TISDAG 16 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksamma

Mälardalens högskolas (MDH) utbildning inom området innovation och produktrealisering som riktar sig till yrkesverksamma har beviljats fortsatt finansiering av Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) under de kommande fyra åren.
– Det livslånga lärandet är viktigt och vi på MDH är glada att kunna fortsätta möta behovet av den kunskap som efterfrågas. Satsningen visar även att MDH ligger i framkant när det gäller såväl forskning som utbildning inom produktionssystem, säger Paul Pettersson, rektor vid MDH.

Utbildningen är ett gemensamt projekt mellan MDH och Jönköpings Tekniska högskola och går under namnet Premium. Grunden för utvecklingen av kurserna kommer från behovet av ny kompetens inom tillverkningsindustrin till följd av den snabba teknikutvecklingen.

I motiveringen för beslutet framkommer att MDH:s utbildning är till stor nytta för den svenska tillverkningsindustrin. KK-stiftelsen framhåller även att utbildningar likt dessa kan vara avgörande för företagens globala konkurrenskraft.

– För oss är det viktigt att hela tiden rusta vår personal för att klara våra kunders krav och att vara konkurrenskraftig över tid. Detta är ett utmärkt initiativ och blir ett viktigt verktyg för att utveckla och behålla personal, säger Dennis Helfridsson, vd på ABB Robotics i Sverige, som är ett av de medverkande företagen som säkerställer att innehållet i kurserna är i linje med produktionsindustrins reella behov och kompetensutmaningar.

Idag ger MDH, tillsammans med samarbetspartners, 35 kurser på avancerad nivå som riktar sig till både företag och arbetstagare som vill investera i kompetensutveckling. Kurserna är flexibla och ges till stor del online vilket ger frihet att själv välja när och var de olika kursmomenten ska genomföras. Tidigare akademiska meriter är inget krav. Hänsyn tas till reell kompetens och validerad kompetens. Alla kurser är öppna för ansökan nu.

Om Premium
Syftet med projektet Premium, expertkompetens i kunskapsintensiv och innovativ produktionsutveckling, är att ge nyckelpersoner inom svensk tillverkningsindustri ett innovations- och kompetenslyft inom produktionsutveckling.

Om KK-stiftelsen
KK-stiftelsens uppdrag är att stärka Sveriges konkurrenskraft. De finansierar projekt vid landets högskolor och nya universitet med målet att dessa ska bygga kompletta och internationellt konkurrenskraftiga forsknings- och utbildningsmiljöer inom prioriterade områden.

Läs mer: www.mdh.se/utbildning/livslangtlarande

Kontakt
Elin Spector, kommunikatör MDH, elin.spector@mdh.se, 021-10 13 11.

Foto: MDH

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser