TORSDAG 18 OKTOBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Accelerator-bolaget Sellamigo vinnare i pitch-tävling

Sellamigo tog hem segern och prischecken på 10 000 kr.
Förra veckan gick årets första Demo Day av stapeln – finalen på Science Parks åtta veckor långa Accelerator-program för entreprenörer. Under tisdagskvällen fick deltagarna pitcha sina affärsidéer för allmänheten, investerare och en expertjury. I slutet av kvällen stod det klart att Sellamigo tog hem segern och prischecken på 10 000 kr.

Under åtta veckor har åtta drivna entreprenörer, tillsammans med Science Park intensivt arbetat med sina affärsidéer. Fokus i programmet har varit utveckling av befintliga idéer och ambitionen för entreprenörerna har varit att bli nästa generation av tillväxtföretag.

Vårens omgång var den femte sedan programmet startade 2016. Precis som många tidigare omgångar har programmet under våren haft både svenska och internationella deltagare och affärsidéerna har varit både tjänster och produkter.

• Footly – En tjänst som förenklar processen att bli av med gamla saker och samtidigt gör det möjligt för användaren att både spara pengar och minska sitt ekologiska avtryck.
• Magnea – En unik sensor och avancerad rörelsedetektering som gör det möjligt för patienter och seniorer att öka sin fysiska aktivitet.
• Green Matters – Skapar heminstallerade smarta växtlådor, styrda av smarta sensorer och algoritmer.
• Sellamigo – En digital tjänst för att förebygga och minska sadelstölder.
• MyUniBoard – Använder modern teknik för att omvandla nackdelarna med konventionella anslagstavlor till fördelar.
• TelpMe – En molnbaserad undervisningsprogramvara som hjälper användaren att bli mer bekväm i säljsamtal.
• Melaninboxes – Prenumerationsboxar för hud- och skönhetsprodukter.

Under den stora finalen var det upp till bevis för entreprenörerna då de på bara fem minuter skulle presentera och sälja in sina affärsidéer inför en expertjury och stor publik med bland annat investerare från Jönköpings län.

Juryn, bestående av Charlotte Bruun från, Region Jönköpings län, Regionsfastigheter, Pernilla Ljungberg från NY Collective, Erik Ydrén från Almi Invest samt Henrik Engqvist från Science Park, bedömde entreprenörerna utifrån ett antal parametrar: skalbarhet i affärsidé, entreprenöriellt driv och framsteg under programmets gång. Vinnaren tilldelades 10 000 kr i utvecklingspengar, och i slutet av kvällen stod Sellamigo som vinnare.

”Genom att tydligt identifiera ett behov på marknaden har Sellamigo lyckats ta fram en tjänst med stor affärspotential. Företaget utnyttjar ett befintligt system och tar en viktig och oberoende roll i en redan pågående verksamhet, vilket resulterar i fördelar för både individer och samhälle.”

– Accelerator-programmet har varit värdefullt för mig för att jag fått värdefulla kontakter som jag inte skulle träffat annars. Nya tankesätt och idéer har också skapats i samband med de föreläsare som varit delaktiga. Jag är superglad att Sellamigo vann, det betyder mycket att andra tror på oss och att vi är på rätt väg, säger Karolina Malmlöv, som grundat Sellamigo.

Sellamigo är ett digitalt sadelregister som ska förebygga och minska sadelstölder. Hästsadlar är stöldbegärliga produkter och Sellamigo möjliggör för enkel registrering både vid nyproduktion och eftermarknad vilket kommer minska stölderna. Ett starkt team med spetskompetens står bakom tjänsten som har fått bra respons från användare. Tjänsten ger flera mervärden till främst sadeltillverkare men även privatpersoner, återförsäljare och försäkringsbolag och erbjuds redan på en internationell marknad.

– Det har varit väldigt spännande att jobba med casen i vårens Accelerator-program. Intressanta team och utmanande idéer. Demo Day är bara ett sätt att visa upp vad som finns på gång och det är klart det kan vara svårt att jämföra casen för att bara utse en enda vinnare för dagen. Jag ser att alla under de åtta veckor som gått har gjort framsteg men resan har bara börjat. Till hösten siktar vi på ett nytt program, säger Tobias Dahlberg, ansvarig affärsutvecklare för Accelerator-programmet.

I höst är det dags för en ny upplaga av Accelerator-programmet.

Tobias Dahlberg
Affärsutvecklare
Acceleratorprogrammet, affärsutveckling
tobias.dahlberg@sciencepark.se
036-30 51 61
2018-10-12
Onepartnergroup Logistics och Cross Nordic Logistics går samman och bildar Reach LogisticsMöt Malin – vår HR-chef som är både hjärta och hjärna personifieradVR-glasögon med Basler Dart-kamera visualiserar byggnader innan de är byggdaSlangExpress växer kraftfullt i GöteborgMakita lanserar kolborstfri grästrimmer på 18VSnart öppnar Besikta Bilprovning i HaningeNUUK XL – En stor nyhet!Intressanta föreläsningar på ScanpackME-skolan flyttar till Stortorget i ÖrebroRekordstor elproduktion i Malmös största solcellsanläggningByggstart för ny hamnterminal i Göteborgs hamnTestvinnande och premiumklassade rengöringsmedlet nu hos MekonomenFullfölj arbetet med stärkt studie- och yrkesvägledningBilMånsson i Halmstad blir ny Jaguar Land Rover-återförsäljareNästa generations Wi-Fi: ASUS Lanserar 802.11ax (Wi-Fi 6) router på svenska marknaden Den första stora 18V - vinkelslipen med två batterierEaton Sverige växlar upp – anställer elva personer John Söderberg utsedd till tillförordnad VD för Sweden Green Building Council
2018-10-11
Se till att flödesväxlingarna går smidigt och säkert med den här nya Mixproof-ventilen med tre hus konstruerad för hygieniska processerUnderhållsstopp på Stora Ensos fabrik i SkoghallSKF levererar den senaste generationen online system till BillerudKorsnäsFörsta Polestar Space öppnar i Norge under 2019Årets Isabellestipendiat är utsedd - plåtslagaren Mathilda banar väg för fler!Färdiga badrumsmoduler förkortar byggtidInwido och Niko integrerar Elitfönsters system i Niko Home Control​NTEX förvärvar AR ForwardingMustang RTR med 900 hästkrafter blev först med att drifta legendariska NordschleifeSnart öppnar Besikta Bilprovning på VälaABAX ingår ramavtal med NokasPanasonic flyttar produktion av värmepumpar till Europa Nytänkande i grafitgrått har Sverigepremiär på ElmiaInstalco får uppdrag hos SVTJohanna Lakso blir ny VD på Power CircleLogent utvecklar bemanningsaffären och erbjuder Strategisk BemanningBest Transport lanserar utbildning i kundbemötandeMed ett helhetsgrepp ökar säkerheten på höjdTeknik från spelvärlden revolutionerar samhällsplaneringenHilti går in på rörpressmarknaden med löften om pålitlighet och enkel hanteringProducent av dataservrar använder Non-Drip koppling till kylningEngcon lanserar ny sorteringsgrip för minigrävare – möter stor efterfrågan från marknadenGasum förvärvar resten av SkangasVeoneer introducerar superdator2018 års deltagare i Female Leader Engineer klaraSandbäckens utför sprinklerinstallationerna i Torp köpcentrumM3 Bygg erhåller stor samverkansentreprenad åt Svenska Bostäder i Husby
2018-10-10
Billigare emballage till Visma medlemmarHåll ordning på den manuella smörjningen! Sverige laddar för svenskt rekord i VM i TimbersportsBesiktningstekniker till Opus i HalmstadBiogasbolaget och Svealandstrafiken tecknar avtal Pressinbjudan till Persontrafik 2018 "Dagens ErP-direktiv för fläktar fungerar och bör inte förändras"Svenska Retursystem nominerat till Miljöstrategipriset 2018Han är Årets byggchef 2018Robusta antenner för industrins behovSophos Intercept X – nu med integrerat skydd för arbetsstationerPernilla Helmersson i Snåret: ”Översiktsplanen i sin traditionella form är död”Skanska Fastigheter hyr ut 4 400 kvm i Sthlm New Creative Business SpacesSchneider Electric lanserar två nya kompakta motorskyddsbrytare upp till 37 kWConsid optimerar norsk friluftsjättes digitala närvaro Derome och Bovieran inleder nytt samarbeteAhlsells valberedning inför årsstämman 2019
Annonser