ONSDAG 19 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Power Circle i Almedalen

Energisystemet är under omvandling med elektrifiering av fordonsflotta och nya tekniker i elnätet.
Under årets Almedalsvecka arrangerar Power Circle två egna seminarier där vi diskuterar viktiga framtidsfrågor. Vi är också medarrangör av den utsläppsfria zonen där elbilarna i år får sällskap av laddlösningar. Det blir en spännande vecka och flera av våra medarbetare finns tillgängliga att delta i fler samtal och diskussioner.

Här är våra seminarier under Almedalsveckan:

Måndag 1 juli kl. 9-11: Elbilar och laddinfrastruktur – nya krav på tjänster och elnät

En transportsektor med 2,5 miljoner laddbara bilar 2030 kommer att behöva laddas där bilarna bor eller står parkerade på dagarna. Dessutom behövs snabbladdning längs motorvägarna där vi reser långt. Hur bidrar smidiga tjänster och reglerna som styr hur elnät byggs och drivs till att göra omställningen snabb och billig? Första passet klockan 9-9.50 modereras av BIL Sweden och adresserar frågan om när ketchupeffekten av laddbara fordon inträffar.Under den andra timmen tar Power Circle över rodret och diskuterar hur vi kan göra laddning smidig och oberoende av gränser mellan länder, nätägare och märke på laddstationen. Vi granskar också hela värdekedjan från den som bygger laddstationer till nätbolag, myndigheter och politikerna. Vad behöver de olika aktörerna av den som finns ovanför i värdekedjan? Är önskemålen rimliga och tydliga?

Läs mer om seminariet kl. 9-9.50: Laddbara fordon och laddinfrastruktur – hur ökar vi takten?
Läs mer om seminariet kl. 10.10-11: Elbilar och laddinfrastruktur – nya krav på tjänster och elnät

Tisdag 2 juli kl. 12-13: Hur löser vi effektbristen i Sveriges elnät?

Brist på kapacitet i våra elnät hämmar tillväxt i städerna. Samtidigt drivs projekt som har potential att frigöra stora mängder effekt, om fler vågar testa nya idéer i praktiken och om regelverket hänger med i utvecklingen. Under det här seminariet, som genomförs över lunch vid sittande bord, delar vi erfarenheter och kunskap med varandra – problemägare och problemlösare tillsammans. Fokus ligger på innovationer och tjänster på lokal nivå som kan bidra till att lösa den växande effektutmaningen. Vid varje bord har vi en expert – en av de nyckelpersoner som är med och förändrar Sveriges energisystem. Antalet platser är begränsat så kom i tid.

Läs mer om programpunkten: Hur löser vi effektbristen i Sveriges elnät?

Vill du ha med oss för att diskutera fler framtidsfrågor?

Power Circle är självklart på plats i Almedalen med flera medarbetare och deltar gärna på era mötesplatser. Välkommen att bjuda in oss till era seminarier eller runda-bordssamtal. Vi diskuterar gärna framtidens elnät, elbilar, hållbara energisystem och andra framtidsfrågor i energibranschen. Nedan kan du läsa mer om oss som kommer att vara på plats i år.

Johanna Lakso, VD. Johanna är civilingenjör i teknisk fysik med en master i energisystem. Hon har arbetat fem år med utvecklingen av förnybar energi och har goda kunskaper om elsystemet från sin tid på Svenska Kraftnät. 2013 blev hon utsedd till Årets miljöhjälte av WWF för att ha startat en ny hållbarhetsorganisation. Johanna diskuterar gärna framtidens hållbara energisystem.

Daniel Kulin, sakkunnig e-mobility. Daniel är ingenjör och ekonom från Umeå Universitet. Han har jobbat som projektledare på världens största vindkraftsprojekt, drivit eget konsultföretag och har de senaste 6 åren utvecklat statistik, marknadsbeskrivningar och styrmedel för solkraft, vind och energilager vid energimyndigheten. Daniel diskuterar gärna laddinfrastruktur och elbilens roll i energisystemet.

Johanna Barr, sakkunnig framtidens elnät. Johanna är civilingenjör i energisystem med inriktning mot elnät och förnybar kraftproduktion. Hon har jobbat som strategi- och marknadsanalytiker på Statkraft i Norge samt varit ansvarig för utbyggnaden av Vattenfalls nätverk av snabbladdare för elbilar. Johanna arbetar med att stärka forskning och innovation inom elsystemområdet och diskuterar gärna framtidens elsystem.

Vi ses i Almedalen 2019!

För mer information, kontakta:

Johanna Lakso, vd, Power Circle AB
+46(0)70 898 32 08, johanna.lakso@powercircle.org

Daniel Kulin, sakkunnig e-mobility, Power Circle AB
+46 (0)76-833 07 77, daniel.kulin@powercircle.org

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser