MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslager

Den 3 januari 2018 togs det första spadtaget och nu, 457 dagar senare står Swedish Agro Machinerys nästan 7 000 kvadratmeter stora byggnad med verkstad, kontor, showroom och nordiskt reservdelslager i helt klart i skånska Skurup.
Anläggningen har byggts i tre etapper. Redan inför skörden 2018 togs reservdelslagret på 3 600 kvm i bruk. I november 2018 stod den lokala verkstaden på 900 helt färdig. I den tredje och sista etappen, som blev klar i början på april, färdigställdes 2 340 kvm kontor, showroom, butik, konferensrum, omklädningsrum och personalmatsal. Säljare från systerbolaget Swedish Agro har kontor i anläggningen.

Under de senaste veckorna har personal från det tidigare huvudkontoret i Staffanstorp och från den tillfälliga anläggningen i Skurup flyttat in i lokalerna.

– Vi är otroligt nöjda med byggnaden där vi kombinerar lokal anläggning med nordiskt reservdelslager och huvudkontor. Det är både kostnadseffektivt att samla alla delar i en byggnad och sedan har vi stort utbyte av varandra i huset, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery

Redan från 2016 när Swedish Agro Machinery bildades var målet att etablera huvudkontor och reservdelslager i Skåne. I början av 2017 fick företaget möjlighet att köpa fyra hektar mark av Skurups kommun.

– Skurup är en strategiskt bra plats för oss. Förutom att vi är i ett lantbruksdistrikt så är vi också nära flyg och kontinenten. Kommunen har varit otroligt positiv till vår satsning här och dessutom använde vi det lokala byggbolaget HL Bygg som har levererat över förväntan. Att bygga en sån här anläggning på 15 månader är ett tufft tidsschema, säger Björn Pettersson.

Lokalerna och tomten är tillräckligt stor för att kunna genomföra delar av utbildningar för servicetekniker och säljare i Sverige istället för att skicka personalen utomlands. Det finns även bra möjlighet att ta emot kunder från hela landet till anläggningen för att visa de senaste maskinerna.

– Vi hoppas att vår anläggning ska bli en samlingsplats för Sveriges lantbrukare. Vi har en stor samlingssal med den senaste tekniken och plats för 100 ätande gäster med tillhörande uppvärmningskök och vi ser gärna att lantbruksrelaterade föreningar och företag vill utnyttja detta, säger Björn Pettersson.

Det finns fortfarande två hektar mark som inte är färdigställda än. Meningen är att denna yta ska användas för att köra och utforska maskiner utan att trängas med annan trafik på allmän väg.

– Drömmen är att i framtiden kunna etablera vall på fältet så att vi kan visa upp CLAAS stora vallprogram i direkt anslutning till vår anläggning, säger Björn Pettersson.

Kunder som är nyfikna på anläggningen är välkomna på öppet hus torsdagen den 16 maj klockan 14-19.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser