SÖNDAG 15 SEPTEMBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Abetong växlar upp miljö- och kvalitetsarbetet med viktig rekrytering

I mars tillträdde Ann-Sofi Persson den nyinrättade rollen som Miljö- och kvalitetschef för Abetong, som har huvudkontoret i Växjö och systerbolaget Contiga AB med verksamhet i Norrtälje.
Med lång erfarenhet av miljöarbete och samhällsplanering i ledande positioner blir hon en viktig del i företagets strategiska förbättringsarbete.

– Miljö- och kvalitetsfrågor ökar allt mer i betydelse för de flesta företag, inte minst inom betongindustrin. Det finns stora utmaningar att ta oss an och samtidigt stor potential för utveckling. Det är en viktig resa som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, säger Ann-Sofi.

Bred erfarenhet från offentlig sektor
Ann-Sofi har arbetat drygt 15 år inom offentlig sektor, bland annat som miljöchef och därefter förvaltningschef för Miljö- och byggförvaltningen i Ljungby kommun. Nu får hon en övergripande roll med samordnande ansvar för kvalitets- och miljöfrågor på både Abetong och systerbolaget Contiga AB i Norrtälje.

– Vi är förstås väldigt glada att kunna välkomna Ann-Sofi till oss. Hon kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet av strategifrågor och verksamhetsutveckling samt sina kunskaper kring lagstiftning inom sitt område, säger Filip Sten, vd på Abetong och Contiga AB.

Certifiering viktig kvalitetsstämpel
En viktig del i Ann-Sofis arbete är att säkerställa att företagen uppfyller de krav som ställs för att bibehålla sina certifieringar inom olika områden. ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (miljö) är de mest omfattande i dagsläget, men planen är att redan under nästa år certifiera Abetong även enligt arbetsmiljöstandarden ISO 45001.

– Certifieringarna är en kvalitetsstämpel som skickar tydliga signaler om att vi har ett bra förbättringsarbete. Och de är dessutom viktiga rent affärsmässigt eftersom de ofta är skallkrav i stora upphandlingar, säger Ann-Sofi.

Utöver ISO-arbetet samordnar eller medverkar hon i en rad olika projekt inom miljö- och kvalitetsarbetet. Ett exempel är satsningen på klimatförbättrade betongelement som syftar till att minska företagens koldioxidutsläpp. Ett miljöutbildningspaket i olika moduler för företagets alla medarbetare är ett annat projekt i Ann-Sofis regi som startats under våren.

– Hållbarhet är centralt i vårt utvecklingsarbete, både när det gäller att effektivisera olika delar av produktionen och att utveckla arbetsplatsen. Personligen tycker jag det är väldigt spännande att få chansen att vara med och påverka i många olika delar av verksamheten och jag hoppas kunna bidra till att ta Abetong och Contiga AB vidare framåt, säger Ann-Sofi.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-09-09
Luna lanserar handverktyg för smidigare säkring Besök Diac Metal AB på Elmia underleverantörsmässaRiksarkitekten – starkt dragplåster till mässan Nordic Property ExpoConrad Elektronik erbjuder nu smidiga inköpslösningar för företagRollco firar 20 år!Sportkläder i återvunnen plast från havet vinner Textilias miljöstipendium 2019 Thermotransferskrivare för industriella applikationerIVL släpper bok om elavfall för gymnasietKramp och Oljan i Mellerud satsar på butik intill VästerrådaPeafowl Solar Power och Liqway vann SKAPA-priser för Uppsala länMed arbetsmiljö, miljö och kvalitet i fokus Kommunala initiativ positiva för elbilsutvecklingenVolkswagen och Northvolt bildar samriskbolag för batteriproduktion
2019-09-06
ABB-teknik ger seniorer möjligheten till självständigt och rikt livFem missuppfattningar om markbaserad reningNyheter från ABB för framtidens smarta hem och byggnaderHubSpot lanserar omdesignad appmarknadsplats Robotar och röststyrning – om kunden själv får väljaFreemelt tar in 15 MSEK i en investeringsrunda ledd av IndustrifondenMarknadens första batteridrivna sprayaggregat med utbytbara tankarHeidelbergCement och Equinor ingår avsiktsförklaringSchneider Electric Sverige rekryterar nya cheferJessica Petrini blir HR-chef för TyrénskoncernenTekniska Verken i Linköping AB digitaliserar elnätet ytterligare.Bockasjö och Swedavia hyr ut 46 000 kvm till Postnord TPLSå påverkas Norden av orkanen Dorian Circle K ska bli störst i Sverige på snabbladdning – lanserar egna laddareKemibranschen samlas i Lund 16-17 oktoberInnovativ drivteknik från ebm-papst Småländsk arkitektur bakom global batterifabrikSommarens hetaste byggprojekt - rykande färsk lista för hela Sverige!Karl Kloste ny inköpschef i SveviaRyobi lanserar flexibel lödning på ONE+batteri!Sydkoreanskt intresse för svensk fjärrvärmeteknik
2019-09-05
Kompetensförsörjning på agendan när Berendsen fick besökDu kommer väl?Leax ser affärsmöjligheter med Subcontractor ConnectPåminnelse pressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtidRedo för oljespill? Läs spillguidens ABCKom ihåg att förpackningen är en del av produkten!Schneider Electric utökar Easy UPS 3-serien Derome och Riksbyggen tecknar rikstäckande ramavtal​Hydroscand fyller 50 årHelhetslösningar från WeberMakita lanserar kompakt och lätt 12V borrskruvdragare Real Rails och Green Cargos transportsamarbete minskar klimatutsläppenKasthall välkomnar ny försäljningsdirektörVäxjö Energi inspirerar 250 högstadieelever till jobb i teknikbranschenMiljöarbetet ger resultat - fler Svanenmärken till KBM ProfessionalÖresundskraft och Mölndal Energi först i KlimatdialogenFramtidssäker fläktlösning när kraven på bostadsventilation blir tuffareSkoogs Bränsle tecknar avtal som leverantör åt SveaskogVälkommen Simon och Petter!EUROMAT 2019 kopplar ihop materialvärldenFler än 30 000 förbokningar av Volkswagens nya elbil ID.3 1st Edition
2019-09-04
EJOT blir valet för betonginfästning hos BevegoNy sugkopp för hantering av livsmedelsförpackningar Opus öppnar ytterligare en bilprovning i MalmöNCC bygger 67 klimatsmarta hyresrätter i HelsingborgTyréns hjälper Skandinaviens största hamn att expanderaBilmarknaden augusti 2019Load Up North summeras – stort intresse för nästa mässa
Annonser