TORSDAG 21 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Erica Kronhöffer blir Hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo

Erica kommer närmast från SJ AB där hon idag är Hållbarhetsdirektör och del av SJs koncernledning. Erica tillträder sin tjänst 1 augusti.
Erica Kronhöffer har utsetts till Hållbarhets- och kommunikationsdirektör på Green Cargo och har rekryterats till bolaget både på grund av sin långa erfarenhet inom transport- järnvägs- och logistikbranschen, men även för hennes driv i frågor som hållbarhet, kvalitet och samhällskontakter.

– Green Cargo står inför en rad utmaningar och möjligheter där Ericas erfarenhet, kompetens, kontaktytor och inte minst personliga driv och energi är ett välkommet tillskott till Green Cargos ledningsgrupp. Jag ser mycket fram emot att arbeta med Erica, säger Ted Söderholm, VD Green Cargo.

Förutom de senaste sex åren på SJ, har Erica Kronhöffer ett tidigare förflutet i järnvägsbranschen med sju år på Green Cargo där hon arbetade mellan åren 2002 till 2009 med ansvar för bland annat hållbarhetsfrågorna. Erica har även arbetat fyra år som miljö- och kvalitetschef på koncernnivå inom PostNord.

– Det är spännande och roligt att komma tillbaka till Green Cargo efter nästan 10 år. Jag är tacksam för den erfarenhet jag tar med mig - både från en stor transportköpare, PostNord, men också från persontrafiksidan, säger Erica Kronhöffer.

Green Cargo är en viktig del av det skandinaviska näringslivet och den enskilt största järnvägsoperatören för gods i Sverige. Bolaget kör 400 godståg varje dygn i Sverige och ersätter 10 000 lastbilstransporter på vägnätet. Dygnet runt fraktar våra godståg både råvaror och förädlade produkter till industrier i olika delar av Skandinavien och till kontinenten i ett hållbart logistiksystem som lägger grunden för Sveriges välstånd och konsumtion.

– Att få vara med och bidra i en verksamhet som så tydligt är viktigt på riktigt för delar av näringslivet och för ett klimatsmart transportsystem i Sverige är en ynnest, säger Erica Kronhöffer.

Green Cargo AB

2019-03-18
Enzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
2019-03-14
Vikten av att gå en plastsvetsutbildning hos GPAArval: Stark organisk tillväxt 2018Vi vill effektivisera byggbranschenNy simulator prövar trafikmiljö för fotgängareNy antenn för snabbare fordonsroutrarDen medvetna maskinenNya program och ett nytt, unikt utbildningskoncept i Högskolan i Halmstads utbud nästa år HiKOKI satsar vidare på kraft och ergonomiMakita lanserar batteridriven 12V luftpump triflex® R 3D-kabelkedja för robotapplikationerStora Enso investerar S:t Eriks hållbara Ecofog – en del av Årets Bygge 2019?NCC bygger 111 lägenheter åt Riksbyggen i Täby ParkHenkels process hjälper ölfatstillverkare höja produktkvaliteten.Nytt techbolag ska dubblera värdet på Sveriges fastighetsbeståndFounders Alliance har glädjen att presentera finalisterna till Årets Unga Entreprenör 2019Laddbox på köpet vid beställning av elbil – laddar 80 procent snabbare än standardladdningKGK Workshop erbjuder renare luft på jobbetCancerframkallande rök ignoreras på arbetsplatserNy marknads- och kommunikationschef på Schneider Electric i Sverige
2019-03-13
Tioårsjubilerande SMV Verktyg växer Den industrialiserade världen står inför en akut brist på arbetskraftBesiktningstekniker till Opus i KumlaNytt ABK-supplement för smidigare och tydligare Construction Management-upphandlingarLimac FormPlast slår ett slag för miljösmarta och närproducerade plastprodukterCamfils luftfilter från Trosa - globala på ISH Frankfurt 2019Volkswagen-koncernen planerar för 22 miljoner elbilar på tio årGrönt ljus för självkörande transporter på allmän vägFull fart framåt!Makita lanserar 2 st 18V värmejackor​Omställning Energisverige på årets Power Circle Summit – Är det evolution eller revolution som gäller?Märsta Förenade vill inte vara en del av dödsstatistiken! Engcon lanserar ny serie lågflödeskrävande markvibratorer för grävmaskiner – kan drivas via tiltrotatornNy generation batterier optimerar trädgårdssysslornaNya företag satsar på MaskinExpoFords nya appar gör det lätt att hitta rätt i trafikenTuffare konkurrens kräver ökad standardiseringBRA lanserar sin första klass: BRA Miljö Class
Annonser