SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Led bort värmen med termiskt material från Bergquist

För att få en så effektiv värmeavledning som möjligt i en applikation behöver värmen ledas ut från den heta komponenten.
Utmaningen med att avleda värme från elektronik ligger i att elminiera luftfickor och hålrum som finns mellan den heta komponenten och kylprofilen. Vår leverantör Bergquist tillverkar termiska material som skapar en effektiv värmeöverföring, anpassade efter dina behov i bland annat uformning och anpassad dispensering.

För att göra lösningen så effektiv som möjligt bör man designa in det tunnaste termiska materialet som går. Det ger den bästa värmeöverföringen, kräver inte lika hög prestanda samt att det blir kostnadseffektivt. Tänk: så tunn som möjligt - så tjock som det behövs. Ju tjockare material som krävs, desto längre blir vägen för avkylning och därmed krävs också högre värmeledning för samma resultat. I speciella applikationer där distansen är stor och kräver en tjock termisk detalj finns även flera olika varianter hos Bergquist.
Tillsammans med vårt systerbolag ATC Tape Converting har vi möjlighet att kundanpassa och leverera detaljerna i den form och design som du önskar. ATC har gedigen erfarenhet av stansning och konvertering av material. I deras nya skärmaskin finns det möjlighet att anpassa detaljer efter både små och stora serier. Det finns möjlighet att vara flexibel och testa olika designer på din detalj för att hitta den bästa lösningen för din komponent.

Vi kan också tillhandahålla er med nödvändig dokumentation, som exempelvis CoC, mätprotokoll och andra kvalitetsdokument.
Det finns flera olika typer av termiskt material, beroende på hur applikationen, produktionen och behoven ser ut. Längst ner på sidan kan du se tre filmer om några varianter vi har. Här hittar du mer information om flera av dem:

Termiskt ledande material i er design (Sil Pad, Gap Pad, Q-Pad, Bond Ply). Bitar i olika tjocklekar och termisk prestanda skärs eller stansas ut från ark, måttanpassade efter er applikation.

Tjocklekar: 0,1 mm – 6,5 mm
Värmeledning: 0,8-12 W/mK,
Utförande: Med eller utan adhesiv
Fler egenskaper: Elektriskt ledande / Elektrisk isolerande
Gap Fillers - Termiskt ledande dispenserbart material
Ett flexibelt material som bäst appliceras med dispenseringsutrustning för en exakt och repeterbar form och mängd, som sedan härdar på plats. Effektiv värmeöverföring och finns som 1- eller 2-komponent.

Värmeledning: 1,0-7,0 W/mK
Utförande: Med eller utan silikon, med eller utan glass beads
Phase Change Thermal Interface Materials (Hi-Flow TCF PCTIM)
Material som vid värme flyter ut och fyller de mikroskopiska hålrummen mellan komponent och kylprofil för effektivast värmeöverföring. Extremt hög prestanda och finns som dispenserbar pasta eller på ark, arken kan kundanpassas efter er applikation och design.

Värmeledning: 0,45-3,4 W/mK
Utförande: Med eller utan bärare
Termisk gel (Liqui-Form, Liqui Bond)
Termiskt ledande material i form av gel. 1-komponent som finns som både för-härdad eller som härdar på plats.

På oemelectronics.se hittar du mer information om termiska material och resten av det stora sortiment vi erbjuder.

www.oemelectronics.se | 075 - 242 45 00 | info@oemelectronics.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-22
Ny joystick gör jobbet enklareMekanisk delrenoveringLegendarisk maskin som går på vattenHLR-utbildning för före­tag inom industrivärlden NYHET! - Apparatskåp
2024-04-19
Swecon stödjer en hållbar racerbanaIndustrivågar är viktiga för modern produktionAI-förstärkt säkerhets­plattform visas av Cisco6 handfasta tips inför sjösättningenRamirent levererar till Vindpark Horshaga
2024-04-18
Revolutionerande kabelmärkningKorrekt test och mätning av kraftelektronikLär dig mer om magnetventilerFarlig växthusgas förbjuds i ställverk NYAB utför omfattande muddringsarbeten
2024-04-17
Skapa kompletta robotceller med 3D-CADWTS Machinery ingår partnerskapKomfort och ergonomi med Lännens grävlastare EdmoLift belönas med silver i EcovadisrankningElpriser i realtid när
2024-04-16
Så här kan även du exportera till USATillverkning med hjälp av horisontal-svarvar Skydda fötterna på arbetsplatsen Exakt positionsbestämning Ett nytt användarvänligt fallskydd