FREDAG 24 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DAF investerar 200 miljoner euro i Westerlo hyttfabrik

Under ett besök av Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi och innovation, meddelade DAF att företaget kommer att investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien.
DAF ska investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien för att vara förberedd inför framtida produktionsvolymer, på grund av DAFs framgång runt om i världen. DAF informerade om investeringen under gårdagen då Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi, innovation besökte fabriken.

DAF öppnade sin Westerlo-fabrik 1966, där - förutom hytter – man även tillverkat egna axlar sedan början av sjuttiotalet. Den nuvarande arbetskraften på 2 800 anställda producerar axlar och hytter för lastbilar som kommer från produktionslinjerna i Eindhoven, Nederländerna och i Leyland, Storbritannien.

Ledande

Tack vare sina utmärkta lastbilar, högklassiga tjänster och ett mycket professionellt återförsäljarnätverk har DAF blivit det näst största lastbilsmärket i Europa och marknadsledande inom dragbilssegmentet. För att ytterligare stärka sin ledande ställning i Europa såväl som utanför Europa, skapar DAF helt nya toppmoderna processer på Westerlo-fabriken.

Med investeringen på 200 miljoner euro ökar kapaciteten hos hyttfabriken med cirka 45% till 300 hytter per dag. Detta nummer kommer att överensstämma med kapaciteten hos den nya Lackeringsfabriken, som öppnades officiellt i slutet av 2017, efter en investering på 100 miljoner euro.

Den befintliga hyttsvetsfabriken på 17.800 m2 kommer byggas ut med 13 200 m2. Utbyggnaden kommer att innehålla en enkellinjig layout med cirka 130 avancerade robotar och 135 helautomatiska svetspistoler för att ge kvalitet i världsklass, effektivitet och ergonomi.

Hyttdetaljer som leder vägen i ergonomi

Anläggningen för hyttdetaljer (15 600 m2) kommer att utökas med 20 000 m2. Den nya anläggningen kommer att ha flera sektioner, inklusive en huvudmonteringslinje och en takmonteringslinje. Den kommer också att innehålla en mycket avancerad test- och inspektionsavdelning.

"Investering för framtiden"

DAF president, Harry Wolters: "Den nya toppmoderna hyttfabriken krävs för att DAF ska kunna växa både inom och utanför Europa. Efter genomförandet kommer de nya anläggningarna att vara de modernaste i sitt slag och sätta en riktlinje inom kvalitet, effektivitet och ergonomi. Framför allt visar investeringen på 200 miljoner euro återigen DAF:s förtroende för den belgiska fabrikens framtid. "

"En lärobok om innovation, talang och passion"

Philippe Muyters: "I vår snabbt växlande ekonomi måste företag som vill prestera vara innovativa. DAF har självklart vad som krävs: en vision om hållbarhet, innovation och tillväxt kombinerat med engagemanget att inte bara omvandla sina processer, men också deras medarbetares färdigheter. Jag är stolt över att bidra till dessa läroböcker om innovation, talang och passion. "

Konstruktionen av de anläggningarna på hyttfabriken på DAF Vlaanderen har börjat.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser