ONSDAG 18 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”

Att hålla vad de lovar sina kunder är en av de viktigaste delarna i Carrier Transports arbete.
Därför var det uppskattat när Upplands Motors Mercedes-Benzavdelning löste en stor lastbilsbeställning på ett snabbt och enkelt sätt.

Carrier Transport är en av Stockholms ledande aktörer inom transport och logistik.Företaget ägs av åkarna själva, vilket gör dem unika gentemot andra transportföretag. Det skapar en sammansvetsad och familjär organisation där alla strävar mot samma mål – att leverera transport- och logistiktjänster i toppklass.

– För att göra det måste vi alltid kunna hålla vad vi lovar. Hela grunden till att våra kunder väljer Carrier är att det blir som vi har sagt, driftsäkerheten är jätteviktig för oss, säger Erik Alsmo, operativ chef på Carrier Transport.

Viktigt att anpassa sig efter kunden
Han berättar att de har en salig blandning av fasta uppdrag och lösa budtransporter, och måste därför veta vilken kapacitet de har från dag till dag. De kör bland annat reservdelar för Volvo Cars i mellan- och södra Sverige, med korta slottider där allt måste klaffa.

– Men vi tar även engångsuppdrag som kräver samma fokus – att lyssna på kunden och anpassa oss efter deras unika behov. Oavsett om det är stora eller små uppdrag måste vi alltid kunna hålla oss rullande.

Stor expansion krävde snabb leverans
Det är Erik som har haft kontakt med lastbilsavdelningen på Mercedes-Benz Upplands Motor sedan Bernats bil köptes upp 2017. Våren 2018 tackade Carrier ja till en förfrågan från en kund, vilket genererade i en kraftig expansion i Rosersberg och de behövde fem Ategolastbilar med en gång.

– Jag ringde Pekka Olkkonen på lastbilsavdelningen som sa att han självklart fixar det. Han löste det direkt genom att trolla fram fem hyrbilar och synkade det med de första leveranserna, berättar Erik.

Paketeringen bakades ihop mot en förmånlig kostnad och hyrlastbilarna byttes ut pö om pö i takt med att de beställda kom in. Allt gick sömlöst och Carrier behövde aldrig stanna upp i sitt arbete.

– Branschstandarden på nya lastbilsleveranser ligger på mellan ett halvår till ett år. Upplands Motors Mercedes-Benzgäng levererade fem bilar på bara ett par månader. Det är bara att lyfta på hatten, vi är jättenöjda och imponerade, säger Erik.

Service och eftermarknad är viktigast
Carrier Transport är inte knutna till ett varumärke men har kört Mercedes länge och väljer Upplands Motor mycket på grund av kvalitén på servicedelen. För även om affären och leveransen går snabbt och enkelt poängterar Erik hur viktig eftermarknaden är. Att serviceavtalen funkar och att man på så vis får hjälp och stöttning i att driva sin verksamhet.

– Samarbetet funkar kanon! Det är mycket som händer hos oss hela tiden, många stopp och bilar som måste repareras och så kommer det alltid att vara. Verkstäderna på Mercedes-Benz Upplands Motor löser problemen snabbt och enkelt, vilket är oslagbart för oss, avslutar Erik.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-11
Världspremiär för Volkswagens nya elbil ID.3
2019-09-10
VBN Components finalist för tyska MM Maschinenmarkts innovationsprisThomas Johansson ny affärsområdeschef för Energi och Industri VästEnkel rörbearbetningGöranssons Maskiner AB i Staffanstorp samarbetar med Beck Maskin Sverige ABPeab bygger nya Storbron i SundsvallBränslecellsdriven dragtruck för framtidens flygplatslogistikNy miljöcontainer unik i att uppfylla uppdaterade krav Diac satsar på framtiden Jobbprognos för svensk industri bland de svagare i Europa​600 byggnadsvårdsexperter räddar miljönAbkati förstärker säljkåren i StockholmNya Hilti DSH 600-X motorkapMexichem - som Wavin är en del av - blir Orbia: To Advance Life Around the WorldFord kommer sälja fler elbilar än diesel- och bensinbilar tillsammans år 2022Nya produkter på ny mark När du vill ha raka svar! FLEX nya digitala vattenpass är här!Vad har olja, solpaneler, lithiumbatterier och en kompisklubb gemensamt?​Mobileye – förarens extra ögonEfterlängtad sliphjälp - ONE+ Batteridrivna FingerslipSnabbare produktion med konverterad nonwoven!Hager stärker sin säljorganisation med Jonas Becker Pressinbjudan: Advanced Biofuels Conference
2019-09-09
Kompakt smartness i ÖvikLesjöfors goes to HollywoodABB öppnar nytt högeffektslabb för lågspänningsprodukterLuna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?
Annonser