FREDAG 15 DECEMBER 2017

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AEG presenterar marknadens första borstlösa bandslip

Nya borstlösa 18V bandslipen ger användaren prestanda och maximal driftstid i kombination med ergonomisk design.
Som den första bandslipen med borstlös motor är BHBS18-75BL till stor hjälp i det dagliga arbetet för hantverkaren eller hemmafixaren.

Den borstlösa motorn gör slipen snabbare, effektivare och förlänger batteriets driftstid. Tack vare motorns neodymium-magnetfält, som alstrar högre vridmoment och ökar effektiviteten erbjuder bandslipen en hastighet upp till 300 m/minut, vilket även gör sliparbeten på hårda träslag enkla. Utöver mer kraft ger den borstlösa motorn även en lättare, mer kompakt och ergonomisk maskin med upp till 50% längre driftstid.

Med en vikt på endast 3 kg, gummibelagt handtag och batteriindikator är bandslipen lätt och smidig att använda. Anpassa slipen efter arbetsuppgiften med sex hastigheter från 135 m/minut och justera slipbandet med hög precision även när bandslipen är igång. Den integrerade dammuppsamlaren innebär en ren arbetsmiljö samtidigt som efterarbetet med städning underlättas, dammpåsen är enkel att både tömma och rengöra.

Bandslipen är konstruerad för att klara de tuffaste arbetsuppgifterna med slitstarkt och tätt motor- och växelhus. I kombination med AEGs batterier med trippelskydd behöver användaren inte oroa sig för överbelastning eller överhettning. Bandslipen är en del av PRO18V serien där över 35 verktyg är kompatibla med ett och samma batteri.

Fredrik Backert
Trade Marketing Manager - Ryobi och AEG
Presskontakt
fredrik.backert@tti-emea.com
+46 (0)738 20 80 90

Annonser