SÖNDAG 18 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

DAF investerar 200 miljoner euro i Westerlo hyttfabrik

Under ett besök av Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi och innovation, meddelade DAF att företaget kommer att investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien.
DAF ska investera 200 miljoner euro i sin hyttfabrik i Westerlo, Belgien för att vara förberedd inför framtida produktionsvolymer, på grund av DAFs framgång runt om i världen. DAF informerade om investeringen under gårdagen då Philippe Muyters, den flamländska ministern för arbete, ekonomi, innovation besökte fabriken.

DAF öppnade sin Westerlo-fabrik 1966, där - förutom hytter – man även tillverkat egna axlar sedan början av sjuttiotalet. Den nuvarande arbetskraften på 2 800 anställda producerar axlar och hytter för lastbilar som kommer från produktionslinjerna i Eindhoven, Nederländerna och i Leyland, Storbritannien.

Ledande

Tack vare sina utmärkta lastbilar, högklassiga tjänster och ett mycket professionellt återförsäljarnätverk har DAF blivit det näst största lastbilsmärket i Europa och marknadsledande inom dragbilssegmentet. För att ytterligare stärka sin ledande ställning i Europa såväl som utanför Europa, skapar DAF helt nya toppmoderna processer på Westerlo-fabriken.

Med investeringen på 200 miljoner euro ökar kapaciteten hos hyttfabriken med cirka 45% till 300 hytter per dag. Detta nummer kommer att överensstämma med kapaciteten hos den nya Lackeringsfabriken, som öppnades officiellt i slutet av 2017, efter en investering på 100 miljoner euro.

Den befintliga hyttsvetsfabriken på 17.800 m2 kommer byggas ut med 13 200 m2. Utbyggnaden kommer att innehålla en enkellinjig layout med cirka 130 avancerade robotar och 135 helautomatiska svetspistoler för att ge kvalitet i världsklass, effektivitet och ergonomi.

Hyttdetaljer som leder vägen i ergonomi

Anläggningen för hyttdetaljer (15 600 m2) kommer att utökas med 20 000 m2. Den nya anläggningen kommer att ha flera sektioner, inklusive en huvudmonteringslinje och en takmonteringslinje. Den kommer också att innehålla en mycket avancerad test- och inspektionsavdelning.

"Investering för framtiden"

DAF president, Harry Wolters: "Den nya toppmoderna hyttfabriken krävs för att DAF ska kunna växa både inom och utanför Europa. Efter genomförandet kommer de nya anläggningarna att vara de modernaste i sitt slag och sätta en riktlinje inom kvalitet, effektivitet och ergonomi. Framför allt visar investeringen på 200 miljoner euro återigen DAF:s förtroende för den belgiska fabrikens framtid. "

"En lärobok om innovation, talang och passion"

Philippe Muyters: "I vår snabbt växlande ekonomi måste företag som vill prestera vara innovativa. DAF har självklart vad som krävs: en vision om hållbarhet, innovation och tillväxt kombinerat med engagemanget att inte bara omvandla sina processer, men också deras medarbetares färdigheter. Jag är stolt över att bidra till dessa läroböcker om innovation, talang och passion. "

Konstruktionen av de anläggningarna på hyttfabriken på DAF Vlaanderen har börjat.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-12
Nya KNX Närvarodetektorer möjliggör automatisering av belysning och värme i alla typer av rumMässan en språngbräda för fortsatt tillväxtTeknik från Alfa Laval gör luften renare i KinaEnda fiberlaserskärmaskinen i Landskrona Weland Solutions i samarbete med BITO LagersystemZAPTEC Sverige - nytt partnerföretag i Power CircleFristads lanserar Heritage – ikoniska arbetsplagg för en ny generationSAS öppnar direktlinjer till nya flygplatsen i Sälen/TrysilÅrets Stora Nolia slut – nu startar ett stort utvecklingsarbete för mässgigantenStiga tar grönytan in på Entreprenad LiveDigital marknadsplats ska minska slöseriet i bygg- och anläggningsbranschenBeck Maskin kommer med nyheter från BaumaFramtidens verktyg är här - HiKOKI visar vägen med smart teknikDet modulära testsystemet FAME - nu för 19-tums rackShoppa en 50-tonnare hos Delvator på Load Up North! Hydroscand etablerar sig i Armenien
2019-08-05
Nyhet! Eluttag och telefonladdare infällda i bordet – både smart och snyggt
2019-07-29
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse Foundation – ska identifiera tusen lösningar för ett bättre klimat
2019-07-22
---- TREVLIG SOMMAR! ----Ny IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare drift
2019-07-15
Ny rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändning
2019-07-12
Uthyrare växer i NorrlandSchüco Welcome Forum – det nya hjärtatHur kan Sverige bli världsledande på textilåtervinning?
2019-07-11
Smutsig bil? Så här tvättar du på bästa sätt! Brion Installation & Service QSR & Brion bildar vitvaruservicebolag ihopClimeon en av 100 innovationer med störst potential att minska koldioxidutsläppBillerudKorsnäs först med maskinproduktion av pappersbatteriAbu Dhabi beställer 168 långfärdsbussar av VolvoGenom att digitalisera och automatisera ekonomiprocesser skapar Amesto värdeVattenfall vinner anbud på nederländsk vindkraftInstalco förvärvar ventilationsbolag i GävleSå här får du en lyckad bilresa i EuropaPrisbelönad Volvo lockar unga besökareSommarpremiär för CadMouse Pro Wireless och CadMouse Pro Wireless Left
2019-07-10
Regeringens kontraproduktiva klimatsatsning!Marknaden för elbilar växer – Hedin Bil investerar i 250 laddningsstationer från Schneider ElectricABB Robotics tar fram lösningar för framtidens sjukhusNCC bygger Nordsjällands nya supersjukhusPeab Asfalt vinner kontrakt i Hylte kommunElbilen ett alternativ för allt flerHyundai lanserar helt ny bilmodell för Europa Engcon övergår helt till sitt egenutvecklade och säkra redskapsfästeNya Master och nya Trafic tar Renaults transportbilar till en ny nivå Nu lanseras en helt elektrisk MINI CooperHur kan vi ha ett överflöd av livsmedel samtidigt som människor knappt har mat på bordet?Toyota och Subaru enas om att tillsammans utveckla en plattform och en batteridriven suvSvensk får toppjobb i den globala kärnkraftsindustrin - Ingemar Engkvist blir VD för WANONytt projekt utvecklar fossilfria transporter
2019-07-09
CEJN utrustar sin produktion med kollaborativa robotar för ökad säkerhet, kvalitet och produktivitet. Peab Asfalt underhåller vägarna i Åre kommun och ÅrehusDachser Sweden hämtar in en Business Development ManagerElding Oscarson ritar Stockholms smartaste hus i trä vid Tekniska museetSveriges regering saknar nationella mål för minskad klimatpåverkan när det gäller spillolja.​Småföretagare blir lugna av att jobba på semesternSvevia tryggar broarna i norra Sverige Vi kan avvattna sportanläggningar!Helen Berhane - ny Product Manager på DatschaIKEM söker ansvarig plastbearbetningsfrågorSkövde Energi bidrog till att koldioxidutsläppen på jorden minskade med 102 279 ton under förra åretEkstrands presenterar ytterdörr med ribbor – Värmdö 390
2019-07-08
Conrad fortsätter att utöka sitt sortiment, nu med varumärket DEWALT i fokus
Annonser