LÖRDAG 15 DECEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterier

Till skillnad från andra batteridrivna enheter, som kräver två 18V-batterier för att drivas, kräver BEWS18-230L endast ett 18V-batteri.
Det ger bättre effektivitet och större produktivitet för hantverkare som till exempel takläggare och vid generella byggarbeten som till exempel terrass-anläggning. Behövs en oöverträffad batteritid är det bara att lägga till ett batteri och därmed dubbla kap- och sliptiden. Fler fördelar är att kraften dras från två batterier istället för ett. Det innebär mindre ansträngning för batterierna och att det krävs ännu mer för att trigga igång överbelastningsskyddet. Resultatet är mer prestanda till tunga applikationer. Med två batterier kan verktyget göra otroliga 128 snitt i tjocka tegelpannor och med ett enda 9Ah-batteri - 51 snitt.

”Med den kraftfulla borstlösa motorn klarar BEWS18-230L av höga slip- och kaphastigheter på upp till 5 500 varv/min och med en skärkapacitet på upp till 61 mm är enheten perfekt för all tegel- och betongkapning på byggplatsen. Verktygets förmåga att arbeta med ett batteri åt gången gör att du kan ladda ett batteri när du arbetar med det andra vilket innebär mer arbete och färre avbrott”, berättar Marcus Fritz, produktchef på AEG.

I kombination med den dubbla 18v-batteriplattformen ger den borstlösa motorn oöverträffad drifttid och tillräckligt med kraft för att slipa eller till och med kapa stål. AEG:s Pro Lithium Ion-batteri ger längre drifttid per laddning och fungerar i extrema förhållanden ned till -18° C. Verktyget är 100 % bakåtkompatibelt med andra AEG-batterier samt fungerar med alla Pro Lithium Ion-batterier på marknaden. En smidig integrerad mätare gör att du vet när batteriet slutligen måste laddas om.

Säkerhetsfunktioner

BEWS18-230L har flera funktioner som säkerställer absolut användarsäkerhet hela tiden. Skivbromssystemet kan stoppa en 8 millimeters slipskiva på 6 sekunder och en rekylbegränsande funktion skyddar användaren om skivan fastnat. Dödmansgreppet stoppar verktyget så fort brytaren släpps och ett linjelås, komplett med LED-varningslampa, kan aktiveras om användaren av misstag blockerar brytaren. Verktyget kan då bara startas om när låset inaktiverats.

Förbättrad produktivitet och ostoppbar drifttid kompletteras perfekt av ergonomi som ger oöverträffad funktionalitet. Ett nyckellöst skydd gör det möjligt att snabbt och enkelt konfigurera om verktyget från vänster till höger, och ett grepp med mikrotextur ger hantverkaren marknadens bästa komfort.

Med en mycket kompakt konstruktion, 4,8 kilos vikt, AVS-sidohandtag med tre positioner och roterbart bakre handtag är verktyget lätt att hantera med optimerad vibrationsbegränsning, också vid de mest krävande applikationerna. Överbelastningsskyddet har en LED-lampa som ger användaren en visuell indikation innan överbelastningen aktiveras och blir ett irritationsmoment på byggplatsen.

Med oöverträffad bekvämlighet i form av drift med ett eller två batterier, tillsammans med marknadens bästa drifttider och säkerhetsfunktioner sätter AEG med BEWS18-230L en ny standard inom innovation.

AEG:s PRO18V-system

AEG:s PRO18V-system erbjuder dig ett sortiment av marknadsledande batteridrivna proffsverktyg för alla vanliga arbetsuppgifter, som kan drivas med samma batteri.

För att hantverkare över hela landet ska få en sak mindre att oroa sig över har AEG förlängt garantiperioden till 6 år för verktyg och 3 år för batterier och laddare.

För mer information om PRO18V-systemet, gå till www.aeg-powertools.eu/sv-se/nos-technologies/pro18v-brushless

Om AEG

AEG ELVERKTYG har producerat innovativa lösningar för professionella hantverkare sedan 1898 och fortsätter att leverera spännande, högpresterande och kraftfulla
elverktyg idag och i framtiden. Sedan grundandet har AEG ELVERKTYG varit ledande inom produktutveckling. Genom att införa den första transportabla borrmaskinen 1898 var
elektriska handverktyg födda. Över 100 år senare erbjuder AEG fortfarande den professionella användaren innovativa och kraftfulla lösningar…

Stolt bakgrund... Spännande framtid...
2018-12-11
Norwegian ingår avtal med AVTECH Nya digitala lösningar medför nya utmaningarKombinera fritt med nästa generations modulära drivsystemHalléns digitaliserar transportplaneringenWeberfloor 318 slipsats grov DR- traditionellt golvbruk i modern tappningRototilt bygger ut fabriken i Vindeln Lyckad lansering av SSG On site på SkoghallTH1NG förvärvar plattformsverksamhet för snabbare och flexiblare IoT lösningVälgörenhet högst upp på personalens önskelistaWästbygg bygger ännu mer i LimhamnINGO öppnar automatstation i BjästaSåhär får entreprenadföretaget full kontroll över maskinernaÖrebro in i europeisk 3D-printingsatsning: Industriella nätEnklare slipning i svåråtkomliga utrymmen med ny lamellrondellKommer AI ta över ditt jobb i framtiden? Utökning i ventilfamiljen!Industrikommunerna samlade i Trollhättan Säkrare fordon genom MDH-forskning Säljstart för nya Volkswagen T-CrossVD-byte i 24StorageNy fyrteknik sparar miljöDrakar på hjälpmedelsmässa ska ge vardagslösningar en skjuts in på marknaden Logents Bemanningskontor i Borås växer och är nu en av Borås 100 största arbetsgivare
2018-12-10
Järpås Verkstad satsar på Fiberlaser från IntercutSmart sensor för temperatur och fuktighetDerome engagerar sig i MusikhjälpenSå blir julen en glädjens tid även för handlarePeab ingår ramavtal med statliga SpecialfastigheterNaturliga köldmedel i kylanläggningar ställer krav på säkra fläktarAlmi Invest investerar 2 miljoner i cybersäkerhetsföretaget DebrickedRenova utvecklar bränslecellsdriven sopbil Bättre hälsa med elcykel Skånska Energi prisat som inspiratör för hållbarhetClaremont stärker sitt erbjudande kring datadriven tillväxt med ny VDAnpassningsbara rapporteringsfält möjliggör hantering av alla typer av uppdragDAF LF utses återigen till "Fleet Truck of the Year"Kylning med hygienutformning för livsmedelsindustrinThermotech söker UtvecklingsingenjörIntensiv fas i LCDM-projektetNära relationer mellan transportköpare och logistikleverantörer - ett vinnande konceptNy ackumulatortank bidrar till minskade utsläpp i Göteborg 5 - stjärnor till Jaguar I-PACEMed Mapei blev Jan-Erik Johansson en del av en italiensk familjSSG Hydraulikdagar – i klimatarbetets teckenSchneider Electric och Lidl i samarbete
2018-12-07
Lesjöfors bryter ny mark med vridfjädrar i AustralienYtterligare en senare­läggning för finskt kärnkraftverkMakita lanserar kolborstfri 18V 165 mm cirkelsåg med AWSEco-bonus godkänt av EUFörsta spadtaget på ny ackumulatortank IKEA toppar Svensk Hållbarhetsrankinggop växer inom fasadStorsatsning på att anställa fler kvinnor i byggbranschenNy belysningsserie från MaluxPiteEnergi är återigen certifierade som "Great Place to Work"Per-Arne Andersson ny VD och Koncernchef för SvedbergsVarannan husägare kan tänka sig installera solcellerNordiskt 3D-printingsamarbete inlett: ”Hoppas att det skapar tillväxt”
2018-12-06
Överlägsna lastfrånskiljare från LovatoNCC bygger om kontor till hotell på Helsingfors centralstationBerendsen, Nordens ledande textilserviceföretag, vässar hållbarhetsarbetet ytterligare
Annonser