SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Addcut AB I Smålandstenar investerar i en ny Hurco

Addcut Ab i Smålandstenar går emot Pandemi nedgångar och investerar i en ny Hurco VMX42Ti.
Detta serviceinriktade familjeföretag med kusinerna Alexander och Jonas i spetsen har satsat på Legotillverkning med inriktning på vattenskärning, bearbetning och tillverkning av formverktyg.

Med erfarenhet från Konstruktion och Produktion, kompletterar dom varandra och ihop med personalen tar dom ett helhetsansvar för projekten: från konstruktion och tillverkning till färdig produkt.

Från en styck till riktigt stora serier, dom är flexibla och kända för sina korta leveranstider.

En av deras största produkter är maskindelar och det är inte ofta dom tillverkar samma detalj 2 gånger. Oftast är det en styck av varje detalj och då är det viktigt med korta ställtider.

- Att vi valde Hurco var just för den saken, de har en mjukvara som gör det möjligt för operatören att programmera alla körningar direkt ute vid maskinen. Vid riktigt avancerade körningar gör vi beredningen i Master CAM. På så sätt kan vi utnyttja maskinen bäst. Den står inte still när någon måste programmera i CAM utan då kan vi köra andra bitar, säger Alexander Sköld.

- Närmaste åren kommer vi även att bygga ut verkstaden för att satsa mera på att ta fram nya formverktyg och då kändes Hurcon som en bra storlek med rejäla slag i alla axlarna avslutar Alexander.

Det blev en vertikal Hurco VMX42Ti med 1066x 610 x610 i X Y Z slag och en kraftig Big-Plus spindel på 18Kw och 12000 varv/min.

Med Winmax 5, enkel dialogprogrammering och dynamisk fräsning direkt i kontrollen som direkt simuleras på dubbla 19 tums skärmar, blir jobbet enkelt.

På bilden: Jonas Sjödell( delägare) Alexander Sköld (delägare) Håkan Conradsson (Nordiskawemag)
Kontaktinformation
Postadress
Gottkärs­vägen 150
43994 Onsala
Besöksadress
Gottkärs­vägen 150
SE-43437 Kungsbacka
Region
Kungsbacka
Hallands län
Sverige
Organisationsnummer:
556776-1209
Grundat: 1971
Anställda: 4
Välkommen till Nordiska Wemag AB.

Import och försäljning av verktygsmaskiner, verktyg, stång- och rörhanteringsutrustning, arbets- och svetsbord.

Produkter/Tjänster :

Delningsapparater
Bruckner Dubbar
Hylsor
Rotationsstansar, rotationsstansmaskiner
Rörhanteringsmaskiner
Rörmontageverktyg, rörläggningsverktyg
Specialmaskiner för industrin
Spännhylsor
Spännverktyg
Stansar, stansmaskiner
Demmeler Svetsbord
Verktygsmaskiner


Välkommen att kontakta oss.

Agenturer

Auto Cell, Nederländerna
Topprestationer för Metall industrin Flexibla produktion celler, vi strävar efter spindel effektivitet på minst 80% för partier av 5 till 500 bitar med en upprepning faktor mindre än 50%. Tillsammans kan vi leverera Topprestationer som ni trodde aldrig är möjligt. Med Auto-Cell överträffar ditt företag sig själv.
BAUST (Generalagent)
BRUCKNER, Tyskland (Generalagent)
Bruckner är idag en av de ledande tillverkarna och en kompetent partner för "svarv-, slip- och medbringardubbar"
DEMMELER, Tyskland (Generalagent)
-Modulbaserat fixtursystem Demmeler har i mer än 30 år tillverkat och utvecklat maskinkomponenter, och har med sin forskning och erfarenhet tagit fram det unika 3D-svetsbordet som vi är nordenagentur för. Vårt 3D-svetsbord används av alla sorters svetsföretag och även inom möbelindustrin. Unikt är också att svetsbordet kan anpassas för olika uppsättningar, ben, ben med hjul, stativ eller saxbord för bästa möjliga arbetsmiljö. Svetsbordet är anpassningsbart för robotsvetsningar. Enkelt att använda utan verktyg, enkelt att underhålla och med rätt skötsel av bordet har man en mycket användbar, ergonomisk och ekonomisk arbetsplats. Demmelers 3-D system – man borde inte nöja sig med mindre.
EPPINGER, Tyskland
Eppinger Tillverkare av fasta/roterande verktygshållare. - långtgående idéer och den expertis som våra designers tillsammans med kompetenta ingenjörer och ledande tillverkningsmetoder gör Eppinger en oöverträffad kompetent affärspartner. framstående produkter, som visar kvalitet, precision och värde och kommer att bidra till produkt förstärkning och en minskning av per styck tillverkningskostnaden.
KESEL, Tyskland (Generalagent)
Kuggstångs fräsmaskiner
NANN, Tyskland (Generalagent)
NEUKOMM, Sydafrika (Generalagent)
SEMA, Tyskland (Generalagent)
Top Automazioni, Italien
Top Automazioni Tillverkare av stångmagasin där du ej behöver byta annat än matarhylsan, för dimension 1-110 mm, och för längder upp till 6 m t.c.

Kontakter

Linus Risne
Företagsledning
Joanna Risne
-
Daniel
0300-302 93
Johan Hedlund
Teknisk säljare
0733887702
0733887702

Filmer

Hurco

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN
2024-04-08
Tre starka varumärken Nyhet! ENUX NordicMiljövänligt byggmaterial kan vinna forsknings-SMNu bildas Nordens ledande expert BOLIST Byggstart är tillbaka