SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Snowflake utnämner Frank Slootman till ny styrelseordförande och CEO

Stockholm, 2 maj 2019 - Snowflake Computing, den enda data warehouse-lösningen byggd för molnet, utnämner idag Frank Slootman till ny styrelseordförande och CEO. Den tidigare CEOn Bob Muglia lämnar företaget efter fem års tillväxt utan motstycke.
Mellan 2011 och 2017 var Slootman styrelseordförande och CEO för ServiceNow - en av världens ledande SaaS-leverantörer, som under dessa år gick från under 100 miljoner dollar till 1,4 miljarder dollar i intäkter, tack vare en framgångsrik börsnotering. Dessförinnan var Slootman styrelseordförande och CEO för Data Domain - ett företag han ledde från ett tidigt skede till en börsintroduktion och slutligen till en försäljning på 2,4 miljarder dollar till EMC.

- Snowflake är ett av de viktigaste nya företagen i Silicon Valley och vi tror att Frank är rätt ledare vid denna tidpunkt för att fullt ut inse dess potential, säger Mike Speiser, Director vid Snowflake. Den bästa tiden att göra en förändring är när saker och ting går bra. Vi är glada över att Frank tar över rodret på Snowflake. Vi vill samtidigt uppmärksamma den otroligt viktiga roll som Bob Muglia har spelat under de senaste fem åren för att nå dit vi är idag.

- Snowflake är ett väldigt speciellt företag, säger Frank Slootman. Det finns många mjukvarulösningar som körs i molnet, varav endast en mycket liten del fullt ut utnyttjar sin skalbarhet, prestanda, elasticitet och ekonomiska aspekt. Snowflake gör detta och är redo att bli den ledande dataplattformen i molneran.

Om Snowflake Computing
Snowflake är ett data warehouse som helt och hållet är byggt för molnet. Snowflake erbjuder datadrivna verksamheter funktioner som instant elasticity, säker datadelning och sekundbaserad prissättning. Snowflake kombinerar fördelarna med data warehousing, flexibiliteten i big data-plattformar och flexibiliteten och skalbarheten som molnet erbjuder och säljer lösningen till en bråkdel av kostnaden för traditionella lösningar. Snowflake: Your data, no limits. För mer information, se gärna: snowflake.com.

Mediakontakter
Henrik Aare
Northern Link PR för Snowflake Computing
070-598 22 82
henrik@nlpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Organisationsnummer:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-19
Unik adapter producerad med hjälp av CNC-svarvQNAP lanserar AI-baserad bildsökningVeeam underlättar datafrihet
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd
2024-04-15
BE Group lanserar Salcos gröna konstruktionsstålUtökad satsning på batteriutvecklingInget mer kvicksilver i offentlig belysningCERTEX hissar världens högsta trävindkraftverkNy era av skärmaskiner