SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

VD-skifte på Rittal Scandinavian bäddar för kundernas digitala utveckling

Efter sju framgångsrika år på EPLAN Software & Service AB har Fredrik Wåhlstrand, 41, även fått uppdraget att axla ansvaret som VD för systerföretaget Rittal Scandinavian.
Det innebär en offensiv satsning för ett samlat erbjudande riktat till industri, företag och offentlig verksamhet som vill ta ett helhetsgrepp i den nya digitala eran.

Fredrik Wåhlstrand är civilingenjör med inriktning mekatronik från Chalmers i Göteborg. Han har god och bred erfarenhet från ledande företag i automationsbranschen som konstruktör, projektledare och försäljningschef. Sedan 2012 har han arbetat med relaterad mjukvara först som vice VD och sedan 2013 som VD för EPLAN Software & Service AB, ett snabbväxande företag, som idag är tydlig marknadsledare inom konstruktionsmjukvara för elskåp och lågspänningsställverk.

Ökad dynamik
I den nya rollen blir Fredrik Wåhlstrand VD för de skandinaviska bolagen inom både Rittal och EPLAN i Friedhelm Loh Group med totalt 157 anställda i Sverige, Danmark och Norge. Detta medför en ökad dynamik.

– Min styrka är att definiera en tydlig strategi. Kundernas utmaning är att förbättra lönsamheten i en globalt konkurrensutsatt bransch, och den utmaning Rittal står inför är därmed att hjälpa kunderna hantera hela värdekedjan, ett växande behov i takt med digitaliseringen, säger Fredrik Wåhlstrand, som kommer att leda Rittal och EPLAN in i den nya digitala eran, Industri 4.0. När data knyter samman EPLAN konstruktionsmjukvara, Rittal skåpsystem och bearbetningen i maskiner från Rittal Automation Systems, kan kunden producera effektivare.

– Jag har god teknisk förståelse för våra produkter och våra kunders utmaningar samt älskar affärer och ekonomi, betonar Fredrik Wåhlstrand.

Förnyat produktutbud
Samtliga kärnprodukter hos Rittal är omgjorda och passar Industri 4.0. Däribland en ny generation av kompakta och små kapslingar, standardsättande kylaggregat i energieffektiva Blue e+ sortimentet och det stora kapslingssystemet VX25, som alla är inbäddade i digitala processer. Det ökar tillgängligheten av data för att effektivisera projekt från design till produktion och leverans.

– Komplexitetsgraden inom våra båda affärsområden Industri och IT ökar. EPLAN är redan långt upp på den skalan. När kunden väljer mjukvara, är det i hög grad ett viktigt strategiskt val, understryker Fredrik Wåhlstrand som ser behovet av att individuellt förstå varje kunds affär för en optimal lösning.

– Rittal utvecklas till ett Industri 4.0 företag som knyter samman processer. Utvecklingen är extremt spännande. För många av våra kunder utgör den en stor potential till ökad konkurrenskraft, säger Fredrik Wåhlstrand.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN