ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

​Land Rover Discovery Sport uppdateras

Land Rover Discovery Sport får sig ett nödvändigt facelift och utrustas med en mängd tekniska nyheter som Touch Pro infotainment och det fantastiska Clear Sight Ground View-systemet.
Samtidigt introduceras en mildhybrid och redan nästa år kommer den som laddhybrid.
Land Rover Discovery är en populär modell världen över. Totalt har Discovery Sport sålts i över 500 000 exemplar – och nu är det dags för en uppdatering.

Nya Discovery Sport är baserad på Land Rovers avancerade Premium Transverse Architecture för maximal passagerarsäkerhet och är utrustad med en lång rad innovativa, nya funktioner som bekräftar att Discovery Sport är en modern, kompakt, behaglig och välbalanserad SUV som inte bara ser bra ut, men som också tar sig fram överallt.

Utvändigt känns nya Discovery Sport igen genom den nya kylargrillen, de nya stötfångarna samt LED-lyktorna som är placerade båda fram och bak. Det är insidan som bryter med det gamla.

Ungefär på samma sätt som för Range Rover Evoque har Discovery Sport numera också Touch Pro infotainment-systemet, som används för en rad av bilens röststyrda funktioner via en pekskärm. Bland annat har man tillgång till Apple Car Play, Android Auto, Wireless-uppladdning och 4G Wi-Fi-hotspot.

På det stora hela är premiumkänslan förlagd till kupén. Uppdaterade materialval, nya säten och möjligheten till 24 olika säteskonfigurationer gör bilen till ett både flexibelt och kompetent resesällskap och den 20 procent större bränsletanken gör att du kommer längre mellan varje stopp.

Tekniskt överlägsen

Tekniskt sett är Land Rover Discover Sport ännu mer överlägsen än förut. Utöver fyrhjulsdrift och automatväxellåda finns nu Terrain Response som standard på nya Discovery Sport. Föraren har inte bara möjlighet att välja mellan förinställda funktioner som; Komfort, Sand, Gräs, Grus, Snö, Lera och Hjulspår. En autofunktion ger också möjligheten att välja den funktion som lämpar sig bäst för rådande förhållanden, med vilken momentet anpassas i förhållande till terrängen. Det är samma system som finns i nya Range Rover Evoque, som den dessutom delar funktionen ClearSight Ground View med. Förverkligandet av Land Rovers innovation med en transparent motorhuv som innebär att föraren får en virtuell 180-graders vy över området under bilens framparti, en användbar hjälp i ojämn terräng och vid tajta parkeringsmanövrer i stadstrafik.

Förberedd för eldrift

Discovery Sport är också designad med fokus på elektrifiering. Nya Premium Transverse Architecture (PTA) innebär att Discovery Sport redan från lanseringen fås med en ”alltid aktiverad” 48-volts mildhybriddrivlina i bilen (MHEV). Systemet samlar energi som normalt går åt under retardation, och lagrar energin i ett batteri i chassit, där den assisterar förbränningsmotorn under acceleration. Under inbromsning och vid hastigheter under 17 km/h avbryts motorn för att minimera utsläppet. Denna milda hybriddrivlina kompleteras meden laddhybridversion i slutet av 2019.

“Jaguar Land Rover har förbundit sig att leverera en elektrifierad utgåva av varje ny modell från och med år 2020 och detta är det senaste steget mot att nå detta mål. Milda hybriddrivlinor levererar i dag reella besparingar inom utsläpp och bränsleförbrukning, vilket förarna har glädje av varenda gång de sätter sig bakom ratten. En elektrifierad laddhybridmodell tillkommer i samma serie senare i år och vi har optimerat våra redan rena Ingenium bensin- och dieselmotorer, så att de lever upp till de senaste Real Driving Emissions (RDE2 (utsläpp under realistiska körförhållanden)), vilket öppnar upp för ytterligare skatteförmåner.” Nick Rogers, Executive Director Product Engineering, Jaguar Land Rover

Moderna diesel- och bensinmotorer

Kunderna kan välja mellan olika 4-cylindriga Ingenium-drivlinor, vilket omfattar tre bensin- och fyra dieselvarianter. Den effektiva dieselmotorn med manuell växellåda (framhjulsdrift) och 150 hk har ett CO2-utsläpp på 140 g/km (NEDC-ekvivalent) och en bränsleförbrukning på 5,9 l/100 km medan den fyrhjulsdrivna modellen med bensinmotor, automatväxellåda och 250 hk i den andra änden av prestandaskalan erbjuder ett vridmoment på 400 Nm och accelererar från 0-100 km/h på 7,1 sekunder.

Discovery Sport är vidareutvecklad så att den tack vare en frihöjd på 212 mm och utomordentliga påkörnings-, avkörnings- och avkörningsvinklar på respektive 25, 30 och 20 grader klarar utmanande terrängkörning och forcerar stigningar på upp till 45 grader.

Den maximala dragkapaciteten för nya Discovery Sport ligger fortsatt på 2 500 kg, men har förbättrats med Advance Tow Assist (tillval) – den banbrytande tekniken som omfattar halvautonom körteknik, så att föraren kan koncentrera sig på att styra släpet medan bilen guidar sig själv.

Nya Discovery Sport har skruvfjädring eller adaptiv dynamik, som säkerställer en ännu mer välbalanserad körning oberoende av förändringar i terräng eller underlag, och kombinerar intelligenta sensorer och kontinuerligt variabla stötdämpare som övervakar vägförhållandena var tionde millisekund.

Alla modeller är utrustade med backkamera som standard i kombination med en lång rad avancerade körassistanssystem. Däribland adaptiv farthållare med styrassistent, som med ledning av vägmarkeringarna ser till att bilen kör i mitten av körfältet och samtidigt håller ett säkert avstånd till framförvarande fordon. Den är dessutom utrustad med autonom nödbromsning och trötthetsvarnare.

Om olyckan skulle vara framme är bilen uppkopplad mot en nödsamtalstjänst som automatiskt upprättar en förbindelse till räddningstjänsten i ditt lokalområde, som då ringer upp för att förvissa sig om att du inte är skadad.

Land Rover Discovery Sport introduceras i Sverige efter sommaren. Priser för den svenska marknaden är ännu inte fastställda.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser