ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”

Att hålla vad de lovar sina kunder är en av de viktigaste delarna i Carrier Transports arbete.
Därför var det uppskattat när Upplands Motors Mercedes-Benzavdelning löste en stor lastbilsbeställning på ett snabbt och enkelt sätt.

Carrier Transport är en av Stockholms ledande aktörer inom transport och logistik.Företaget ägs av åkarna själva, vilket gör dem unika gentemot andra transportföretag. Det skapar en sammansvetsad och familjär organisation där alla strävar mot samma mål – att leverera transport- och logistiktjänster i toppklass.

– För att göra det måste vi alltid kunna hålla vad vi lovar. Hela grunden till att våra kunder väljer Carrier är att det blir som vi har sagt, driftsäkerheten är jätteviktig för oss, säger Erik Alsmo, operativ chef på Carrier Transport.

Viktigt att anpassa sig efter kunden
Han berättar att de har en salig blandning av fasta uppdrag och lösa budtransporter, och måste därför veta vilken kapacitet de har från dag till dag. De kör bland annat reservdelar för Volvo Cars i mellan- och södra Sverige, med korta slottider där allt måste klaffa.

– Men vi tar även engångsuppdrag som kräver samma fokus – att lyssna på kunden och anpassa oss efter deras unika behov. Oavsett om det är stora eller små uppdrag måste vi alltid kunna hålla oss rullande.

Stor expansion krävde snabb leverans
Det är Erik som har haft kontakt med lastbilsavdelningen på Mercedes-Benz Upplands Motor sedan Bernats bil köptes upp 2017. Våren 2018 tackade Carrier ja till en förfrågan från en kund, vilket genererade i en kraftig expansion i Rosersberg och de behövde fem Ategolastbilar med en gång.

– Jag ringde Pekka Olkkonen på lastbilsavdelningen som sa att han självklart fixar det. Han löste det direkt genom att trolla fram fem hyrbilar och synkade det med de första leveranserna, berättar Erik.

Paketeringen bakades ihop mot en förmånlig kostnad och hyrlastbilarna byttes ut pö om pö i takt med att de beställda kom in. Allt gick sömlöst och Carrier behövde aldrig stanna upp i sitt arbete.

– Branschstandarden på nya lastbilsleveranser ligger på mellan ett halvår till ett år. Upplands Motors Mercedes-Benzgäng levererade fem bilar på bara ett par månader. Det är bara att lyfta på hatten, vi är jättenöjda och imponerade, säger Erik.

Service och eftermarknad är viktigast
Carrier Transport är inte knutna till ett varumärke men har kört Mercedes länge och väljer Upplands Motor mycket på grund av kvalitén på servicedelen. För även om affären och leveransen går snabbt och enkelt poängterar Erik hur viktig eftermarknaden är. Att serviceavtalen funkar och att man på så vis får hjälp och stöttning i att driva sin verksamhet.

– Samarbetet funkar kanon! Det är mycket som händer hos oss hela tiden, många stopp och bilar som måste repareras och så kommer det alltid att vara. Verkstäderna på Mercedes-Benz Upplands Motor löser problemen snabbt och enkelt, vilket är oslagbart för oss, avslutar Erik.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser