LÖRDAG 17 FEBRUARI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

7500 vattenmätare ska bytas ut i Partille kommun

Vattenmätarbytet gick på knappt tio minuter hemma hos Eleonor Ejnarsson.
Partille kommun har inlett ett långsiktigt projekt som innebär att kontroll och byte av vattenmätare ska ske hos kommunens samtliga cirka 7500 VA-abonnenter på tio år.

– Vi vill att våra VA-abonnenter ska känna sig trygga med att deras vattenmätare fungerar korrekt och visar rätt förbrukning och byter därför ut gamla vattenmätare i abonnenternas fastigheter, säger VA-ingenjör Sertac Umas som håller ihop projektet.

Som fastighetsägare ansvarar du för att ledningar och VA-installationer innanför förbindelsepunkten uppfyller gällande regler och lagar och underhålls regelbundet – med undantag för själva vattenmätaren. Den äger och ansvarar kommunen för.

För att kunna byta vattenmätare på ett säkert sätt behöver kommunen hjälp av abonnenterna att kontrollera den befintliga vattenmätarinstallationen i fastigheten och att åtgärda eventuella brister i installationen innan VA-teknikerna kommer på besök.

– Till exempel kan gamla vattenmätarinstallationer finnas kvar i äldre fastigheter med avstängningsventiler som inte längre är godkända eller som inte håller tätt och därför kan orsaka omfattande vattenskador som inte ersätts av försäkringsbolagen, säger Sertac Umas.

Partille kommuns VA-tekniker kommer att kontakta och besöka cirka tio procent av VA-abonnenterna för kontroll och byte av vattenmätare varje år fram till 2027. De första 750 VA-abonnenterna kontaktades i somras och har nu börjat få besök av VA-teknikerna.

Hemma hos Eleonor Ejnarsson i Finngösa gick vattenmätarbytet på knappt tio minuter tack vare att den befintliga vattenmätarinstallationens kopplingar och avstängningsventiler bytts ut inför mätarbytet.

– Flertalet fastighetsägare har kontrollerat sin installation innan våra VA-tekniker kommer ut och slipper därmed kostnads- och tidskrävande omtag med auktoriserade hantverkare innan vi kan komma tillbaka för att genomföra bytet av vattenmätare, säger Sertac Umas.

Per Sahlin
Biträdande teknisk chef
per.sahlin@partille.se
031-792 95 22
2018-02-15
Fortsatt stark passagerartillväxt gav rekordårRenault och GreenMobility ingår internationellt samarbetsavtalHållbart resande med elbussarKomatsu ställer ut på Intermat 2018Vägledning för underhåll i elnätNy miljöutbildning på distansSöderberg & Partners investerar i Learnster300 tjejer visade intresse för DeromeNytt samarbete på fasadmarknadenTvå nya chefer på Umeå kommunStora teknikutmaningen är tillbakaVärldens största initiativ för crowd-investering inom solenergiIKEA IT besöker högskolan – vill samverka om innovationSwedfund stärker stödet till små och medelstora företag i östra och västra AfrikaHur mäter man sin elanvändning?Lerumselever blev behöriga till gymnasiet på ett årStarkt logistikläge satsar på hållbart kluster Från traditionell mekanisk verkstad till leverantör för flygindustrinCaverion rekryterar Daniel Backman till Syd/Väst - ny regionchef från februari
2018-02-14
SSAB Borlänge uppgraderar onlineövervakning i varmvalsverket till Intellinova Parallel ENSTOREBRO och SMT ny återförsäljare för SPINNER Werkzeugmaschinen GmbH.Två helt nya MOTOMAN® målningsrobotarMOHV stärker sin organisation och satsar vidareTitania Bygger 500 bostäder i Hallunda Gård.5G för industrin, när kommer det i verkligheten?Navigator expanderar med tre nya medarbetareNu bygger vi 57 hyreslägenheter i kv Kronborg, MalmöSvevia bygger nya Kronholmskajen i HärnösandHelt nya BMW X4Automatiskt montage av ändhylsor även utan tryckluftStarta hjärtan med hjälp av drönare!
Annonser