
Inom processteknik är det exakta trycket i vakuumassisterade processer en viktig parameter för att säkerställa optimal effektivitet och bästa möjliga produktkvalitet. Busch VACTEST mätutrustning för vakuum är utformad för att kombinera de senaste framstegen inom mätteknik med exceptionell tillverkningskvalitet – vilket ger en innovativ och omfattande portfölj av aktiva vakuummätare och styrenheter. Detta gör det möjligt att matcha rätt mätteknik till varje process.

Robust konstruktion, tillförlitlighet och mätnoggrannhet är viktiga funktioner i dessa enheter, vilket gör dem till det perfekta valet för att övervaka och styra din vakuumprocess, oavsett om det är inom industrin eller forskningen. Dessa toppmoderna tekniker möjliggör ett brett mätområde från 1600 till e5-10 millibar som täcker alla vakuumnivåer med noggrannhet. Alla sensorer uppfyller internationella standarder och föreskrifter som CE och RoHS.

Ett antal olika sensortekniker i VACTEST-serien täcker hela skalan mellan grovvakuum och ultrahögt vakuum. De kan i princip delas in i två huvudkategorier: direkt och indirekt tryckmätning. Den direkta mätprincipen är oberoende av processgasen och baseras på det tryck som molekylflödet utövar på ett membran. Denna metod används huvudsakligen för grova och medelstora vakuumprocesser. Vid en högre vakuumnivå används indirekta mätprinciper, baserade på processgasens speciella egenskaper, såsom värmeledningsförmåga eller joniseringssannolikhet. Till skillnad från den direkta mätmetoden beror dessa principer på typen av processgas. Av denna anledning måste en specifik korrektionsfaktor tillämpas för varje processgas – med undantag för luft och
kväve.

Ett antal faktorer måste beaktas vid val av rätt sensor. Förutom process- och omgivningsförhållandena spelar tryckområdet, noggrannhet och gassammansättning en nyckelroll för att uppnå optimala mätresultat. Med tre produktlinjer tillgängliga uppfyller Busch VACTEST noggrannhet, mätområde och funktionskrav för varje vakuumsystem eller process.

VACTEST digitala mätare - kommer med ett komplett utbud av alternativ som standard. Deras intelligenta utförande möjliggör en optimal sensorstyrning, och många inställningsalternativ, detta gör dem till den perfekta lösningen för en mängd olika applikationer. VACTEST digitala mätare är baserade på Pirani sensorteknik eller på kombinationer av Pirani / kall katod eller Pirani / varm katodteknik.

VACTEST analoga mätare har en kompakt, robust och funktionell design. Tack vare sin utmärkta mätnoggrannhet och stabilitet är dessa sändare idealiska för centraliserade övervakning- och styrsystem.

VACTEST mobila mätare är den perfekta handhållna lösningen för kvalitetssäkring för vakuumprocesser och underhåll. Dessa batteridrivna mätare erbjuder olika funktioner, till exempel ett USB-gränssnitt för export och visning av data, samt en datalogg. De kan till och med användas under vakuum. Till exempel kan dessa mätare förseglas i vakuumförpackningar för att mäta trycket i förpackningen.

VACTEST aktiva sensorstyrenheter, som är kompakta styrenheter konstruerade för samtidig drift av flera vakuummätare, binder samman produktserien. De används antingen som en bordsenhet eller rackmonterad, de möjliggör intuitiv menynavigering och säkerställer full kontroll över varje sändare. Parametrar, såsom korrigeringsfaktor för gastyp, tryckenheter, börvärde och andra fördelaktiga funktioner är lätta att justera.

Förutom mätinstrumenten finns även VACTEST Viewer tillgänglig. Det är en gratis Bluetooth-applikation för mobila enheter med Android-operativsystem. Den kan användas för att visa tryckvärden för upp till 16 anslutna sensorer. Verktyget har utformats för Bluetoothutbyte mellan programvara och sensorer och är idealiskt lämpat för underhålls- och kalibreringsändamål. Visuella larm och ljudlarm kan förinställas för minimala och maximala tryckvärden.

Irene Jepsen
Marketing and Quality Coordinator

Mobile/Direct: +46 31 338 00 97
Switchboard: +46 31 338 00 80
irene.jepsen@busch.se

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2, 435 33 Mölnlycke, Sweden

www.busch.se
Kontaktinformation
Postadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Besöksadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556198-1308
Grundat: 1978
Anställda: 18
Välkommen till Busch Vakuumteknik!

Busch Vacuum Solutions är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Vårt produktutbud omfattar lösningar för vakuum- och övertrycksteknik inom alla industrisegment.

Buschs produktutbud har världens största urval inom industriell vakuumteknik. Vi kan dra fördel av mer än 50 års erfarenhet från tillverkning av vakuumpumpar och lågtryckspumpar.

Vårt företag grundades 1963. Med 60 dotterföretag i 42 länder och försäljningsrepresentanter i fler än 30 länder kan vi ge goda råd och praktisk support till våra kunder på plats.

Alla våra produkter finns tillgängliga med olika tillval och avancerade finesser för att passa ett stort urval av tillämpningar så att våra kunder kan dra fördel av den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Vi utvärderar ständigt våra aktiviteter i syfte att vidmakthålla högsta standard och vi fortsätter att utveckla nyskapande teknologi som definierar framtiden vad gäller tillämpningar inom vakuumsystem.

Vårt huvudkontor är beläget i Maulburg (Tyskland), där vår tyska huvudfabrik ligger. Maulburg är också hemvist för vår tyska försäljningsorganisation. Busch har även produktionsanläggningar i Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Korea och USA. Busch-gruppen är ett familjeägt företag som leds av familjen Busch.

Buschs arbetsstyrka med fler än 3 000 anställda i hela världen innefattar många specialister inom kemi, mekanik och service. Med vårt globala servicenätverk erbjuder vi våra kunder strömlinjeformad service inom vakuumpumpar och vakuumsystem. Buschs servicetekniker och ingenjörer konstruerar och underhåller vakuumsystem i jordens alla hörn och inom många industrisegment – från oljeutvinning till havs i Arktiska havet till livsmedelsförpackning i Patagonien.

Våra fabriker använder det senaste inom tillverkningsteknik, maskiner och utrustning. Våra kvalitetsstyrningsprocedurer överträffar DIN EN ISO 9001-kraven och ger alla nödvändiga certifieringar för att möta de specifika kraven från alla våra kunder.

Välkommen att kontakta oss på Busch Vakuumteknik, vi finns i Mölnlycke och Uppsala.

Servicecenter Öst & Nord
Vaksala Eke, SE-755 94 Uppsala
Telefon: 018-470 14 30


Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Irene Jepsen
Marknad
031-338 00 80
Göran Johansson
+46 31 338 00 86

Filmer

Busch Vakuumteknik AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2022-05-20
Interroll presenterar nya materialhanteringslösningarAlger ska rena avloppsvattenVeeam avslöjar kommande produktlanseringar och funktionalitet
2022-05-19
Wingårdhs vinner PLÅTPRISET 2022 DB Schenker banar vägKvävgas PSA Generator N2Flyability släpper en drönare för instängda utrymmenFunderar du på att göra en motoroptimering?Snickare testar att bygga hus med AR-glasögonAlvesta Biogas utökar biogasproduktionenRamirent öppnar kundcenter i MärstaEnergiministern inviger ångpanna i JönköpingNyuppsatta pulversprinklers förhindrade brand väldigt effektivtSandvik Coromant inviger framtidens kontor i UppsalaNy affärsområdeschef för Sweco NorgeDA-elektronik nu syster till Manovi Varberg
2022-05-18
3 effektiva skäreggar för produktiv hålbearbetningFöretaget ni inte vill missa på Underhållsmässan 2022IO-Link-kompatibla joniserare för små utrymmenGrus Schakt Umeå AB väljer en helhetslösning från Swecon och VolvoKompakta 3-fas solid state-reläer från elcoInvestera i homestyling med Koncepthem Hitta rätt företagslån på Kreditval.seHar du rätt bokföringsprogram? Funderar du på att byta företagsnamn?Rabattkoder hos Kupongerna.seVi tackar alla er som besökte oss på ElmiaFlyttbud för företagTOSIBOX® - Nya och bättre modeller ABB:s nya robotlösning för depalletering gör logistiken mindre komplexDet är till Elmia Subcontractor som våra kunder kommerNetatmo lanserar skydd till Smart VäderstationRekordstort intresse för mer hållbara IT-produkterAllt fler laddbara personbilar privatleasasNytt ljus över organiska solceller
2022-05-17
Efterlängtade möten gav affärer på Elmia ProduktionsmässorWürth ställer ut på Underhållsmässan 2022Zoom rustar upp i kampen mot IT-kriminellaÅrets företagare på Piteå Business Awards!Upplev produktnyheterna från PCH EngineeringJungheinrich utökar inom dragtruckarFramsteg för klassiskt problem på massakokareLogisnext Sweden lanserar ny ståstaplareFörbättrad hållbarhets­prestanda hos Nordic PaperOrange Cyberdefense storsatsar på IT-säkerhet i norrSnow Software släpper nya lösningar Heated adsorptionstork UDDH
2022-05-16
Volvo A25G med lastväxlareDags att automatisera hela fabrikenEngel gör plastindustrin smartare med digitala lösningarMAN och ABB E-mobility varvar upp inför nästa fas Ny svensk Hänel-partner Han är Sveriges bästa unga ventilationsmontörMasentia tar sina kunder till högre höjderJanina Östling nominerad till Årets Träbyggare 2022Det bästa naturliga golvet är nu ännu bättreKomatsu lanserar PC01E-1MakerSquare slår hål på myterna om svensk produktion
2022-05-13
Mahdi Barbari från Uppsala tog SM-guld i plåtslageriVill skapa möjlighet för kvinnor att ta plats i elbranschenNytt gränssnitt för arbetsplatsstyrningABB utökar portföljen