MÅNDAG 26 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling

Efter sju framgångsrika år på EPLAN Software & Service AB har Fredrik Wåhlstrand, 41, även fått uppdraget att axla ansvaret som VD för systerföretaget Rittal Scandinavian.
Det innebär en offensiv satsning för ett samlat erbjudande riktat till industri, företag och offentlig verksamhet som vill ta ett helhetsgrepp i den nya digitala eran.

Fredrik Wåhlstrand är civilingenjör med inriktning mekatronik från Chalmers i Göteborg. Han har god och bred erfarenhet från ledande företag i automationsbranschen som konstruktör, projektledare och försäljningschef. Sedan 2012 har han arbetat med relaterad mjukvara först som vice VD och sedan 2013 som VD för EPLAN Software & Service AB, ett snabbväxande företag, som idag är tydlig marknadsledare inom konstruktionsmjukvara för elskåp och lågspänningsställverk.

Ökad dynamik
I den nya rollen blir Fredrik Wåhlstrand VD för de skandinaviska bolagen inom både Rittal och EPLAN i Friedhelm Loh Group med totalt 157 anställda i Sverige, Danmark och Norge. Detta medför en ökad dynamik.

– Min styrka är att definiera en tydlig strategi. Kundernas utmaning är att förbättra lönsamheten i en globalt konkurrensutsatt bransch, och den utmaning Rittal står inför är därmed att hjälpa kunderna hantera hela värdekedjan, ett växande behov i takt med digitaliseringen, säger Fredrik Wåhlstrand, som kommer att leda Rittal och EPLAN in i den nya digitala eran, Industri 4.0. När data knyter samman EPLAN konstruktionsmjukvara, Rittal skåpsystem och bearbetningen i maskiner från Rittal Automation Systems, kan kunden producera effektivare.

– Jag har god teknisk förståelse för våra produkter och våra kunders utmaningar samt älskar affärer och ekonomi, betonar Fredrik Wåhlstrand.

Förnyat produktutbud
Samtliga kärnprodukter hos Rittal är omgjorda och passar Industri 4.0. Däribland en ny generation av kompakta och små kapslingar, standardsättande kylaggregat i energieffektiva Blue e+ sortimentet och det stora kapslingssystemet VX25, som alla är inbäddade i digitala processer. Det ökar tillgängligheten av data för att effektivisera projekt från design till produktion och leverans.

– Komplexitetsgraden inom våra båda affärsområden Industri och IT ökar. EPLAN är redan långt upp på den skalan. När kunden väljer mjukvara, är det i hög grad ett viktigt strategiskt val, understryker Fredrik Wåhlstrand som ser behovet av att individuellt förstå varje kunds affär för en optimal lösning.

– Rittal utvecklas till ett Industri 4.0 företag som knyter samman processer. Utvecklingen är extremt spännande. För många av våra kunder utgör den en stor potential till ökad konkurrenskraft, säger Fredrik Wåhlstrand.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-19
Volvohandelns Tanka och OKQ8 ökar utbudet av HVO100Förstärkning av Government Relations & Public Affairs-funktionen hos ABB i SverigeHetast på höstens mässor Merlos nya ROTO-serie Würth lanserar M-CUBE® - egentillverkade batterimaskinerPorsche Taycan övertygar vid uthållighetstest på NardòFransk student presenterade nya lösningar åt företagFortsatt expansion med Fasadteknik i NyköpingCopiax stärker sin företagsledning med två nytillskott”Hentverksprojekt” ska locka fler kvinnor till byggbranschenCalle Svadling vann dubbelt i Timbersports Trollhättan CupHydroscand breddar sortimentet med ny pneumatisk PA-T-slangNya höjder i sikte när Christer Ohlsson lämnar VD-posten i Ohlssons ABVisma ökar takten inom Business intelligence genom sammanslagning av Visma bWise och OptivasysFinalisterna för Årets Hållbarhetsinitiativ 2019 klara
2019-08-16
Storbritanniens största leverantör av dryckesdispensers väljer robusta TOUGHBOOK-handdatorer Hexagon Production Software visar hur virtuell och verklig produktion kan kombineras under EMO2019. Ejendals ny huvudleverantör till bygghandelskedjan Optimera Nu startar biogasleveranserna i OdensbackenAPM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports
Annonser