SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Övervakning och kontroll av vakuumprocesser

På ett enkelt sätt
Inom processteknik är det exakta trycket i vakuumassisterade processer en viktig parameter för att säkerställa optimal effektivitet och bästa möjliga produktkvalitet. Busch VACTEST mätutrustning för vakuum är utformad för att kombinera de senaste framstegen inom mätteknik med exceptionell tillverkningskvalitet – vilket ger en innovativ och omfattande portfölj av aktiva vakuummätare och styrenheter. Detta gör det möjligt att matcha rätt mätteknik till varje process.

Robust konstruktion, tillförlitlighet och mätnoggrannhet är viktiga funktioner i dessa enheter, vilket gör dem till det perfekta valet för att övervaka och styra din vakuumprocess, oavsett om det är inom industrin eller forskningen. Dessa toppmoderna tekniker möjliggör ett brett mätområde från 1600 till e5-10 millibar som täcker alla vakuumnivåer med noggrannhet. Alla sensorer uppfyller internationella standarder och föreskrifter som CE och RoHS.

Ett antal olika sensortekniker i VACTEST-serien täcker hela skalan mellan grovvakuum och ultrahögt vakuum. De kan i princip delas in i två huvudkategorier: direkt och indirekt tryckmätning. Den direkta mätprincipen är oberoende av processgasen och baseras på det tryck som molekylflödet utövar på ett membran. Denna metod används huvudsakligen för grova och medelstora vakuumprocesser. Vid en högre vakuumnivå används indirekta mätprinciper, baserade på processgasens speciella egenskaper, såsom värmeledningsförmåga eller joniseringssannolikhet. Till skillnad från den direkta mätmetoden beror dessa principer på typen av processgas. Av denna anledning måste en specifik korrektionsfaktor tillämpas för varje processgas – med undantag för luft och
kväve.

Ett antal faktorer måste beaktas vid val av rätt sensor. Förutom process- och omgivningsförhållandena spelar tryckområdet, noggrannhet och gassammansättning en nyckelroll för att uppnå optimala mätresultat. Med tre produktlinjer tillgängliga uppfyller Busch VACTEST noggrannhet, mätområde och funktionskrav för varje vakuumsystem eller process.

VACTEST digitala mätare - kommer med ett komplett utbud av alternativ som standard. Deras intelligenta utförande möjliggör en optimal sensorstyrning, och många inställningsalternativ, detta gör dem till den perfekta lösningen för en mängd olika applikationer. VACTEST digitala mätare är baserade på Pirani sensorteknik eller på kombinationer av Pirani / kall katod eller Pirani / varm katodteknik.

VACTEST analoga mätare har en kompakt, robust och funktionell design. Tack vare sin utmärkta mätnoggrannhet och stabilitet är dessa sändare idealiska för centraliserade övervakning- och styrsystem.

VACTEST mobila mätare är den perfekta handhållna lösningen för kvalitetssäkring för vakuumprocesser och underhåll. Dessa batteridrivna mätare erbjuder olika funktioner, till exempel ett USB-gränssnitt för export och visning av data, samt en datalogg. De kan till och med användas under vakuum. Till exempel kan dessa mätare förseglas i vakuumförpackningar för att mäta trycket i förpackningen.

VACTEST aktiva sensorstyrenheter, som är kompakta styrenheter konstruerade för samtidig drift av flera vakuummätare, binder samman produktserien. De används antingen som en bordsenhet eller rackmonterad, de möjliggör intuitiv menynavigering och säkerställer full kontroll över varje sändare. Parametrar, såsom korrigeringsfaktor för gastyp, tryckenheter, börvärde och andra fördelaktiga funktioner är lätta att justera.

Förutom mätinstrumenten finns även VACTEST Viewer tillgänglig. Det är en gratis Bluetooth-applikation för mobila enheter med Android-operativsystem. Den kan användas för att visa tryckvärden för upp till 16 anslutna sensorer. Verktyget har utformats för Bluetoothutbyte mellan programvara och sensorer och är idealiskt lämpat för underhålls- och kalibreringsändamål. Visuella larm och ljudlarm kan förinställas för minimala och maximala tryckvärden.

Irene Jepsen
Marketing and Quality Coordinator

Mobile/Direct: +46 31 338 00 97
Switchboard: +46 31 338 00 80
irene.jepsen@busch.se

Busch Vakuumteknik AB
Växthusvägen 2, 435 33 Mölnlycke, Sweden

www.busch.se
Kontaktinformation
Postadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Besöksadress
Växthus­vägen 2
43533 Mölnlycke
Region
Härryda
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556198-1308
Grundat: 1978
Anställda: 18
Välkommen till Busch Vakuumteknik!

Busch Vacuum Solutions är en av världens största tillverkare av vakuumpumpar, fläktar och kompressorer. Vårt produktutbud omfattar lösningar för vakuum- och övertrycksteknik inom alla industrisegment.

Buschs produktutbud har världens största urval inom industriell vakuumteknik. Vi kan dra fördel av mer än 50 års erfarenhet från tillverkning av vakuumpumpar och lågtryckspumpar.

Vårt företag grundades 1963. Med 60 dotterföretag i 42 länder och försäljningsrepresentanter i fler än 30 länder kan vi ge goda råd och praktisk support till våra kunder på plats.

Alla våra produkter finns tillgängliga med olika tillval och avancerade finesser för att passa ett stort urval av tillämpningar så att våra kunder kan dra fördel av den bästa och mest kostnadseffektiva lösningen. Vi utvärderar ständigt våra aktiviteter i syfte att vidmakthålla högsta standard och vi fortsätter att utveckla nyskapande teknologi som definierar framtiden vad gäller tillämpningar inom vakuumsystem.

Vårt huvudkontor är beläget i Maulburg (Tyskland), där vår tyska huvudfabrik ligger. Maulburg är också hemvist för vår tyska försäljningsorganisation. Busch har även produktionsanläggningar i Schweiz, Storbritannien, Tjeckien, Korea och USA. Busch-gruppen är ett familjeägt företag som leds av familjen Busch.

Buschs arbetsstyrka med fler än 3 000 anställda i hela världen innefattar många specialister inom kemi, mekanik och service. Med vårt globala servicenätverk erbjuder vi våra kunder strömlinjeformad service inom vakuumpumpar och vakuumsystem. Buschs servicetekniker och ingenjörer konstruerar och underhåller vakuumsystem i jordens alla hörn och inom många industrisegment – från oljeutvinning till havs i Arktiska havet till livsmedelsförpackning i Patagonien.

Våra fabriker använder det senaste inom tillverkningsteknik, maskiner och utrustning. Våra kvalitetsstyrningsprocedurer överträffar DIN EN ISO 9001-kraven och ger alla nödvändiga certifieringar för att möta de specifika kraven från alla våra kunder.

Välkommen att kontakta oss på Busch Vakuumteknik, vi finns i Mölnlycke och Uppsala.

Servicecenter Öst & Nord
Vaksala Eke, SE-755 94 Uppsala
Telefon: 018-470 14 30


Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Mickael Ström
+46 31 338 00 81

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Busch Vakuumteknik AB

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2023-05-29
ABB överbryggar kunskapsklyftan Castellum utökar ytorna till FörsäkringskassanVentilsortiment erbjuder snabbast möjliga montering Varnar för IT-kostnadsfällornaColoreel stärker sin patentportfölj
2023-05-26
Fallskydd från Cranemech: säkerhet på arbetsplatsen Högkvalitativa transporttankar från MPPEntreprenad och anläggningsmaskinerOmarbetade högprecisionsfräsarKongress med extra allt
2023-05-25
Gnosjö har Nordens största hydromatpark VBN Components nya maskinVad företag ska tänka på vid val av företagsabonnemangDubbade däck på hjul­lastaren ger säker snöröjningTillkännager Partner Award-vinnarna på SPHERE23
2023-05-24
Hur man löser storleksbegränsningar?Account Manager Western Sweden & DenmarkBra resultat på CementaNordic Laser Technology CenterUppdaterad snedsätesventil
2023-05-23
Kundutbildning i fjädertek­nik hos lettiskt kundföretagAros Kapital blir officiell partner till IFK GöteborgHar ni behov av specialmaskiner?Bildanalys & Vision byter namn till Computer VisionConsilium Safety Group och Roxtec i samarbete