MÅNDAG 27 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling

Efter sju framgångsrika år på EPLAN Software & Service AB har Fredrik Wåhlstrand, 41, även fått uppdraget att axla ansvaret som VD för systerföretaget Rittal Scandinavian.
Det innebär en offensiv satsning för ett samlat erbjudande riktat till industri, företag och offentlig verksamhet som vill ta ett helhetsgrepp i den nya digitala eran.

Fredrik Wåhlstrand är civilingenjör med inriktning mekatronik från Chalmers i Göteborg. Han har god och bred erfarenhet från ledande företag i automationsbranschen som konstruktör, projektledare och försäljningschef. Sedan 2012 har han arbetat med relaterad mjukvara först som vice VD och sedan 2013 som VD för EPLAN Software & Service AB, ett snabbväxande företag, som idag är tydlig marknadsledare inom konstruktionsmjukvara för elskåp och lågspänningsställverk.

Ökad dynamik
I den nya rollen blir Fredrik Wåhlstrand VD för de skandinaviska bolagen inom både Rittal och EPLAN i Friedhelm Loh Group med totalt 157 anställda i Sverige, Danmark och Norge. Detta medför en ökad dynamik.

– Min styrka är att definiera en tydlig strategi. Kundernas utmaning är att förbättra lönsamheten i en globalt konkurrensutsatt bransch, och den utmaning Rittal står inför är därmed att hjälpa kunderna hantera hela värdekedjan, ett växande behov i takt med digitaliseringen, säger Fredrik Wåhlstrand, som kommer att leda Rittal och EPLAN in i den nya digitala eran, Industri 4.0. När data knyter samman EPLAN konstruktionsmjukvara, Rittal skåpsystem och bearbetningen i maskiner från Rittal Automation Systems, kan kunden producera effektivare.

– Jag har god teknisk förståelse för våra produkter och våra kunders utmaningar samt älskar affärer och ekonomi, betonar Fredrik Wåhlstrand.

Förnyat produktutbud
Samtliga kärnprodukter hos Rittal är omgjorda och passar Industri 4.0. Däribland en ny generation av kompakta och små kapslingar, standardsättande kylaggregat i energieffektiva Blue e+ sortimentet och det stora kapslingssystemet VX25, som alla är inbäddade i digitala processer. Det ökar tillgängligheten av data för att effektivisera projekt från design till produktion och leverans.

– Komplexitetsgraden inom våra båda affärsområden Industri och IT ökar. EPLAN är redan långt upp på den skalan. När kunden väljer mjukvara, är det i hög grad ett viktigt strategiskt val, understryker Fredrik Wåhlstrand som ser behovet av att individuellt förstå varje kunds affär för en optimal lösning.

– Rittal utvecklas till ett Industri 4.0 företag som knyter samman processer. Utvecklingen är extremt spännande. För många av våra kunder utgör den en stor potential till ökad konkurrenskraft, säger Fredrik Wåhlstrand.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-22
​Land Rover Discovery Sport uppdaterasInformationsträffar ökar återbruk av byggpallarDirektflyg från fem städer till Skandinaviens största skidområdeAMAB Hydraul öppnar butik i StockholmReningsverk ovan jord med möjlighet att återanvända renat avloppsvattenTyréns fortsätter sin expansion i Uppsala och flyttar till större kontorSVAB visar framtidskonceptet ToolTip Control på MaskinExpoAlmi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknikGekås Ullareds nya plastpåse ger miljonbelopp till välgörenhet!Dachser Air & Sea Logistics startar verksamhet i SverigeBrister i skydd för anställda vid sanerings- och rivningsarbeteÄngelholm är bäst i landet på avfallshantering
2019-05-21
Rekordung plåtslagare belönas med prestigefylld utmärkelseConrad utmanar marknaden med storsatsning på B2BSkanska bygger bostäder åt SGS Studentbostäder i Göteborg för 385 miljoner kronorFärgstarka profiler speglar het branschFörvärv av Pilotene Transport: Best Transport expanderar vidareTvå vindkraftsprojekt klimatkompenserar alla utsläpp av växthusgaser från BRAUnder 2019 kommer vi att lansera ett tiotal produkter.RF-modul ger ökad säkerhet och precisionGymnasium Skövde i unikt samarbeteRedskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety Day
Annonser