ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?

Årets upplaga av Power Circle Summit går av stapeln den 6-7 maj i Göteborg.
Konferensen fokuserar i år på de möjligheter som omställningen av energisverige skapar och analyserar branschens sätt att arbeta med innovation för att vara en del av lösningen för en hållbar framtid!

Under de närmaste tolv åren behöver de globala utsläppen av växthusgaser i världen halveras. Det är en enorm utmaning som kräver kreativitet, samarbete och stora visioner. På årets konferens vill vi belysa hur innovation, klimat och ekonomi samspelar och samla branschen till en diskussion om hur detta påverkar energisverige.

- Insikten om att det är bråttom att minska utsläppen genomsyrar nu allt fler delar av samhället, säger Johanna Lakso, VD på Power Circle. Vi befinner oss i en tid då både kundernas och samhällets krav på nya klimatkloka tjänster och lösningar ökar.

På senare år har samhällets innovationsfokus ökat men implementeringen av nya lösningar är ofta långsam och det tar tid att nå resultat. Samtidigt är innovationer och ny teknik avgörande för att möta klimatutmaningen. En aspekt som kommer att lyftas under årets Power Circle Summit är hur vi bäst gör för att få samhället med oss på denna omställningsresa.

- Den som kan innovera på hållbarhetstrenden och möta samhällets förändrade förväntningar har mycket att vinna. Det ska bli intressant att diskutera hur hållbarhet kan användas som drivkraft och hur energibranschen möter den med innovation, tycker Johanna.

Nya innovationer kan också leda till att energimarknaderna förändras. Exempelvis har elektrifieringen av transportsektorn redan lett till att flera bilföretag startat energibolag eller börjat omdefiniera synen på sin egen verksamhet. Innovationerna som sker i mellanrummet mellan olika sektorer innebär en möjlighet som branschen kan ta hand om, tror Johanna, men det förutsätter att man vågar tänka om kring sin egen roll och samverka med andra, kanske otippade aktörer.

- Ja, det är en spännande utmaning vi står inför. Hur får vi till en snabb omställning i en bransch som ofta har ledtider på tio år? Vem vågar satsa först och vilka aktörer kommer att bli drivande? Det är frågor som jag tycker är spännande, säger Johanna Lakso.

Utvecklingen handlar också om så mycket mer än bara nya tekniska innovationer, som batterilager eller elbilar. Med digitaliseringen följer också nya möjligheter till tjänster och affärsmodeller som kan bidra till både klimatomställningen och till omställningen av energisverige.

Årets upplaga av Power Circle Summit har ett fullspäckat program som belyser alla dessa aspekter av omställningen. Med hjälp av både branschföreträdare och experter får vi nya perspektiv. Fram till den 17 mars är anmälan öppen med ett specialerbjudande som du inte får missa!

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser