SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AddMobile lanserar fler produkter för spårnings- och verktygshantering

AddMobile är en av Sveriges ledande utvecklare av digitala system för den uppkopplade byggarbetsplatsen.
Nu utökar AddMobile sortimentet för spårnings- och verktygshantering med en QR-kod och en GPS-sändare. Med produkterna går det snabbt att se vilken utrustning som finns tillgänglig på lager, vem som senast använt den och inte minst när utrustningen flyttas.

Intresset för spårnings- och verktygshantering inom byggbranschen har ökat de senaste åren. Det handlar både om en önskan om att digitalisera verktygshanteringen och att minska kostnaderna för försvunnen utrustning som idag beräknas uppgå till cirka 2 miljarder kronor per år [1]. Bättre uppkopplade lösningar ökar effektiviteten och minskar stöldrisken.

- Våra kunder vill få större kontroll – på kostnader, inventarier och dokumentation – men på ett enkelt sätt. De nya produkterna gör att våra kunder kan välja mellan flera olika avancerade lösningar och få en mycket bättre överblick.

Genom digitalisering kan den uppkopplade byggarbetsplatsen både bli säkrare och mer effektiv, säger Lars Kandefelt, VD på AddMobile.

AddMobiles nya produkter inom spårnings- och verktygshantering är:

• Genom att identifiera verktygen med en QR-kod vid inköp eller vid inventering finns det möjlighet att registrera och snabbt få information om exempelvis modell, servicebehov och garantier. Denna lösning erbjuder manuell spårning med scanning av QR-koden och lämpar sig bäst för mindre verktyg och handmaskiner.

• Med en GPS-sändare underlättas spårningen då en karta visar var utrustningen finns, på lagret, på byggarbetsplatsen eller i ett fordon. I denna lösning går det att konfigurera den geografiska positionen och få information om utrustningen flyttas. Denna lösning är utvecklad för större maskiner och utrustning.

AddMobile erbjuder redan spårsändare som kan placeras på utrustning och som via bluetooth skickar en signal till en mottagare, antingen en smartphone med AddMobiles app eller annan AddMobile-hårdvara, inom 40 meter. Det innebär att en signal skickas när utrustning förflyttas mellan lagret, servicebilen eller arbetsplatsen. Med en ny hubb har AddMobile förstärkt programvaran och säkerställer därmed att den uppkopplade kommunikationen blir mer förlitlig genom en specifik mottagare.

De nya produkterna går att använda fristående eller i kombination – beroende på storlek på utrustning och behov av kontroll.

Lars Kandefelt
VD
lars.kandefelt@addmobile.se
040-66 33 101

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN