SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

20 företag får utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022

En kvalitetsutmärkelse för svenska privata företag
Igår presenterade Deloitte de bolag som tilldelas utmärkelsen Sweden’s Best Managed Companies 2022, en kvalitetsutmärkelse för svenska privata företag.

– Det är roligt att se så många välskötta bolag på årets lista – allt från stora välkända varumärken till relativt små, nischade bolag. Utmärkelsen tilldelas företag som visar på exceptionellt ledarskap och starkt engagemang för att skapa lönsam tillväxt. Nytt för i år är ett genomgående fokus på hållbarhet, där företagen skalat upp sitt arbete jämfört med tidigare år, säger Maria Groschopp Dellwik, ansvarig för strategi och affärsutveckling på Nasdaq Global Listings i Stockholm.

Sweden’s Best Managed Companies, som i år delas ut för fjärde året, är en kvalitetsutmärkelse som tilldelas svenska privata företag utifrån kriterier som bedömer strategiskt fokus, operationell struktur, företagskultur och ekonomisk utveckling. Bakom utmärkelsen står Deloitte i samarbete med Nasdaq.

– Nytt för i år är att vi har tre bolag, Sigma Technology, Pågen och Roxtec, som utnämnts till Best Managed Companies fyra år i rad och därmed blir gold members. Vi har dessutom glädjen att ha rekordmånga bolag som erhåller utmärkelsen och som alla visat en stabil verksamhet genom pandemin, samtidigt som de lyckats utveckla sin verksamhet ytterligare, säger Therese Kjellberg, partner på Deloitte och ansvarig för Best Managed Companies i Sverige.

Best Managed Companies 2022 presenteras nedan i bokstavsordning, med huvudkontorets ort i parentes.

Academic Work (Stockholm)
Apotea (Stockholm)
Ballingslöv International (Malmö) **
Benify (Stockholm)
Consafe Logistics (Lund) **
ESBE (Reftele) **
JVAB (Stockholm) **
Kyl- och Frysexpressen Nord (Umeå)
Mercuri Urval (Stockholm)
Pulsen (Borås) *
Pågen (Malmö) ***
Ragn-Sells (Sollentuna) *
Roxtec (Karlskrona) ***
Sigma Technology (Göteborg) ***
Steelwrist (Stockholm) **
Thoren Gruppen (Umeå)
Vaimo (Stockholm)
Wibax (Piteå)
Wist Last & Buss (Östersund)
WorkShop (Stockholm) **

*Tilldelas utmärkelsen för andra året i rad
** Tilldelas utmärkelsen för tredje året i rad
*** Tilldelas utmärkelsen för fjärde året i rad och blir gold members

– Vi på Vaimo är väldigt stolta över att utses till ett av Deloittes Best Managed Companies. Detta är för oss ett kvitto på att vårt dedikerade och långsiktiga arbete för att skapa en fantastisk arbetsplats för våra medarbetare, hjälpa våra kunder nå framgång och leva upp till våra core values, gett resultat. Jag är både stolt och tacksam över att få leda ett Vaimo som genomsyras av teamwork, och en ständig vilja att utvecklas och ha roligt på vägen, David Holender, vd på Vaimo.

– Vi är glada över att ha blivit utsedda till ett Best Managed Company för andra året i rad. Det har satt ljuset på flera områden som vi nu arbetar aktivt med. Med en ny, dynamisk styrmodell och med fokus på både strategi och företagskultur har vi sett påtagligt positiva resultat för hela koncernen, säger Jonus Bartholdsson, vd på Pulsen Group.

Best Managed Companies grundades av Deloitte i Kanada 1993 och har sedan dess etablerats i över 20 länder runt om i världen. Sweden’s Best Managed Companies lanserades 2018 och 2019 delades utmärkelsen ut för första gången. Syftet är att lyfta fram välskötta svenska privata bolag som utgör en viktig del av svenskt näringsliv.

Att delta i programmet är kostnadsfritt för företagen och alla som uppfyller kraven på omsättning, storlek och ägande kan ansöka. En oberoende jury har bland de sökande bolagen slutligen valt ut de företag som uppfyller alla kvalitetskrav för att få utmärkelsen. Årets jury består av Jenny Rosberg, vd för ROPA Management, entreprenör och styrelseproffs, Kim Persson, serieentreprenör, grundare och vd för Sjö&Hav Outdoor Care samt Håkan Sjögren, Managing Director och ansvarig för noteringar på Nasdaq i Stockholm.

Årets företag tilldelades utmärkelsen den 16 juni i samband med en prisceremoni på Hotel At Six i Stockholm.

Läs mer om Sweden's Best Managed Companies här.

Maria Kristiansson
Marknadskommunikatör
mkristiansson@deloitte.se
+46 70 080 35 36

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN