SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Alfa Laval tar värmeåtervinn­ingsorder värd 125 milj kr

Alfa Laval – världsledande inom värmeöverföring, separering och flödeshantering – har tagit en order för leverans av Alfa Laval Packinox värmeväxlare till en petrokemisk anläggning i Kina.
Ordern har ett värde av cirka 125 miljoner kronor, varav 65 miljoner bokades sent i december 2019, och resterande 60 miljoner i januari inom affärsenheten Welded Heat Exchangers i Energidivisionen. Leveranser beräknas ske under 2020.

Ordern omfattar kompakta värmeväxlare för värmeåtervinning i en petrokemisk process där xylen omvandlas till renare och mer värdefull paraxylen, som används i tillverkningskedjan av syntetfibrer.

”Våra Alfa Laval Packinox värmeväxlare är mycket energieffektiva och spelar en viktig roll för återvinning och återanvändande av energi. De bidrar till stora energibesparingar och minskade utsläpp, vilket innebär att de är en bra lösning för både våra kunder och miljön," säger Susanne Pahlén Åklundh chef för Energidivisionen.

Visste du att… en Alfa Laval Packinox värmeväxlare är mer effektiv och kompakt än traditionell teknik och kan ersätta upp till fyra tubvärmeväxlare i denna applikation?

Om Alfa Laval
Alfa Laval är en ledande, global leverantör av specialprodukter och processtekniska lösningar, baserade på nyckelteknologierna värmeöverföring, separering och flödeshantering.

Företagets utrustning, system och tjänster bidrar till att förbättra prestanda i kundernas processer. De används för att värma, kyla, separera och transportera produkter i industrier som framställer livsmedel och drycker, kemikalier, läkemedel, stärkelse, socker och etanol.

Alfa Lavals lösningar används också i kraftverk, ombord på fartyg, inom olja och gasutvinning, i verkstadssektorn, i gruvindustrin, för hantering av slam och avloppsvatten, för komfortklimat samt i kylsystem.

Alfa Lavals världsomspännande organisation arbetar nära kunderna i nästan 100 länder och hjälper dem att ligga i frontlinjen. Alfa Laval, som är noterat på Nasdaq OMX, hade 2018 en omsättning på cirka 40,7 miljarder kronor och har cirka 17 200 anställda.

www.alfalaval.com

För mer information kontakta:
Peter Torstensson
Informationsdirektör
Alfa Laval
Tel: +46 46 36 72 31
Mobil: +46 709 33 72 31

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Ny era av skärmaskinerSolcellsmätning och framtidens mätverktygHöj ribban med UGIMA®-XSlitsad U-formad genomföringVälj rätt tätningssats för din hydraulcylinder
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN