TORSDAG 22 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

”Många missar fördelarna med LED-lysrör”

Med lägre energiförbrukning, minskade underhållskostnader och bättre ljus är LED-lysrör en klar förbättring från de klassiska lysrören.
Ändå fortsätter en majoritet av elbranschen att välja konventionella lysrör. Varför?

– Felet är egentligen vårt, säger Jonny Petersson, säljchef på Philips Lighting. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt duktiga på att kommunicera fördelarna med att byta till LED-lysrör. Det visar en undersökning vi gjorde i höstas med elinstallatörer, elchefer och fastighetsförvaltare. Vi har dessutom varit för långsamma med att ta fram LED-lysrör. Det gjorde att många lycksökare med oseriösa produkter tog sig in på marknaden för ett antal år sedan.

- Men nu satsar vi på att bli tydligare och att nå ut till våra målgrupper. Tydligare webbsida, uppdaterat kalkylverktyg, en dedikerad person som bara ansvarar för att hjälpa LED-lysrörskunder och, inte minst, produkter som passar olika behov inom till exempel industri, kontor och detaljhandel.

Undersökningen från i höstas visar att kostnadsbesparingar är det främsta skälet till att välja LED-lysrör. De som valde LED-lysrör uppgav att energi- och kostnadsbesparing var den avgörande anledningen till bytet. De som inte valde LED-lysrör uppgav produkternas prisnivå som en av den främsta orsaken till att inte byta. Ett räkneexempel med Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, visar dock att det går snabbt att räkna hem investeringen. Ett räkneexempel: En kontorslokal har 200 konventionella lysrör, 36 watt, som lyser 16 timmar per dag. Genom att byta ut alla lysrör till LED-lysrör mer än halveras elförbrukningen och underhållskostnaden minskar till en fjärdedel. Det ger en besparing på 17 000 kronor per år och en återbetalningstid på drygt två år.

Här ger Jonny Petersson sex skäl för att byta till LED-lysrör:

1. Kostnadsbesparing
Energiförbrukningen sänks rejält, eftersom LED-lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör. Underhållskostnaderna minskar med två tredjedelar, då LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre.

2. Ger bra ljus
LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel.

3. Fungerar i befintliga armaturer
Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man installera LED-lysrör. Det
är armaturen som avgör, inte själva lysröret. Ett byte till LED-lysrör ger ett bra ljus samtidigt som man förlänger armaturens livslängd med flera år.

4. Ett bättre miljöalternativ
LED-lysrör är helt fria från kvicksilver och bidrar till minskat koldioxidutsläpp tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.

5. Enkelt att byta
Att byta till ett LED-lysrör är i de allra flesta fall lika enkelt som att byta ett konventionellt kvicksilverlysrör.

6. Kort återbetalningstid
I Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, kan man räkna ut återbetalningstiden. Man uppger befintligt elpris, antal och vilken typ av lysrör samt hur länge lysrören är tända en normal produktionsdag. Därefter får man en kalkyl.

Mer information om LED-lysrör: www.lighting.philips.se/produkter/led-lysroer-kampanj


För ytterligare information:
Jonny Petersson, säljchef, Philips Lighting
jonny.petersson@philips.com
tel: 070-832 26 01
2018-11-19
Han är nominerad till Årets Nytänkare på Framtidsgalan 2018Sverige når långt över målen för återvinning av förpackningarBahco erbjuder en komplett verktygsserie för arbeten på hög höjdAtt köra med gott samveteElitfönster lanserar Svanenmärkta fönsterNytt projekt ska utveckla självstyrande skogsmaskinerLinde Roadster vinner prestigefylld designtävlingEuropa minskar avfallet -förebygg elavfall och reparera elektronik med GreenhackGBGProton Lighting deltar i Wasteland - ett unikt samarbete mellan företag och universitetBilligare energi, men dyrare elCepa firar 40 år på Elmia SubcontractorPon Equipment inför DNA-märkning på alla nya maskiner
2018-11-16
SPM Instrument ingår samarbetsavtal med PichanoNy på jobbet − Daniel EjdeholmKliv in i Welands virtuella monterXylem bland topp tio på Fortune-listan ”Change the World”Johan Kring cyklade ihop 30 115 kronor till njurforskningenKompakt time of flight sensor för Industri 4.0 applikationer.Volvo Studio i Stockholm får nytt ansikteSkanska investerar cirka 1,8 miljarder kronor i kontorsprojektet Citygate i GöteborgForSea slutför konverteringen av världens största batterifärjorMAN kräver kvalitet och säkerhet : "Du måste kunna lita på utrustningen" Turbinen: Nytt klimatsmart datacenter Studenter träffar över 100 företag på karriärmässaDimitris Gioulekas utsedd till årets vdNy verkstad i Skurup ger nya jobbMärsta Förenade besöker Scania och diskuterar hållbara transporterSe upp för väghållningsfordon i vinter – mörk olycksstatistikBrandskyddet i Sverige måste stärkasFord satsar på hattrick i ShanghaiTillväxttro med utmaningar i svensk industriBrommapojkarnas samhällsprojekt ger ungdomar fast arbete hos lokala företagRådhuset får Sveriges största arkitekturprisHydroscand lanserar mobil slangservice i HalmstadFörnybara material för svensk industri Välkommen till mässan som gör dig redo för framtidens studier och jobb120 miljoner kronor till forskning för en giftfri miljöNetNordic förvärvar Radpoint – En väletablerad aktör inom cybersäkerhetSjälvkörande fordon väntar runt hörnetEnklare BilLiv med intelligent logistikStorsatsning: Västsverige ska bli världsledande på hållbar industriMidroc utses till Karriärföretag – för sjätte året i rad!
2018-11-15
Skyltmax – Gasellföretag för femte året i radAhlsell rustar sig för att ta sprinkler ut i NordenAvancerad teknik och ingenjörskonst gör nya Ford Focus till ett av företagets säkraste bilar Vilket kommer först? – Självkörande bilar eller självgående produktionslinjerMakitas kedjesåg DUC303 bäst i test hos Råd & RönAutomationsdagen 2018 - med digitalisering i fokusMinsta spannmålsskörden sedan 1950-taletTre anledningar till att digitalisera sin verksamhetTransportföretagens HållbarhetsprisTvå nya samarbeten med ledande energibolag - ny svensk teknik inom energilagringBest Transport rustar för rekordvolymer under Black WeekEffektiv steglös R32 utomhusdel nu med värme- och kylproduktionVolvo och BMW överraskar med nya konceptbilar på eCarExpoMitsubishi Motors i Tyskland - störst växande märke i oktober 2018 (+63,3%)Populär kran nu med 7,3 m räckvidd!Smarta allianser – industrins nyckel till IoTFortsatt samarbete med My Dream Now: Tre nya klasscoacher från ForsenFull kontroll, färre lastbilar och mer godsNy standard visar hur man hanterar tillförlitligheten i system
2018-11-14
Gnosjö Automatsvarvning presenterar idéer för att framtidssäkra svensk legotillverkning
Annonser