ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Abetong växlar upp miljö- och kvalitetsarbetet med viktig rekrytering

I mars tillträdde Ann-Sofi Persson den nyinrättade rollen som Miljö- och kvalitetschef för Abetong, som har huvudkontoret i Växjö och systerbolaget Contiga AB med verksamhet i Norrtälje.
Med lång erfarenhet av miljöarbete och samhällsplanering i ledande positioner blir hon en viktig del i företagets strategiska förbättringsarbete.

– Miljö- och kvalitetsfrågor ökar allt mer i betydelse för de flesta företag, inte minst inom betongindustrin. Det finns stora utmaningar att ta oss an och samtidigt stor potential för utveckling. Det är en viktig resa som jag verkligen ser fram emot att bli en del av, säger Ann-Sofi.

Bred erfarenhet från offentlig sektor
Ann-Sofi har arbetat drygt 15 år inom offentlig sektor, bland annat som miljöchef och därefter förvaltningschef för Miljö- och byggförvaltningen i Ljungby kommun. Nu får hon en övergripande roll med samordnande ansvar för kvalitets- och miljöfrågor på både Abetong och systerbolaget Contiga AB i Norrtälje.

– Vi är förstås väldigt glada att kunna välkomna Ann-Sofi till oss. Hon kommer att tillföra mycket med sin erfarenhet av strategifrågor och verksamhetsutveckling samt sina kunskaper kring lagstiftning inom sitt område, säger Filip Sten, vd på Abetong och Contiga AB.

Certifiering viktig kvalitetsstämpel
En viktig del i Ann-Sofis arbete är att säkerställa att företagen uppfyller de krav som ställs för att bibehålla sina certifieringar inom olika områden. ISO 9001 (kvalitet) och ISO 14001 (miljö) är de mest omfattande i dagsläget, men planen är att redan under nästa år certifiera Abetong även enligt arbetsmiljöstandarden ISO 45001.

– Certifieringarna är en kvalitetsstämpel som skickar tydliga signaler om att vi har ett bra förbättringsarbete. Och de är dessutom viktiga rent affärsmässigt eftersom de ofta är skallkrav i stora upphandlingar, säger Ann-Sofi.

Utöver ISO-arbetet samordnar eller medverkar hon i en rad olika projekt inom miljö- och kvalitetsarbetet. Ett exempel är satsningen på klimatförbättrade betongelement som syftar till att minska företagens koldioxidutsläpp. Ett miljöutbildningspaket i olika moduler för företagets alla medarbetare är ett annat projekt i Ann-Sofis regi som startats under våren.

– Hållbarhet är centralt i vårt utvecklingsarbete, både när det gäller att effektivisera olika delar av produktionen och att utveckla arbetsplatsen. Personligen tycker jag det är väldigt spännande att få chansen att vara med och påverka i många olika delar av verksamheten och jag hoppas kunna bidra till att ta Abetong och Contiga AB vidare framåt, säger Ann-Sofi.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin
Annonser