SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Reducering av förpacknings­kostnader för eldrivna fordon

Clip-Loks returförpackningslösning minskar logistikkostnader och miljöpåverkan för tillverkare av aluminiumrör som används i litiumjonbatterier.
Clip-Loks innovativa förpackningsdesign förpackar aluminiumrör i fem olika längder i två Clip-Lok’s 2P-lådor i olika storlekar. Förpackning av aluminiumrör i Clip-Lok-lådor i olika storlekar minskar transportkostnaden för kunden. Dessutom möjliggör förpackningsdesignen robotplockning på en automatiserad produktionslinje. Cellpolyeten används som stötabsorbent för att skydda aluminiumrören under transport. Clip-Lok’s returlösning för aluminiumrör minskar avsevärt kundens logistiskkostnader.

Branschutmaning
Litiumjonbatterier växer i popularitet inom fordonsindustrin, flygindustrin samt inom sektorn förnyelsbar energi. Aluminiumrör används i litiumjonbatterier för bl.a. elfordon. Aluminiumröret är en viktig komponent i ett batterisystem för termisk hantering, på engelska kallat battery thermal management system (BTMS). BTMS är viktigt för prestation, livslängd och säkerhet för litiumjonbatterier.

Bransch behov
Aluminiumrör är känsliga eftersom dessa, s.k. multiport-rör, har en väggtjocklek på cirka 0,3 mm. Ändarna på aluminiumrören är de mest utsatta, vilket kräver mest skydd mot skador. På samma sätt måste friktionsmärken på aluminiumrören undvikas. Dessutom ska förpackningslösningen för aluminiumrör möjliggöra robotplockning på automatiserade produktionslinjer.

Clip-Lok's Förpackningsslösning
Clip-Loks designers använde Clip-Lok 2P-lådan, som är en returlåda efter att ha analyserat kundens kravspec. Clip-Lok 2P-låddesignen innehåller nästan inga lösa delar och minskar därför risken att alla delar inte kommer med vid returförsändelsen På samma sätt gör de kvarhållnaclipsen och de ledade sidorna hanteringen av lådan smidig.

Clip-Lok 2P-lådan är utformad i två storlekar för en optimal transportlösning vid hantering av aluminiumrören med upp till fem olika profillängder.
Clip-Lok använder i detta fall cellpolyeten som stötabsorbent för att hålla aluminiumrören åtskilda. Dess position är justerbar genom olika fästpunkter på pallbotten.
Inga skruvar eller spik krävs för att montera och demontera en Clip-Lok 2P-låda. Låddesignen möjliggör robotplockning på den automatiserade produktionslinjen. När den har tömts kan 2P-lådan packas platt med all inredning inuti den. Den kan också staplas, upp till 5 högt. Platt förpackning och stapling minskar transport- och lagringsvolymen upp till 80%. Dessutom återanvänds en Clip-Lok-låda över 100 transporter med normal hantering.

Således är Clip-Loks skräddarsydda returförpackningslösning lätt att hantera och skyddar produkten från skador under transport. Vårt team tillför den mest optimala förpackningslösningen och minskar logistikkostnaden för våra kunder!

Allmänna fördelar med Clip-Lok-lösningen:

• Inga spikar och skruvar krävs
• Enkel och kostnadseffektiv förpackningsprocess
• Lätt att hantera


Kontakta oss på info@clip-lok.com om du vill veta mer om våra lösningar.
Kontaktinformation

Clip-Lok SimPak Scandinavia Aps

Postadress
Solvang 25
3450 Allerød
Besöksadress
Karl Xi Väg 27
30243 Halmstad
Region
Danmark
Organisationsnummer:
DK 17406434
Grundat: 1988
Anställda: *
Välkommen till Clip-Lok SimPak, Sweden!

Clip-Lok SimPak®-koncernen är ett globalt nätverk med självständiga företag som spänner över marknadsföring, försäljning, kundrelationer och tillverkning på fem kontinenter. Vi har många års erfarenhet inom återanvändbara förpackningar och vi erbjuder kundsupport för internationella sändningar, både vid sändnings- och vid ankomststället. Clip-Lok-koncernen har försett kunder över hela världen med förpackningslösningar under mer än två årtionden och fortsätter att bygga upp nya relationer.

Branscher
Vi har hanterat många spännande och utmanande uppdrag under åren och vi klarar alla branscher. Vi har byggt upp ett nära samarbete med många sektorer, från vilka vi har många års erfarenhet:

* Flygindustrin
* Försvarsmakten
* Fordonsindustrin
* Underleverantörer till fordonsindustrin
* Underleverantörer till försvarsmakten
* Ammunition/FN-klassificering av varor
* Högteknologiska maskiner
* Rullar och spolar
* Plus mycket annat

Välkommen att kontakta oss!

Relaterade sökord

Emballage, Leveranslösningar, Paketering

Kontakter

Anders Lassen
+4540570587
Valeriia Mostytska
+380673118583

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN