TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Fem stjärnor til Range Rover Evoque

Nya Range Rover Evoque har tilldelats det högsta säkerhetsbetyget fem stjärnor i Euro NCAP, vilket bekräftar modellens ställning som en av marknadens mest sofistikerade, kompetenta och säkra lyx-SUV:ar.
Inte nog med att den lyxiga kompakt-SUV:en uppnådde 94 % för vuxna passagerares säkerhet – det högsta resultatet för någon Jaguar- eller Land Rover-produkt hittills – utan för dem med yngre passagerare bak fick den 87 procent för barns säkerhet. Det innebär att Evoque är den senaste Land Rovern som tilldelas fem stjärnor i Euro NCAP, efter Range Rover Velar och Land Rover Discovery SUV.

Nya Range Rover Evoque bygger på Land Rovers nya Premium Transverse Architecture för maximal passagerarsäkerhet och är utrustad med de senaste förarassistanssystemen, bland annat nödbromsning, filhållningshjälp, parkeringshjälp fram och bak samt en backkamera som standard, för att bidra till att undvika trafikolyckor.

Denna kombination av utrustning säkerställde att nya Evoque fick högsta betyget fem stjärnor i det tuffaste Euro NCAP-testprogrammet hittills.

Till detta kan ägare dessutom lägga två tillvalspaket. Parkeringspaketet med parkeringsassistans, 360-graders parkeringshjälp, backmonitor och Clear Exit Monitor, samt Drive-paketet med adaptiv farthållare, dödvinkelassistent och nödbromsning i hög hastighet. Det ger dig komfort och säkerhet vart du än ska köra.

Dessutom innebär ett omfattande krockkudds- och skyddssystem i hela kupén – och dessutom en fotgängarkrockkudde – att denna lyxiga kompakt-SUV alltid skyddar personer både i och utanför bilen.

Finbar McFall, Global Product Marketing Director på Jaguar Land Rover, berättar: ”Range Rover Evoque hör hemma både i stan och på landet, så vi har lagt till den senaste tekniken för att förhindra olyckor samt en ny fordonsarkitektur för att skydda de åkande i händelse av en incident. Resultatet är ännu en femstjärnig testkandidat från Land Rover.”

Bland de många avancerade tekniska lösningarna i nya Range Rover Evoque finns Land Rovers ClearSight-backspegel. Med en knapptryckning omvandlas den till en HD-videoskärm och ger då ett bredare synfält på 50-grader samt överlägsen sikt i dåligt ljus genom input från en bakåtriktad kamera upptill på bilen. Idealiskt när sikten bakåt skyms av passagerare i andra sätesraden eller skrymmande föremål i lastutrymmet.

ClearSight Ground View finns också, en teknik som gör motorhuven osynlig genom att projicera kamerabilder på den övre pekskärmen för att visa föraren en 180-graders vy under bilens framparti. Detta är användbart vid manövrering i trånga parkeringsutrymmen, vid körning nära höga trottoarkanter eller i tuff terräng.

Nya Range Rover Evoque Signature – kampanjepris frän 409.900 kr. www.landrover.se/modeller/range-rover-evoque/kampanj

Webbsida för media:www.media.landrover.com

Land Rovers kanaler:

Facebook: www.facebook.com/LandRover

Twitter: twitter.com/LandRover

Instagram: instagram.com/LandRover

YouTube: www.youtube.com/LandRover

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser