ONSDAG 22 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Har du koll på vinterdäcken?

Kom ihåg att det är lagkrav på vinterdäck på svenska vägar mellan den 1 december och den 31 mars - om det är vinterväglag.
Även om det på många håll i landet redan känns som vår, måste vinterdäcken sitta på fram till sista mars. I de delar av landet där det även efter detta datum är vinterväglag ska vinterdäck användas så länge det är nödvändigt.

Det är tillåtet att använda dubbdäck ända fram till den 15 april i hela landet och efter detta datum får de användas i de delar av landet där man räknar med att vinterväglag kan uppstå. Läs gärna mer om vinterdäck på Transportstyrelsens hemsida.

8 mars - Internationella kvinnodagen
Idag, den 8 mars, är det internationella kvinnodagen - en dag som främst går ut på att belysa att det finns saker kvar att göra när det gäller kvinnors rättigheter i samhället. Även om båda könen har lika stora rättigheter i Sverige så finns det fortfarande områden som behöver förbättras i praktiken. En punkt som står tydlig i de flesta branscher är löner och även kvinnors karriärutveckling, där kvinnor tyvärr ofta halkar efter.

Hos Opus Bilprovning lägger vi krut på att ge kvinnor samma chanser som män att utvecklas inom företaget. Vi har ett flertal kvinnor som har tagit steget från besiktningstekniker till stationschefer och har en jämn fördelning mellan kvinnor och män i vår ledningsgrupp. Vi jobbar även på att få in fler kvinnor som jobbar med besiktning och ser gärna fler kvinnliga sökande till våra tjänster och vår utbildning till besiktningstekniker.

Vi har även kvinnliga medarbetare som nu vidareutbildas inom tunga fordon och hos oss kan gravida medarbetare jobba vidare, trots graviditeten. För 10 år sedan var detta en stor fråga och mer eller mindre en omöjlighet i vår bransch.

För oss är det självklart att sträva efter att ha en jämn könsfördelning. En jämställd arbetsplats bygger ett trivsamt arbetsklimat och det är vårt gemensamma intresse för säkrare fordon som driver oss att bli bättre.

Vi på Opus Bilprovning glädjer oss över att se att det börjar komma in allt fler tjejer som tar för sig inom motorsport och bilintresse och visar att de kan lika mycket som killarna. Vår egen tidigare ambassadör Tina Thörner är ett utmärkt exempel på detta!

Körkortskuriosa
Visste du att det har varit lagkrav på körkort för motorfordon i Sverige sedan år 1916? På den tiden var det bra mycket enklare än det är idag att få körkort. Du behövde bara ha grundläggande kunskaper om fordonet och de få trafikregler som fanns. Från år 1923 tillkom kravet på att man skulle kunna köra bra och vara förtrogen med sitt fordon. På 1940- och 1950-talen utökades kraven på körskicklighet och på 1960-talet skapade Trafiksäkerhetsverket en strukturerad kursplan för förarutbildningen då man såg att det fanns behov av att få bukt med problem i trafiken.

Sedan 1990-talet har vi haft det tvååriga preliminära körkortet för den som just har klarat uppkörningen och det läggs mer och mer krut på att få körkortselever att förstå att människans begränsningar är utgör den största trafikfaran. På 1990-talet sänktes även åldern för övningskörning, vilket har gjort att många hinner med fler timmar bakom ratten innan det är dags att ta körkort.
Kontaktinformation
Postadress
Skattegårds­vägen 122
16250 Vällingby
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556865-1342
Grundat: 2011
Anställda: 556
Välkommen till Opus Bilprovning!

Opus Bilprovning finns på 92 platser från Kiruna i norr till Malmö i söder.
Vi utför kontroll- och registreringsbesiktning på motor- och släpfordon (personbilar, lastbilar, bussar, husvagnar, husbilar, släpvagnar och motorcyklar) samt kategori-3 fordon (grävmaskiner, lastmaskiner, grävlastare, teleskoptruckar och kranar).
Utöver den ordinarie kontrollbesiktningen erbjuder vi även fordonstester, slippa vänta-garantier och skräddarsydda företagslösningar.

Opus Bilprovning är det enda besiktningsföretaget i Sverige som klimatkompenserar hela verksamheten, till och med våra kunders resor till och från besiktningsstationen. Det betyder att du kan välja Opus Bilprovning med gott samvete när det är dags att boka besiktning.

Opus Bilprovning ingår i Opus Group AB (publ) som är ett bolag med stark tillväxt, noterat på Nasdaq (Stockholmsbörsen). Från och med januari 2018 består Opus av två divisioner – Vehicle Inspection och Intelligent Vehicle Support.
Opus är en ledande aktör på den internationella marknaden för fordonsbesiktning och support för avancerade fordon och hanterar årligen över 30 miljoner besiktningar världen över.
Bolaget har verksamhet i Europa, Nord-, Sydamerika, Asien och Australien och det totala antalet anställda uppgår till cirka 2 600.

Kontakta oss gärna på 0775-500 300, vi hjälper dig med rådgivning och tidsbokning för din besiktning.

Alla våra tjänster är 100% klimatkompenserade.

Certifieringar

ISO 14001:2015

Kontakter

Rosén, Per Gotthard
VD
0775-500300
Marika Ireblad
Kommunikations- och marknadschef
+46 10 804 99 21

Filmer

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)

Opus - för din skull (vinnare av Publishingpriset 2018 i kategorin Filmer som marknadsför tjänster)
The Opus Way (svensk text)

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-17
Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän vägLesjöfors köper holländska fjäderföretagen Tribelt och De SpiraalPeab Asfalt vinner kontrakt i Växjö kommunTre nya kursnyheter till hösten inom plastsvetsningBerendsen lanserar 2018 års hållbarhetsrapport E.ON förvärvar CoromaticScantruck drar till skogsArtificiell intelligens eftertraktad innovation Vattenfall tar plats i styrelsen för Swedish Green Building CouncilMercedes-Benz Trucks årets generalagent för andra året i radDubbelvinst för Sweco när järnvägen i Boråsområdet ska rustas uppÅngströmlaboratoriet vid Uppsala universitet expanderarÖkat antal lastbilstransporter i inrikestrafikenFerry Svan och Emil Hansson laddar för rekord i Champions Trophy och Rookie-VM ebm-papst fläktserie AxiBlade utökasNya Opel Movano - med hög säkerhet och flexibilitetVolvo omkörd på topplista för begagnade bilarVilka av de 10 finalisterna vinner årets viktigaste elbilspris? Carin Stoeckmann ny ordförande för Sveriges Byggindustrier
2019-05-15
Intercut förstärker sin avdelning för eftermarknadDigitalisering, AI och innovationsfokus på VitalisSuccéstart för EdmoLift i DanmarkPolestar 2 världsturné kommer till Europa Besiktningstekniker till Opus i KarlskronaSju steg som framåtblickande företag tar i sin digitaliseringsresa Volvo Car Group tecknar avtal med CATL och LG ChemVärmlandsföretaget Cellcomb gläds åt unikt EU-stödCramo AB och Besqab AB förnyar sitt mångåriga samarbeteBilfinger erhåller order för FUCHS-koncernens expansionNya BMW 8-serie Gran Coupé – här är första glimtenHydroscand lanserar SlangExpress MCKiwa Inspecta går samman med FORCE Technology Sweden FIA-studie oroas över tillgång till fordonsdatanCanon visar innovationer inom storformatsgrafik på FESPA 2019Viktiga beslut för Volkswagen-koncernens framtid
2019-05-14
Enad förändringskraft bland utställare och besökare under årets ElfackVilka utmaningar finns inom gängning?Konfigurera och beställ slangsatser för CEJNs högtryckshydraulikLKs svenska logistikcenter blir koldioxidneutraltGlobala samhällstrender gynnas av 3D-printingVärldens första sollcellsdrivna passagerarbil är härScantruck och Söderberg & Haak redo för Maskinmässa RosersbergAllt fler gör sig oberoende av priser på fossila bränslenBlåkläder byter logotype - Om Sverige vinner hockey-VM
Annonser