MÅNDAG 25 MARS 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Förenkla din vardag med MULTI VOLT

HiKOKI satsar stort på att ge proffsanvändaren mobilitet på arbetsplatsen och en sladdlös arbetsdag.
Det görs genom nya 36V MULTI VOLT verktyg och 36V batterier, som har samma storlek och vikt som dagens 18V batterier och verktyg. Det innebär att proffsanvändaren inte längre har behov att använda eldrivna verktyg – även för jobb som kräver mycket kraft.

HiKOKI lanserar en ny kombihammare som uppfyller kraven för kraftfull prestanda på en arbetsplats, 36V DH36DMA.

Den nya kombihammaren är en mycket stark maskin med stor kapacitet och ingår i MULTI VOLT plattformen.

DH36DMA har SDS-max fäste som förenklar verktygsbytet med 12 olika inställbara vinklar. Hög borrsjunkhastighet och mejslingsprestanda med 40 mm kapacitet i betong och 105 mm med kärnborr. Inställbar hastighetsreglering i fyra steg och ”Reactiv Force Control” (RFC) som motverkar vridning i arm om borren kör fast. Kombihammaren har låga vibrationsnivåer och antivibrationshandtag som reducerar vibrationerna ytterligare.

Det medföljande MULTI VOLT-batteriet (BSL36B18) är ett ”smart batteri” som växlar om automatiskt mellan två voltklasser, 36V och 18V och har en max uteffekt på hela 1.440W vilket är en verklig utmanare till nätdrivna verktyg.

Den unika plattformen av MULTI VOLT 36V batteriverktyg ändrar förutsättningarna om vad som är möjligt på arbetsplatsen genom att erbjuda samma effekt som ett nätdrivet verktyg men med flexibiliteten som en batteridriven.

Kraft
Nätdrivna verktyg har i regel mer kraft än sladdlösa, ända till nu.

HiKOKIS 36V MULTI VOLT plattform ger den kraft som behövs för att öka produktiviteten och effektiviteten, oavsett om verktygen används som batteridrivna eller nätdrivna. Vid användning av MULTI VOLT 36V hybridadapter, som inom kort lanseras, kan kombihammaren användas som nätdriven – både direkt i 230V uttag eller från ett elverk med liten eller ingen strömförlust tack vare HiKOKIS kolborstfria motorteknik.

Säkerhet
Genom batteridrift slipper du sladden och får på så sätt en säkrare arbetsplats.
Samtidigt kan du välja nätdrift när du behöver mer kraft för applikationen eller har en stationär arbetsplats. Välj sladdlöst när du inte har tillgång till ström eller behöver snabb förflyttning och nätdrivet när du har tillgång till ström eller vill spara på batteriet.

Kompabilitet
När man investerar i batteridrivna verktyg är det viktigt med kompabilitet.
Därför har MULTI VOLT-batterier utformats med HiKOKI och Hitachi 18V-verktyg i åtanke. Batteriet passar i flertalet av 18V Hitachi verktyg med slidefäste inkl. spikverktyg, för ökad flexibilitet och mångsidig användning.

En intelligent anslutningsteknik gör det möjligt för batteriet att upptäcka om det används i en 18 Volt- eller 36V-maskin och justerar automatiskt spänningen, 8,0Ah för 18V och 4,0Ah för 36V. Med ett MULTI VOLT-batteri i en 36V MULTI VOLT-maskin får du dubbelt så mycket kraft, utan att batteriet eller maskinen blir större eller tyngre.

MULTI VOLT-plattformen och hybridadaptern ET36A, som inom kort lanseras, ger dig möjlighet att eliminera behovet av att liknande verktyg både som batteridrivet och nätdrivet på arbetsplatsen. Användaren bestämmer själv när man switchar från batteridrift till nätdrift. Med hybridadaptern (som är extra tillbehör) får du en flexibilitet som verkligen underlättar för användarens arbete och behov.

Tekniska data Kombihammare DH36DMA
Volt 36 Volt
Batteri / Laddare BSL36B18 / UC18YSL3
Verktygsfäste SDS-Max
Kapacitet betong 40 mm
Varvtal obelastad 260 - 590/min.
Slagtal obelastad 1.420 – 2.860/min
Slagenergi 8,5 J
Vibrationsnivå m/s2 (3D) 11,8 (borrning) / 9,6 (mejsling)
Ljudtrycksnivå dB(A) 94
Ljudeffekt dB(A) 105
Vikt 7,9 kg

DH36DMA levereras med 2 st MULTI VOLT batterier, luftkyld snabbladdare, stödhandtag samt förvaringsväska.

Kombihammaren finns även som variant utan batterier och laddare (sk. ”Tool only”).

För ytterligare information, besök HiKOKIs hemsida eller kontakta:
VD Magnus Nilsson
Produktchef Måns Hermelin.

Tryggt köp – maskin, batteri och laddare omfattas av HiKOKIs 3-årsgaranti. Denna gäller direkt från inköpsdatum och utan krav på registrering. Verktygen finns tillgängliga för marknaden.
2019-03-20
Snart får Trelleborgarna ren och tyst stadsbusstrafik
2019-03-19
Öppet hus i ny form!Trelleborg förvärvar italiensk distributör av lantbruksdäckGrumsföretaget som expanderar utan växtvärkDelvator lanserade ny hemsidaABS Wheels nominerade i 2 av 5 kategorierUlrika Stålhammar stärker Sigma Technologys LedningsgruppBrother vinner fyra nya priser för fyra skrivare och en skannerNya krav på elmätare – ett steg närmare ett smartare elnät Rototilt fortsätter expandera globalt med importör i AustralienHöganäs vd representerar stålindustrin i klimat­konferens med regeringenAtlas Copco har förvärvat en kanadensisk fullservice­leverantör av system för medicinsk gasBehöver du tips och råd vid val av slipprodukt?Högskolan i Skövde arrangerar NSA Hack Event – landskamp i hacking!Grön el sparar Kumla kommun miljonbeloppWSP redovisar sitt bästa resultat någonsinFlexQube Inc. och LR Intralogistik GmbH ingår exklusivt importörsavtal för NordamerikaUtveckling av aggregat för klenträdsavverkningStark leverans av svenska energiinnovationer på Startup Energy Transition Peter Lindström blir ny vd på Bygma
2019-03-18
Hos Swecon är jobbet är roligare än någonsinNy Ahlsellbutik i Karlskrona nästa år!NCC bygger toppmodern bilhall för Audi i JönköpingFörsta Circle K-stationen med IONITY:s supersnabbladdare är öppnad i Strömstad E6 Matchningen måste fungera mycket bättreAPC by Schneider Electric ställer ut på årets Dustin-mässa!Artificiell intelligens – här för att stannaFinja förenklar beräkningen av Mursystem ExaktPsykisk ohälsa och arbetsmiljöfrågor diskuteras på SSG Säkerhetskonferens 2019Pressinbjudan: Hur kommer vi att interagera med autonoma system i framtiden?Ny global standard sätter pris på miljöförstöringenFörsta generationen batteridriven kombimaskinAddMobile lanserar smart lås till byggbranschenNelson Automotive byter namn till AvistudBoKlok får förstärkning från Skanska Polen via utbytesprogramMercedes levererar första elektriska transportbilen till svenska kunderSigma Technology utsett till ett av Sweden's Best Managed Companies 2019Engcon får pris som ett av Sveriges bäst skötta företagEnzymex produkt EcoCoat skapade ett enkelt och smidigt samarbeteTrender och inspiration när Vårmässan i Malmö fyllde 20 år
2019-03-15
Cranab köpte sju Matrix på ett brädeHur ett litet projekt gör världen till en bättre platsEasyPark utsedda till ett av Sveriges mest välskötta företagClaremont stärker helhetserbjudandet inom E-handel med ny VDJM förvärvar fastighet i Fålhagen, UppsalaVi skapar järnvägshistoria med OstlänkenStabilt och starkt resultatTomas Hansson har utsetts till ny vd i SamtransTrimble presenterar Tekla 2019 BIM-programvarulösningarMedaretarengagemang skapar förbättringar för terminalenAxfood fasar ut engångsartiklar av plastJernbro stärker sin kompetens med nytt förvärvAP-batterier från STIHL får högre kapacitet och ny design Global tillverkare av land- och luftburna transport­medel tecknar ramavtal med KeyManÄpple- och apelsinrester kan bli ätbar bioplastVIVAB och Veidekke inleder samarbete inför byggnation av nytt vattentorn i Varberg Tolv företag utses till 2019 Sweden’s Best Managed CompaniesSvenska cleantechbolag startar utsläppsfri taxitjänst i IndienEkolog får Umeå kommuns vetenskapliga pris 2019GKN ledde delegation från SAI i Sveriges riksdagMOHV Halmstad är Årets KontorTeracom har slutfört förvärvet av Net1
Annonser