ONSDAG 22 AUGUSTI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

”Många missar fördelarna med LED-lysrör”

Med lägre energiförbrukning, minskade underhållskostnader och bättre ljus är LED-lysrör en klar förbättring från de klassiska lysrören.
Ändå fortsätter en majoritet av elbranschen att välja konventionella lysrör. Varför?

– Felet är egentligen vårt, säger Jonny Petersson, säljchef på Philips Lighting. Vi har helt enkelt inte varit tillräckligt duktiga på att kommunicera fördelarna med att byta till LED-lysrör. Det visar en undersökning vi gjorde i höstas med elinstallatörer, elchefer och fastighetsförvaltare. Vi har dessutom varit för långsamma med att ta fram LED-lysrör. Det gjorde att många lycksökare med oseriösa produkter tog sig in på marknaden för ett antal år sedan.

- Men nu satsar vi på att bli tydligare och att nå ut till våra målgrupper. Tydligare webbsida, uppdaterat kalkylverktyg, en dedikerad person som bara ansvarar för att hjälpa LED-lysrörskunder och, inte minst, produkter som passar olika behov inom till exempel industri, kontor och detaljhandel.

Undersökningen från i höstas visar att kostnadsbesparingar är det främsta skälet till att välja LED-lysrör. De som valde LED-lysrör uppgav att energi- och kostnadsbesparing var den avgörande anledningen till bytet. De som inte valde LED-lysrör uppgav produkternas prisnivå som en av den främsta orsaken till att inte byta. Ett räkneexempel med Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, visar dock att det går snabbt att räkna hem investeringen. Ett räkneexempel: En kontorslokal har 200 konventionella lysrör, 36 watt, som lyser 16 timmar per dag. Genom att byta ut alla lysrör till LED-lysrör mer än halveras elförbrukningen och underhållskostnaden minskar till en fjärdedel. Det ger en besparing på 17 000 kronor per år och en återbetalningstid på drygt två år.

Här ger Jonny Petersson sex skäl för att byta till LED-lysrör:

1. Kostnadsbesparing
Energiförbrukningen sänks rejält, eftersom LED-lysrör förbrukar i snitt 60 procent mindre energi än ett kvicksilverlysrör. Underhållskostnaderna minskar med två tredjedelar, då LED-lysrör håller i snitt tre gånger längre.

2. Ger bra ljus
LED-lysrör ger tillräckligt ljus utan att blända och är flimmerfria. LED-lysrör finns i flera ljusflöden (lumen) för att möta olika behov, inom bland annat industri, kontor och detaljhandel.

3. Fungerar i befintliga armaturer
Där det sitter konventionella kvicksilverlysrör kan man installera LED-lysrör. Det
är armaturen som avgör, inte själva lysröret. Ett byte till LED-lysrör ger ett bra ljus samtidigt som man förlänger armaturens livslängd med flera år.

4. Ett bättre miljöalternativ
LED-lysrör är helt fria från kvicksilver och bidrar till minskat koldioxidutsläpp tack vare att energiförbrukningen är 60 procent lägre en ett kvicksilverlysrör.

5. Enkelt att byta
Att byta till ett LED-lysrör är i de allra flesta fall lika enkelt som att byta ett konventionellt kvicksilverlysrör.

6. Kort återbetalningstid
I Philips Lightings TCO-verktyg, total cost of ownership, kan man räkna ut återbetalningstiden. Man uppger befintligt elpris, antal och vilken typ av lysrör samt hur länge lysrören är tända en normal produktionsdag. Därefter får man en kalkyl.

Mer information om LED-lysrör: http://www.lighting.philips.se/produkter/led-lysroer-kampanj


För ytterligare information:
Jonny Petersson, säljchef, Philips Lighting
jonny.petersson@philips.com
tel: 070-832 26 01
2018-08-20
Erik Bengtsson ny VD för Ramirent ABNorrtälje först i Sverige med enbart elbussar i stadstrafik Utsläppsrätter drar upp kraftprisernaFöretagande är nyckeln till integrationLitium rekryterar partnerchef från Klarna
2018-08-17
SPM Instrument presenterar Condmaster Ruby 2019ABUS kransystem fortsätter med att vidareutveckla lättraverssystemenNCC renoverar 179 hyreslägenheter i FalkenbergNy smart batterigaranti för Panasonics robusta enheter HD1500-8 maximal produktivitet, pålitlighet och säkerhet.gop lanserar nya LED-produkter på årets Sign, Print & PackAlma Property Partners förvärvar industrifastighetHans Lindqvist ny vd i Christian Berner ABNu bygger vi helt nya skollokaler för Laröds skolaHamneda Grus & Åkeri och Kubicom inleder samarbeteWästbygg bygger förskola i JönköpingEn kraftfull minsting – SLD presenterar nytt mini-arbetsljusNy bogserande rotorklippare från Toro - GM 1200.120-års kalas!Nominerade till Founders Alliance utmärkelse Årets Unga EntreprenörWoodsafe ökar takten i miljoninvesteringsprogram.Hos OEM Automatic hittar du det du behöver till din kabel
2018-08-16
Världsnyhet på Trä & TeknikUppgraderad Polestarmjukvara ger ökat vridmoment till bakhjulen i AWD-bilarGibbsCAM® 13 förhandsvisas på IMTS 2018Kraftig ökning i antalet affärsresor på AirbnbNCC bygger Laröds nya skola utanför HelsingborgASUS Zenbook S är nu lanserad i SverigeFujitsu presenterar fyra nya CELSIUS arbetsstationer för krävande arbetsuppgifterArktisk hälsoforskning i Umeå prisas internationelltUtnyttja er data för smartare inköpSTIHL introducerar ny innovativ röjsele i proffsklassenHandheld utökar sitt avtal med världens ledande paketleveransföretagLC utvecklar och bygger för Ebrex i ÖrebroNy forskning kan ge ökad förståelse för schizofreniEitech vinner fortsatt förtroende att bistå Ellevio i ännu ett kraftstationsprojektUniversalmassa för infästning i murverk och betongVill hjälpa verkstäder bli mer hållbaraMovingo blir giltig för resor med Tåg i BergslagenSmart teknik ger små­företagare en smidigare vardagNy CTO till MatsmartNina Starck - Ny tf design- och produktchef för WallVision SverigeHyundai utvecklar framtidens ljudsystem för bilarWistrand biträder vid försäljningen av Bensin & Rörtjänst i Göteborg ABUnit4 utser ny VD för Sverige och FinlandRafed Elbasam - ny affärschef på ArconaStabil marknadsandel i Saab-affären trots minskad försäljningNy VD i OutnorthÖresundskraft tar ställning i plastfråganInicio antagna till Reach for Change AcceleratorHandbok för smarta hantverkareStolta spårvagnar – en konstmanifestation för allas lika värdeAutoexperten öppnar nya anläggningar i samarbete med KvdbilMiljörivarna stärker sin position genom partnerskap med Drive700 000 användare - SolidSport spränger ny gränsDags för konferens eller kick-off?Beckmans Designhögskola nyrekryterar till programmet Visuell kommunikationDags att digitalisera era fraktbokningar!Lokal fjärrvärme inspirerar internationelltMässorna du inte får missa. Föranmäl dig och få fritt inträde!Så får du bidrag till elbilsladdning genom KlimatklivetSparbanksgruppen på väg mot sina mål
Annonser