LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

”Många missar fördelarna med LED-lysrör”

Med lägre energiförbrukning, minskade underhållskostnader och bättre ljus är LED-lysrör en klar förbättring från de klassiska lysrören.
Ändå fortsätter en majoritet av elbranschen att välja konventionella lysrör. Varför?

– Felet är egentligen vårt, säger Jonny Petersson, säljchef på Philips Lighting. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt duktiga på att kommunicera fördelarna med att byta till LED-lysrör. Det visar en undersökning vi gjorde i höstas med elinstallatörer, elchefer och fastighetsförvaltare. Vi har dessutom varit för långsamma med att ta fram LED-lysrör. Det gjorde att många lycksökare med oseriösa produkter tog sig in på marknaden för ett antal år sedan.

- Men nu satsar vi på att bli tydligare och att nå ut till våra målgrupper. Tydligare webbsida, uppdaterat kalkylverktyg, en dedikerad person som bara ansvarar för att hjälpa LED-lysrörskunder och, inte minst, produkter som passar olika behov inom till exempel industri, kontor och detaljhandel.

Undersökningen från i höstas visar att kostnadsbesparingar är det främsta skälet till att välja LED-lysrör. De som valde LED-lysrör uppgav att energi- och kostnadsbesparing var den avgörande anledningen till bytet. De som inte valde LED-lysrör uppgav produkternas prisnivå som en av den främsta orsaken till att inte byta. Ett räkneexempel med Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, visar dock att det går snabbt att räkna hem investeringen. Ett räkneexempel: En kontorslokal har 200 konventionella lysrör, 36 watt, som lyser 16 timmar per dag. Genom att byta ut alla lysrör till LED-lysrör mer än halveras elförbrukningen och underhållskostnaden minskar till en fjärdedel. Det ger en besparing på 17 000 kronor per år och en återbetalningstid på drygt två år.

Här ger Jonny Petersson sex skäl för att byta till LED-lysrör:

1. Kostnadsbesparing
Energiförbrukningen sänks rejält, eftersom LED-lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör. Underhållskostnaderna minskar med två tredjedelar, då LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre.

2. Ger bra ljus
LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel.

3. Fungerar i befintliga armaturer
Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man installera LED-lysrör. Det
är armaturen som avgör, inte själva lysröret. Ett byte till LED-lysrör ger ett bra ljus samtidigt som man förlänger armaturens livslängd med flera år.

4. Ett bättre miljöalternativ
LED-lysrör är helt fria från kvicksilver och bidrar till minskat koldioxidutsläpp tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.

5. Enkelt att byta
Att byta till ett LED-lysrör är i de allra flesta fall lika enkelt som att byta ett konventionellt kvicksilverlysrör.

6. Kort återbetalningstid
I Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, kan man räkna ut återbetalningstiden. Man uppger befintligt elpris, antal och vilken typ av lysrör samt hur länge lysrören är tända en normal produktionsdag. Därefter får man en kalkyl.

Mer information om LED-lysrör: http://www.lighting.philips.se/produkter/led-lysroer-kampanj


För ytterligare information:
Jonny Petersson, säljchef, Philips Lighting
jonny.petersson@philips.com
tel: 070-832 26 01
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser