SÖNDAG 27 MAJ 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

”Många missar fördelarna med LED-lysrör”

Med lägre energiförbrukning, minskade underhållskostnader och bättre ljus är LED-lysrör en klar förbättring från de klassiska lysrören.
Ändå fortsätter en majoritet av elbranschen att välja konventionella lysrör. Varför?

– Felet är egentligen vårt, säger Jonny Petersson, säljchef på Philips Lighting. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt duktiga på att kommunicera fördelarna med att byta till LED-lysrör. Det visar en undersökning vi gjorde i höstas med elinstallatörer, elchefer och fastighetsförvaltare. Vi har dessutom varit för långsamma med att ta fram LED-lysrör. Det gjorde att många lycksökare med oseriösa produkter tog sig in på marknaden för ett antal år sedan.

- Men nu satsar vi på att bli tydligare och att nå ut till våra målgrupper. Tydligare webbsida, uppdaterat kalkylverktyg, en dedikerad person som bara ansvarar för att hjälpa LED-lysrörskunder och, inte minst, produkter som passar olika behov inom till exempel industri, kontor och detaljhandel.

Undersökningen från i höstas visar att kostnadsbesparingar är det främsta skälet till att välja LED-lysrör. De som valde LED-lysrör uppgav att energi- och kostnadsbesparing var den avgörande anledningen till bytet. De som inte valde LED-lysrör uppgav produkternas prisnivå som en av den främsta orsaken till att inte byta. Ett räkneexempel med Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, visar dock att det går snabbt att räkna hem investeringen. Ett räkneexempel: En kontorslokal har 200 konventionella lysrör, 36 watt, som lyser 16 timmar per dag. Genom att byta ut alla lysrör till LED-lysrör mer än halveras elförbrukningen och underhållskostnaden minskar till en fjärdedel. Det ger en besparing på 17 000 kronor per år och en återbetalningstid på drygt två år.

Här ger Jonny Petersson sex skäl för att byta till LED-lysrör:

1. Kostnadsbesparing
Energiförbrukningen sänks rejält, eftersom LED-lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör. Underhållskostnaderna minskar med två tredjedelar, då LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre.

2. Ger bra ljus
LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel.

3. Fungerar i befintliga armaturer
Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man installera LED-lysrör. Det
är armaturen som avgör, inte själva lysröret. Ett byte till LED-lysrör ger ett bra ljus samtidigt som man förlänger armaturens livslängd med flera år.

4. Ett bättre miljöalternativ
LED-lysrör är helt fria från kvicksilver och bidrar till minskat koldioxidutsläpp tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.

5. Enkelt att byta
Att byta till ett LED-lysrör är i de allra flesta fall lika enkelt som att byta ett konventionellt kvicksilverlysrör.

6. Kort återbetalningstid
I Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, kan man räkna ut återbetalningstiden. Man uppger befintligt elpris, antal och vilken typ av lysrör samt hur länge lysrören är tända en normal produktionsdag. Därefter får man en kalkyl.

Mer information om LED-lysrör: http://www.lighting.philips.se/produkter/led-lysroer-kampanj


För ytterligare information:
Jonny Petersson, säljchef, Philips Lighting
jonny.petersson@philips.com
tel: 070-832 26 01
2018-05-23
SEKAB:s teknik i fokus när EU mångmiljonsatsar på bioflygbränsleNy lysande katalog för 2018/19 från astro LIGHTINGSigma stärks inom Test & Quality med ett nytt tjänsteområde i Malmö Toppolitiker och ordförande­skifte på Företagarnas kongressFour PR expanderar till KarlstadKronans Apotek ökar satsningen på affärsutvecklingVanderbilt är nominerade till PSI Premier Awards
2018-05-22
Erfaren ledare och inköps­specialist till affärsområde IndustriNu slår Rusta upp portarna i norska Stord KGK visar vägen framåt på Elmia LastbilStorsatsning på solel för fastighetsägare i Västra GötalandStort intresse för att hitta nästa stora energiinnovationFlowscape och Ericsson i globalt erbjudande mot teleoperatörerVessla öppnar i TysklandInrikesflygbolaget BRA har Sveriges nöjdaste flygresenärerSmarta lösningar för ditt hem Fungerande transport och drivmedelsförsörjningJämställdhet, miljö och hållbara produkterEtt steg till mot ny spårväg i LundSaxtorp Svamp odlar flera olika utsökta svampar!MTR Express Sveriges bästa tågbolag för tredje året i rad enligt Svenskt KvalitetsindexVästtrafik testar hyrcyklar Ergonomisk kökssax som öppnar sig självTilldelningsbeslutet som gör resandet enklare för resenärenScandic Täby bygger ut – adderar två våningsplanI FabLab Umeå kan alla bli innovatörer PFOS-sanering vid Barkaby­staden utförs av SveviaVärldens första anläggning för förnybar energigas till stålindustrin byggs nu i HöganäsFords nya väderfabrik simulerar alla väder – från bister kyla till ökenhettaSusanne Liljedahl blir vd för Wästbygg ABHandelskammaren listar 100 styrelsekompetenta kvinnorByggvarulistan och Logiq Finfo digitaliserar byggmaterialhandelnDEKRA öppnar nytt kontor i ÖrnsköldsvikTre arkitektbyråer utformar IT-nav i Växjö
2018-05-21
Kantpressarens smartaste trickTipsen som företag tjänar hundratusentals kronor påSwecon tänker större på Svenska Maskinmässan 2018 NCC bygger skola och idrottshall i KatrineholmPeab bygger ny skola i VårgårdaAxelent Engineering förvärvar och tar hem viktiga affärerGiftfri miljö i fokus för ny forskningssatsningBest Transport & Plantagen inleder samarbeteHyundai i30 N sätter helt ny standard enligt AutocarTräffa framtidens innovatörer vid årets examensmässaBefintliga biopannor skulle kunna klara hela Sveriges omställning till förnybara bränslenSveriges bästa person­transportföretag utsettFörsta spadtaget för 107 lägenheter på Sorgenfri i MalmöHoly Greens vinnare i Gasellsprånget100 % fibertäckning på Katrineholms landsbygdDet måste bli enklare att leva, bygga och driva företag på landsbygdenSKB mångdubblar laddplatserna för elbilarSnart 50 butiker för Stadium OutletBalco tecknar order för ombyggnation av balkonger utanför StockholmTomas Hedman Strömhielm blir ny försäljningschef på XL-BYGGNya besiktningsregler gäller för gasdrivna bilarPreem tillsätter ny chef för Supply & TradingAB Golv & Tak är i framkant i Västerås med sitt hållbarhetsarbeteNola Inside Swedish Design ICFF i New York
2018-05-18
Design utmanar teknik när ICS kommer till Trä & TeknikKONE lanserar nytt totalkoncept för installation av hiss i hisslösa husVolvo Cars tar bort engångs­artiklar i plast.Rekordmånga ansluter sig till Övik Energis fibernät 2018
Annonser