MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

​Klimatsmarta förebilder får SJs diplom för miljösmart resande

Folkhälsomyndigheten, Combitech och Naturkompaniet tog emot SJs miljödiplom som delades ut på torsdagen.
Organisationerna har framgångsrikt styrt om en stor del av sina tjänsteresor till tåg som en del av sitt miljöarbete. Tillsammans minskade de sina koldioxidutsläpp med 150 ton jämfört med om de flugit lika långt förra året.

– Våra vinnare är verkligen klimatsmarta förebilder. Att välja tåget är ett av de enklaste sätten att minska belastningen från tjänsteresor. Samtidigt sparar företagen ofta både tid och pengar, säger SJs hållbarhetsdirektör Erica Kronhöffer.

De tre pristagarna arbetar aktivt för att minimera klimatutsläppen från sina tjänsteresor. Combitech, ett dotterbolag inom Saab-koncernen med kunder och kontor över hela Sverige, ställde om sitt affärsresande radikalt förra året. Deras tågresande med SJ ökade med 300 procent förra året - och koldioxidutsläppen minskade med 120 ton jämfört med om de flugit lika långt. Combitech följer upp resandet på individbasis internt till alla avdelningar.

– Det känns fantastiskt! Vi jobbar för att bli Sveriges mest hållbara it-konsultbolag. Diplomet är ett kvitto på att vårt aktiva hållbarhetsarbete ger resultat, säger vd Hans Torin.

Folkhälsomyndigheten är först bland svenska myndigheter att införa modellen med tågpremie, en ersättning till de anställda som väljer tåg framför andra transportmedel vid resor över 50 mil. Tågpremien har lett till en tredubbling av tågresandet mellan de två kontoren i Solna och Östersund, där exempelvis många väljer det dagliga nattåget mellan städerna, men utan att de totala reskostnaderna ökat.

– Det är en hedersam utmärkelse. Det är extra roligt, eftersom vår modell med tågpremien visar att positiva incitament är framgångsrikt för att få fler att resa hållbart, säger generaldirektör Johan Carlson.

Naturkompaniets varumärke genomsyras av omsorg om miljö och natur, vilket också syns på deras resande. Varje år sammanställs en reserapport där bolaget utvärderar sig själva för att bli ännu bättre på att välja klimatsmarta resealternativ.

– Att värna natur och miljö ligger i företagets dna. Att resa så klimatsmart som möjligt i jobbet är självklart för oss. I de flesta fall blir det tåg, men det händer också att medarbetare drar på sig vandringskängorna och vandrar till konferenser och möten, säger marknadschef Sofie Saberski.

Det är femte året SJ delar ut miljödiplom till företag och organisationer som arbetar aktivt för att minska sin klimatbelastning från tjänsteresandet. Diplomen delades ut vid SJs bolagsstämma i Stockholm.

För mer information om diplomet och SJs hållbarhetsarbete: SJs presstjänst på 010-751 51 84
Kontaktperson Combitech: vd Hans Torin, hans.torin@combitech.se
Folkhälsomyndigheten: generaldirektör Johan Carlson, johan.carlson@folkhalsomyndigheten.se
Naturkompaniet: marknadschef Sofie Saberski, sofie.saberski@naturkompaniet.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser