TORSDAG 20 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

STIHLs innovativa och kraftfulla motorsåg MS 500i är nominerad till SkogsElmias Innovation Award 2019

Världens första och enda motorsåg med elektronisk bränsleinsprutning och marknadens bästa vikt-/effektförhållande, MS 500i från STIHL, är nominerad till SkogsElmias Innovation Award 2019.
Motorsågen, som lanserades våren 2019, har en ledande teknisk marknadsposition med sin unika elektroniska bränsleinsprutning.

Utmärkelsen Innovation Award syftar till att lyfta ny och innovativ teknik inom skogsbruket, och delas ut i år på SkogsElmia för första gången någonsin. De produkter som får utmärkelsen anses vara så intressanta att de bidrar till att utveckla skogsbruket. MS 500i är en av 11 nominerade bidrag till årets pris. Vinnare av utmärkelsen avslöjas den 6 juni, och utses av en jury bestående av branschexperter som utvärderar utifrån nyhetsvärde, miljöpåverkan, arbetsmiljö, slutproduktens kvalitet och ekonomi eller produktivitet.
– Det känns otroligt roligt att MS 500i W är nominerad till Innovation Award 2019 på SkogsElmia, även om det inte är förvånande. Med den innovativa teknologin och toppmoderna designen har MS 500i W bästa vikt-/effektförhållande på marknaden med 1,26 kg/kW, vilket är en helt unik siffra inom alla kategorier för motorsågar, säger Mats Gustafsson, nordisk produktchef på STIHL.

MS 500i är den största nyheten STIHL presenterade våren 2019. Motorsågen är unik tack vare den innovativa funktionen med elektronisk bränsleinsprutning. Istället för en förgasare sprutas bränslet direkt till vevhuset via en ventil. Bränsledoseringen beräknas av flera sensorer som kontrollerar bland annat tryck och temperatur.

Tekniken gör att motorsågen får en extremt kraftfull prestanda direkt från kallstart och sågkedjan accelererar från 0 till 100 km/h på bara 0,25 sekunder. Direktinsprutningen gör motorsågen mer lättstartad än motsvarande med förgasare.

Trots sin kraft är MS 500i lättviktskonstruerad och ergonomiskt designad för enkelt handhavande. För att ytterligare förstärka konceptet med systemvikt är MS 500i utrustad med ES lättviktssvärd. Integrerade muttrar på kedjekåpan förenklar byte av kedjan. MS 500i är en motorsåg utvecklad och framtagen för professionellt skogsbruk. De nya funktionerna gör arbetet inom skogsbruk mer effektivt.

MS 500i W
Motor: 2-MIX med insprutning
Cylindervolym 79,2 cc
Effekt: 5,0 kW
Vikt: 6,3 kg
Vikt med skärutrustning: 7,8 kg
Ljudtrycksnivå: 106 [dB(A)]
Ljudeffektnivå: 119 [dB(A)]
Vibration höger/vänster: 4,0/4,2 m/s2

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-14
Säkerheten inom laserprocessen är en viktig och global frågaZIWA Mekanisk Tillverkning AB har investerat i en bäddfräsmaskinABB stöttar Sydkoreas grönare framtidSchneider Electric lanserar PowerTag ControlPeab Asfalt vinner 85-miljoners kontraktGodstrafik som bidrar till ökad biologisk mångfaldSmarta logistiklösningen i ArenastadenHolms sopar 144.000 varv runt VätternGrattis Sjöbo till Sveriges största solcellspark!Logger med GPSTvå elever vid Sundsvalls gymnasium belönade med BygmastipendietFord reflekterar över 20 års hållbarhetsarbete i sin årliga rapportEn konferens som gav mersmakÅrets billigaste elveckaSmidig rundstrålande i fler utförandenHelt ny Boeing 777 Freighter utökar DHL:s interkontinentala flottaVolkswagen-koncernen planerar 36 000 laddpunkter för elbilar i EuropaPrototyper i världsklass med skarpt know-howPremiär för SAS nya långdistansplan
2019-06-13
Volvo Cars och Uber presenterar produktionsbil som är redo för självkörandeBrist på byggställningar bakom rekordförsäljningCEJNs snabbkopplingar med NFC-identifiering för motorprovningMora CNC har investerat i sin 5:e Biglia svarvSkanska säljer kontorsprojektet Juvelen i Uppsala till Vasakronan för drygt 560 miljoner kronor Söderberg & Haak växer med generalagentur för BomagAliaxis avyttrar sin keramiska verksamhet till kyocera fineceramicsNy Augmented Reality funktion i Solid Edge ger bättre visualisering av design och underlättar samarbeten.Rejlers flyttar in i Midrocs fastighet The Edge, MalmöMaskinia visar upp hela sitt breda sortimentVeras första uppdragKlart för byggstart av batterifabrikenFjärrstyrning av autonoma fordon möjligt tack vare 5G-nätetSnabbare fuktmätning underlättar handeln med trädbränsleBlåkläder producerar med hjälp av solenVolkswagen investerar i NorthvoltIT-säkerhet i industrinFem Instalcobolag i gemensamt uppdrag i VästeråsVälj säsongens hållbara och skönaste T-shirtsBella Hedbom från Einar Mattsson nominerad till Årets unga fastighetskvinna
2019-06-12
Nomo lanserar tillsammans med premiumtillverkaren NTN-SNR, KIZEI - det första plåttätade sfäriska rullagret på marknaden. ABB Azipod® elektriska framdrivningssystem kan spara 1,7 miljoner dollarVi söker en servicetekniker till VästkustenABS Wheels utökar serien med transportfälgar Här är nya BMW 3-serie Touring – snart som plug-in hybridSmart uppvärmning av bussar sparar energi motsvarande två vindkraftverkRekordhögt intresse för ingenjörsyrket bland tjejerPlus X Award tilldelas Uponor S-Press PLUS Många fördelar med intelligent uppvärmningFinja lanserar garageprojekt med rörliga arbetsanvisningar och DIY-beskrivningThermotech - ny leverantör till RörvikshusFullständig elektrifiering är inom räckhåll – och billigare än man kan troDePalma Workwer i samarbete med Beijer byggmaterial Deutz-Fahr specialutgåva 6215 TTV WARRIOR, ett perfekt verktyg för alla uppdragSäljstart för nya Volkswagen Passat – mer digital, mer komfortabel och mer utrustadQTF ställer ut på Skånes Energiting 2019Peter Sjödahl ny vd för Woody-kedjanFujitsu sjösätter AI-baserad tjänst för minskade utsläpp till sjöss Serneke bygger bostadsrätter i Sorgenfri i Malmö
2019-06-11
Komatsu bandschaktare schaktar krossmaterial i StockholmSnowflakes nya marknadsplats för datautbyte ska bryta ner databarriärer Vagnar för kontor & konferensrumCEJNs guide till kopplingar för olika testmiljöer
Annonser