SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Ölands Vattenskärning installerar jättemaskin med 5-axlig skärning

Ölands Vattenskärning är ett av de ledande vattenskärningsföretagen i Skandinavien. Sedan 1994 har de specialiserat sig inom vattenskärning och installerar nu sin största maskin hittills.
En maskin från Water Jet Sweden med en skäryta på 4 x 15 meter, utrustad med dubbla skärhuvuden varav det ena är Beveljet 60 som klarar upp till 60° vinkelskärning. En skärkapacitet som de mu är ensamma om att kunna erbjuda publikt på skandinaviska marknaden.

Ölands Vattenskärning började för ett par år sedan se ett ökat behov av en maskin med större skäryta och möjlighet till 5-axlig skärning. En sådan maskin skulle komplettera den befintliga anläggningen som redan är utrustad med fyra olika vattenskärningsmaskiner från Water Jet Sweden.

Samtidigt, på andra sidan Kalmarsund, planerade företaget TBS Yard att avveckla sin verksamhet. TBS Yard hade sedan 2013 nischat in sig på tillverkning av sandwichkonstruktioner till fartygsindustrin och för det ändamålet investerat i en stor maskin från Water Jet Sweden. En kraftfull Grand-maskin på 4 x 15 meter med dubbla skärhuvuden varav ett 5-axligt Beveljet 60.

Grand maskinen har servats regelbundet och var i mycket gott skick med bibehållen prestanda. Flera företag var intresserade av att ta över den stora maskinen, men Ölands vattenskärning drog till slut det längsta strået.

Water Jet Swedens serviceteam anlitades för att flytta maskinen till den nya platsen, vilket innebär en nyckelfärdig leverans. Maskinen ses över och rengörs, packas ihop och transportera säkert, samt installeras med funktionskontroll, för att säkerställa att allt fungerar som det skall när maskinen väl är på plats. Finns behov utförs även en kompletterande operatörsutbildning.

- Det är vanligt att kunder vänder sig till oss för den här typen av uppdrag, just för att vi gör hela paketet och säkerställer att allt fungerar, berättar Ronny Martinsson, Chef för Kundservice på Water Jet Sweden. Flytten av en stor maskin blir extra komplex med lastning, lossning, bredlast mm. Vi tog helhetsansvar, ordnade med transport och genomförde också kompletterande utbildning av vinkelskärningen, summerar Ronny.

Som legotillverkare är Ölands Vattenskärning nu ensamma om att erbjuda en bearbetningskapacitet med 60 m2 stor skäryta kombinerat med vinkelskärning 0-60°.
Kontaktinformation
Postadress
Teknik­vägen 4
37238 Ronneby
Besöksadress
Teknik­vägen 4
SE-37238 Ronneby
Region
Ronneby
Blekinge län
Sverige
Organisationsnummer:
556516-9066
Grundat: 1992
Anställda: 40
Välkommen till Water Jet Sweden!
Water Jet Sweden grundades 1993 och har med åren blivit Europas ledande tillverkare av vattenskärningsmaskiner. Vårt huvudkontor ligger i Ronneby, Blekinge, vid Sveriges sydkust.
Water Jet Sweden ska utveckla, tillverka och marknadsföra avancerade lösningar för vattenskärning och tillhandahålla ett eftermarknadsutbud med hög kvalitet på service och reservdelar. Vår vision är att vara ett tydligt förstahandsval för kunder över hela världen som söker lösningar med vattenskärning baserat på hög kvalitet, högt tekniskt innehåll och hög servicestandard.
Vår verksamhet bygger på kärnvärden som kvalitet, hållbarhet och kundnytta. Genom ett globalt nätverk av återförsäljare och dotterbolag står vi våra kunder till tjänst i mer än 40 länder.
Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 9001:2008 – ISO 9001:2015

Kontakter

Klas Wallström
Marknadschef
0457-45 54 40
Peter Ruden
Försäljning
0457 - 455 460
Christian Svensson
Försäljning
0457-45 54 75

Filmer

Why waterjet cutting technology

Why waterjet cutting technology
Historien om Water Jet Sweden
Water Jet Annual Show 2016
Waterjet Annual Show 2014
Buildning av water jet sweden machine in 3 minutes

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-18
Umeå vill möjliggöra vätgasflyg till 2035Arctic Paper i Munkedal satsar på hållbar energiSå snabbt elektrifieras Göteborg World of Volvos invigningRO-Gruppen utför fasadrenovering
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884