ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Nya Volkswagen T-Cross får fem stjärnor i Euro NCAP

Euro NCAP har tilldelat nya T-Cross högsta möjliga betyg, fem stjärnor.
Den senaste medlemmen i Volkswagen-familjen gjorde utmärkt ifrån sig i alla kategorier av de krävande säkerhetstesterna.

Det övergripande femstjärniga betyget innebär att T-Cross uppfyller de strängaste säkerhetsstandarderna och att bilen därmed kan betraktas som ett särskilt säkert val. Samtidigt visar Volkswagen att högsta säkerhet inte är en fråga om bilklasser.

Volkswagens minsta SUV får mycket bra resultat i alla fyra enskilda Euro NCAP-kategorier. I kategorin "Skydd av vuxna" når bilen upp till 97 procent av det maximala betyget. Endast få bilar når upp till detta höga betyg, vilket visar att en mindre SUV kan mäta sig med större modeller. Det mycket höga betyget 86 procent för ”Skydd av barn” understryker hur säker T-Cross är för familjer.

I kategorin ”Förarassistanssystem” betygsattes T-Cross till 80 procent, vilket är klart bättre än den tidigare standarden för den här bilklassen. Det höga betyget på 81 % i kategorin ”Oskyddade trafikanter”, uppnåddes genom en framgångsrik kombination av den standardmonterade nödbromsfunktionen relaterad till fotgängare och cyklister samt av bilens höga passiva säkerhet för oskyddade trafikanter.

Många assistanssystem som standard

T-Cross är utrustad med en hel svit av säkerhetsdetaljer som tidigare var reserverade för betydligt större bilar. Förutom sitt effektiva kollisionsskydd och exemplariska passagerarskydd, är bilen utrustad med en ovanligt stor uppsättning assistanssystem som alla är konstruerade för att minska risken för en kollision och öka komforten för föraren.

Hit hör som svensk standard närområdesövervakningen Front Assist med Pedestrian Monitoring (fotgängarigenkänning) och City Emergency Brake (autobroms), spårhållningsassistenten Lane Assist, filbytesassistenten Blind Spot Sensor med Rear Traffic Alert, Hill Start Assist för enklare start i backe, proaktiva passagerarskyddsystem och trötthetsvarnare.

Bland tillvalen finns parkeringssensorer fram och bak, parkeringsassistenten Park Assist och radarbaserade adaptiva farthållaren ACC (standard i GT-versionerna).

Viktigt riktmärke för fordonssäkerhet i EuropaDen oberoende europeiska konsumentskyddsorganisationen Euro NCAP (European New Car Assessment Program) har varit ett strikt riktmärke för säkerhetsnivån för nya fordon i Europa de senaste 20 åren. Antalet stjärnor i testerna ses som den viktigaste standarden för bilsäkerhet.

Testprogrammets kriterier har blivit allt strängare och innehåller till exempel olika kollisionsscenarier (inklusive frontalkrock med aluminiumbarriär vid 64 km/h och 40 procent överlappning, krock i sidan på bilen vid 50 km/h, stolpkrock vid 32 km/h) och strängare krav när det gäller standardutrustade förarassistanssystem.

Mer information
Alla detaljer om testförfarandet är offentligt tillgängliga på www.euroncap.com

Resultaten för T-Cross, inklusive film, finns här:
www.euroncap.com/sv/results/vw/t-cross/35883

youtu.be/1124HsYcWUk

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Husqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör
Annonser