SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

”Hitta och utveckla en smartare självtätande produkt som kan undvika eventuella läckage.”

En stor tillverkare av tunga fordon hade problem med att en kabelgenomföring för 10 respektive 18 kablar läckte
På ena sidan fanns olja och oljedimma med temperaturer upp till 135° C, och ner till minus 40° C. På andra sidan en koppling som ingen olja fick läcka igenom till.

UTMANING
Kunden använde en standardprodukt i CR (Kloroprengummi) med betydligt fler hål än vad som användes. Överblivna hål tätades med plaststift och själva tätningen för kabeln bestod av en knivspetslik rilla.

När alla kablar och plaststift monterats, göts epoxi eller polyuretan över ytterdelen för att få en fungerande tät produkt. Utmaning vara att konstruera en produkt som tätar i sig själv, utan plaststift och övergjutning, och i ett material som är lämpligt för denna applikation. CR (Kloroprengummi) är i sig inte lämpligt att använda i detta temperaturområde.

VÅRT FÖRSLAG
Vår konstruktion utmynnade i två olika produkter, en för 10 kablar och en för 18 kablar dvs. inga plaststift behövdes för att blockera oanvända hål. Geometrin i hålen bestod av tre ”halva o-ringar”, där det yttre två hade som huvudsaklig uppgift att styra upp kabeln så att den mittersta kunde täta helt. Produktionsmässigt innebar detta verktygskärnor som på tre ställen enbart hade en diameter på 0,5 mm. Genom en innovativ verktygskonstruktion lyckades vi vulka detaljerna i ett 64-kavitetsverktyg och få ut detaljerna ur alla kaviteter utan att skada kärnorna.

Efter initiala tester och ett bra samarbete med materialleverantör i Frankrike valde vi att tillverka kabelgenomföringarna i Vamac GXF, en typ av Eten-Acrylgummi som klarar upp emot 175° C, och som sväller upp emot 5% i kontakt med varm olja vilket förbättrade tätningsegenskaperna. Vi valde också att i blandningen inkludera en friktionsnedsättande produkt för att underlätta monteringen.

UTFALL
Produkten klarade alla kundens specifikationer samt kemiska och fysiska tester. Efter 6 månaders fälttester i Australien, gick produkten i produktion och blev en standardprodukt på alla kundens motorer. Enkelheten vid montering och det faktum att den inte behövde övergjutas för att bli tät, sparade många minuters merarbete per komponent är därmed miljoner kronor per år totalt.

OM ULINCO
Ulinco har lång erfarenhet av tillverkning, försäljning, distribution och service och har genom ett personligt och kund fokuserat arbetssätt blivit ett ledande namn inom industrin. Produktsortimentet inkluderar bland annat formgummi, vibrationsdämpare, gummi- och metallkomponenter och formad slang. ’Rätt direkt’ är vår kvalitetspolicy och representerar att vi vill åstadkomma mesta möjliga kundvärde genom hög kvalitet och effektivitet. Företaget är certifierat enligt ISO 9001, ISO 14001 och OHSAS 18001. Kundfokus, snabb service och ledande produkter är ledord i verksamheten.

Kontakta våra försäljningsingenjörer direkt för offert eller rådgivning.
Kontaktinformation
Postadress
Skalmereds­vägen 2
43839 Landvetter
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Organisationsnummer:
556208-4102
Grundat: 1974
Anställda: 20
Välkommen till Ulinco Group!

Ulinco har lång erfarenhet som leverantör av gummiprodukter och gummitekniska lösningar till krävande kunder inom Nordisk industri. Koncernen är familjeägd och har med sin bas i Göteborg ca 25 anställda (hitta till oss). Ulinco erbjuder ansvarsfulla och långsiktiga lösningar till sina kunder. Koncernen är certifierad enligt ISO 9001, ISO 14001 samt IS0 45001. Verksamheten finns samlad i egna lokaler i Landvetter strax utanför Göteborg.

Ulinco AB – Gummikomponenter, vibrationsdämpare och lösningar till industrin

Företaget grundades 1974 och är ett privatägt företag inom Ulinco Group.

Ulinco erbjuder marknadens kanske största standardsortiment av vibrationsdämpare. Då vi kan erbjuda ett flertal olika gäng-konfigurationer för alla cylindriska dämpare som standard. Vi utökar vårt sortiment löpande men har idag över 12 000 standarddämpare att erbjuda.

För att uförska vårt sortiment besök vår Webbshop https://www.ulinco.se/webbshop .

Ulinco Vulctech AB

Ulinco Vulctech AB är experter på gummi för slitage- och korrossionsskydd samt andra gummitekniska installationer. Företaget erbjuder gummitekniska tjänster, produkter samt rådgivning. Kundprojekt utförs i vår ändamålsenliga verkstad i Göteborg, ute hos kund eller genom partners.

Projekt varierar från kompletta nyckelfärdiga lösningar till mindre löpande underhåll och reparationer. Bolaget erbjuder även, med leverans från lager utanför Göteborg, ett komplett utbud av produkter till bandtransportörer, material för slitageskydd, och produkter för gummitekniska arbeten.

Besök gärna deras hemsida http://www.vulctech.se .

Agenturer

Bilz, Sverige (Generalagent)
Bilz Vibration Technology är marknadsledande inom området antivibrationslösningar och har mer än 50 års erfarenhet. Ulinco är generalagent för Bilz Vibration Technology i Sverige och Norge. https://www.ulinco.se/webbshop/

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 45001 – ISO 9001:2015

Kontakter

Lars Ulin
031-748 55 23

Filmer

Vibrationsdämpare för tunga applikationer

Vibrationsdämpare för tunga applikationer
Bilz Precision Levelling Wedges (Kilblock)
Ulinco AB - Cylindrisk dämpare
Ulinco AB – Gummikomponenter och lösningar till industrin

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN