MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Rekordsnabbt bygge av kontor, verkstad och nordiskt reservdelslager

Den 3 januari 2018 togs det första spadtaget och nu, 457 dagar senare står Swedish Agro Machinerys nästan 7 000 kvadratmeter stora byggnad med verkstad, kontor, showroom och nordiskt reservdelslager i helt klart i skånska Skurup.
Anläggningen har byggts i tre etapper. Redan inför skörden 2018 togs reservdelslagret på 3 600 kvm i bruk. I november 2018 stod den lokala verkstaden på 900 helt färdig. I den tredje och sista etappen, som blev klar i början på april, färdigställdes 2 340 kvm kontor, showroom, butik, konferensrum, omklädningsrum och personalmatsal. Säljare från systerbolaget Swedish Agro har kontor i anläggningen.

Under de senaste veckorna har personal från det tidigare huvudkontoret i Staffanstorp och från den tillfälliga anläggningen i Skurup flyttat in i lokalerna.

– Vi är otroligt nöjda med byggnaden där vi kombinerar lokal anläggning med nordiskt reservdelslager och huvudkontor. Det är både kostnadseffektivt att samla alla delar i en byggnad och sedan har vi stort utbyte av varandra i huset, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery

Redan från 2016 när Swedish Agro Machinery bildades var målet att etablera huvudkontor och reservdelslager i Skåne. I början av 2017 fick företaget möjlighet att köpa fyra hektar mark av Skurups kommun.

– Skurup är en strategiskt bra plats för oss. Förutom att vi är i ett lantbruksdistrikt så är vi också nära flyg och kontinenten. Kommunen har varit otroligt positiv till vår satsning här och dessutom använde vi det lokala byggbolaget HL Bygg som har levererat över förväntan. Att bygga en sån här anläggning på 15 månader är ett tufft tidsschema, säger Björn Pettersson.

Lokalerna och tomten är tillräckligt stor för att kunna genomföra delar av utbildningar för servicetekniker och säljare i Sverige istället för att skicka personalen utomlands. Det finns även bra möjlighet att ta emot kunder från hela landet till anläggningen för att visa de senaste maskinerna.

– Vi hoppas att vår anläggning ska bli en samlingsplats för Sveriges lantbrukare. Vi har en stor samlingssal med den senaste tekniken och plats för 100 ätande gäster med tillhörande uppvärmningskök och vi ser gärna att lantbruksrelaterade föreningar och företag vill utnyttja detta, säger Björn Pettersson.

Det finns fortfarande två hektar mark som inte är färdigställda än. Meningen är att denna yta ska användas för att köra och utforska maskiner utan att trängas med annan trafik på allmän väg.

– Drömmen är att i framtiden kunna etablera vall på fältet så att vi kan visa upp CLAAS stora vallprogram i direkt anslutning till vår anläggning, säger Björn Pettersson.

Kunder som är nyfikna på anläggningen är välkomna på öppet hus torsdagen den 16 maj klockan 14-19.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser