ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

”Klimatförändringarna påverkar affärerna”

Fokus framåt efter tufft år


2018 går till historien som ett år då klimatutmaningen blev direkt kännbar på flera plan.

Den ovanligt varma och torra sommaren bidrog till cirka 50 skogsbränder runt om i landet, och Strukton Rail fick av säkerhetsskäl ställa in flera arbeten.

-Många av oss tyckte sommaren 2018 var fantastisk med mycket sol och bad. Men den extrema värmen väckte också till eftertanke hos minst lika många. På Strukton strävar vi efter långsiktig och hållbar användning av naturresurserna och vi stödjer agenda 2030 i sin helhet. Vi är målmedvetna i vårt klimatarbete och jag känner mig väldigt stolta över att vårt bilprojekt med laddhybrider och elbilar. Det har hjälpt oss minska utsläppen med 14 procent under 2018, säger Johan Sundqvist, hållbarhetschef på Strukton Rail.

Osäkerhet drabbade också järnvägsbranschen genom den utredning regeringen tillsatte för att alternativt låta Trafikverket ta över stora delar av basunderhållet på järnvägen. Utredningen ska vara klar i augusti 2019, men har redan skapat osäkerhet och haft märkbar påverkan både på Strukton och andra aktörer på järnvägen.

Trots flera förnyade och nya kontrakt summerar Strukton 2018 som ett ekonomiskt utmanande år. Nettoomsättningen minskade och uppgick till 2 303 miljoner kronor mot 2017 års 2 441 miljoner kronor. Resultatet påverkas av några större förlustnedskrivningar i underhållsverksamheten samt en övergång till ett nytt synsätt vad gäller värdering av framtida prognosen vilken även har påverkat det tidigare fastslagna resultatet för 2017. Orderboken påverkas också men uppgår till 4,3 miljarder.

-Läget för 2019 ser ljust ut och vi kommer fortsätta vårt arbete kring förbättrade arbetssätt och effektiviseringar samt satsa på nya och innovativa lösningar som ska göra oss starkare på marknaden framöver, säger Sofia Sartor, ekonomichef på Strukton Rail.

Hela års- och hållbarhetsredovisningen finns att läsa digitalt.

Vid frågor om redovisningen, kontakta Strukton Rails hållbarhetschef Johan Sundqvist, 076-115 26 08 eller redovisningschef Maria Stablum, 076-115 22 17.

Strukton Rail levererar infrastrukturlösningar för järnväg. Som Sveriges största privata järnvägsentreprenör bygger, driver och underhåller vi spårsystem i Skandinavien. Vi rustar även upp spåranläggningar, förser dem med kraftförsörjning och har digitala lösningar för besiktning, övervakning och annan teknologi för att underhålla spårsystem långsiktigt och proaktivt. Genom vårt arbete vill vi bidra till samhällsnytta och till en säker och punktlig spårtrafik. I Sverige arbetar ca 950 anställda och år 2018 hade företaget en omsättning på 2,3 miljarder kronor.

Strukton Rail ingår i en koncern med 6500 anställda och verksamhet i fem länder i Europa samt i USA och Australien.

>>Läs mer om Strukton Rail Sverige på www.strukton.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser