SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Årets VD 2019 utsedda

Igår kväll utsågs mottagarna av utmärkelsen Årets VD under en stor gala på Hotel At Six i Stockholm.
I kategorin stora företag är Johan Skoglund, JM AB Årets VD. Mottagare i kategorin Mellanstora företag är Annica Ånäs, Atrium Ljungberg AB och i kategorin små företag gick utmärkelsen till Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB. Årets Unga VD, som inte får vara äldre än 30 år, gick till Petter Bengtsson, Zynka Group.

- Det är med stor glädje vi presenterar de fyra välförtjänta vinnarna i Årets VD 2019. Våra fyra pristagare har visat att ledarskap, hållbarhet och lönsamhet går hand i hand och är nyckeln till framgång, säger Per Winblad, ordförande i juryn och chefredaktör på ledarskapssajten Motivation.se.

Syftet med utmärkelsen Årets VD är att uppmärksamma och premiera goda förebilder bland Sveriges vd:ar - företagsledare som på ett positivt sätt bidrar till samhällsutvecklingen.

Bakom utmärkelsen står ledarskapssajten Motivation.se som för åttonde året i rad delar ut priset.

Över 200 personer hade samlats på Hotel At Six i Stockholm och förutom prisutdelningen fick man också lyssna till Anna Ryott, Styrelseproffs och ordförande i Summa Equity, Eva Karlsson, vd Houdini Sportswear, Karin Bodin, Koncern-vd och ägare, Polarbröd, och Lauri Rosendahl, vd, Nasdaq Stockholm. Temat för kvällen var "WALK THE TALK - dags att agera nu för en hållbar framtid".

Juryns motiveringar till vinnarna i respektive kategori är:

Stora företag: Johan Skoglund, JM AB
”Med en god kommunikativ förmåga och stor nyfikenhet inför andras idéer är pristagaren en ledare som förmår engagera sina medarbetare och göra bolaget till en attraktiv arbetsgivare.

Årets VD i kategorin stora företag leder ett företag som kombinerar lönsamhet med ett stort samhällsansvar, inom såväl miljö som jämställdhet och mångfald.

Genom tydliga mål, långsiktighet och ett brinnande intresse för hela verksamheten har Årets VD gjort sitt företag till en samhällsnyttig vinnare.”

Mellanstora företag: Annica Ånäs, Atrium Ljungberg AB
”Årets VD i kategorin mellanstora företag har en stark tro på kraften i organisationen och vikten av att involvera och utveckla medarbetare för att nå gemensamma mål.

Genom ett engagerat och prestigelöst ledarskap har pristagaren uppnått en mycket god lönsamhet, samtidigt som företaget också bidrar med lösningar som gör skillnad i vardagen.

Med tydliga grundvärderingar och en genuin omsorg om både människor och miljö leder Årets VD en verksamhet som är både långsiktigt hållbar och innovativ.”

Små företag: Pernilla Ramslöv, NOX Consulting AB
”Med en stark känsla för den potential som finns i en snabbrörlig värld har Årets VD i kategorin små företag blivit en viktig och inspirerande förebild i det svenska näringslivet.

Pristagaren har på ett förtjänstfullt sätt visat att det går att hålla fast vid sina värderingar och gå sin egen väg men ändå utmana de stora elefanterna. Genom ett öppet och kärleksfullt ledarskap har Årets VD uppnått fantastiska resultat med en verksamhet som också bidrar till en bättre arbetsmarknad och en mer hållbar värld.”

Årets Unga VD: Petter Bengtsson, Zynka Group
”Årets Unga VD har med stor energi byggt upp en företagskultur där man tar tillvara på varje medarbetares utvecklingspotential och samtidigt bevarar en stark sammanhållning när bolaget växer. Med en tydlig vision och vilja att genom innovation och kreativitet förändra en traditionstung bransch leder pristagaren ett företag som på ett hållbart sätt driver på samhällsutvecklingen. Framtiden är redan här, och Årets Unga VD vet att den innebär oändliga möjligheter.”

Juryn för Årets VD består av
Azita Shariati Vd, Anicura AB, Charlotte Bohman Arbetande ordförande, Hand in Hand, Elise Andström Managing Partner, Boyden, Gunilla Herlitz Vd, Miltton Labs, Meg Tivéus Styrelseproffs, Staffan Hansén Vd, SPP, Stefan Granqvist Vd, Interim Search, Tony Grimaldi Vd för Cycleurope AB & vice vd för Grimaldi industri samt Per Winblad, juryordförande, vd & chefredaktör Motivation.se.

För mer information och/eller beställning av pressbilder, kontakta:
Per Winblad, chefredaktör Motivation.se och instiftare till priset Årets VD.
Telefon: 070-756 58 74
E-post: per.winblad@motivation.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN