SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Alkoskåp får hemtjänsten i Svenljunga att rulla

Hemtjänstpersonalen i Svenljunga kommun behövde alkoblåsa flera gånger varje arbetspass för att kunna genomföra sina redan tidspressade rundor.
Lösningen blev digitala nyckelskåp med alkolås – fortsatt stor säkerhet, men betydligt mer effektivt.

Svenljunga kommun går gärna i framkant när det gäller användningen av tekniska lösningar. Sedan fyra år tillbaka använder kommunen digitala nyckelskåp utrustade med alkolås från Brightec Security. Detta gör stor skillnad i vardagen, berättar Jasmina Bilajbegovic som är administratör på socialförvaltningen i Svenljunga kommun.– Tidigare hade vi bilnycklar i ett skåp med kodlås och själva alkolåset ute i tjänstebilarna. Det var ganska jobbigt att behöva blåsa varje timme för att kunna fortsätta använda bilen. Nu behöver personalen bara “blåsa ut” nyckeln. Det blir ett mindre moment och vi sparar tid, säger hon.

Säkert förvar av hemnycklar

Kommunens fyra alkoskåp används också för förvaring av kunders hemnycklar. När en kund får ett trygghetslarm installeras ett digitalt lås på ytterdörren. Hemnyckeln sparas av säkerhetsskäl.– Skulle det digitala låset krångla när ett trygghetslarm gått kan vi hämta ut hemnyckeln från alkoskåpet och använda den istället. Nu slipper vi också bläddra i pärmar för att se vilken nyckel som går till respektive kund, eftersom detta visas tydligt på skåpets digitala skärm, säger Annelie Andersson, undersköterska och tillsammans med Jasmina Bilajbegovic ansvarig för nyckelhantering och trygghetslarm.

Personliga koder möjliggör uppföljning

Medarbetarna har personliga koder som används för att hämta ut nycklar vilket innebär att inga obehöriga kan komma in i skåpen. Skulle en nyckel komma på villovägar är det enkelt att göra en uppföljning eftersom allting loggas i systemet.Användningen av de digitala alkoskåpen är numera en naturlig del av hemtjänstpersonalens dagliga arbete, berättar Jasmina Bilajbegovic. Uppstår frågor eller eventuellt krångel bistår Brightec Security med service och vägledning.– Om något är oklart kring skåpen eller tekniken ringer jag upp supporten. Det är enkelt att få kontakt och deras bemötande är bra, säger Jasmina Bilajbegovic och tillägger:– Men det uppstår sällan några problem med själva nyckelhanteringen i vår verksamhet längre, de flesta i personalen har vant sig vid det här sättet att jobba och tycker att det fungerar väldigt bra.

Kontaktinformation
Postadress
Selhags­vägen 6
71694 Mullhyttan
Region
Lekeberg
Örebro län
Sverige
Organisationsnummer:
559077-9749
Grundat: 1971
Anställda: 33
Välkommen till Brightec Production AB!

Under hösten 2020 bytte vår koncern namn till Brightec som ett led i ett varumärkesarbete. Tidigare B.R.A Maskiner AB heter numera Brightec Production AB

Brightec Production har över 40 års erfarenhet av problemlösning. Vår verksamhet bygger på en bred teknisk kompetens och gedigen erfarenhet som tillsammans med nytänkande och framtidsfokus skapar mervärde för våra kunder.

Med stort engagemang drivs vi att optimera våra processer på olika sätt, allt med fokus på att skapa mervärde för våra kunder. Vi erbjuder ett enkelt och okomplicerat samarbete med breda kontaktytor och är glada och stolta över att vi genom åren har fått förmånen att driva utveckling och tillväxt tillsammans med våra kunder.

Det finns många som kan svarva, fräsa och svetsa en detalj. Vår ambition sträcker sig längre än så. Vi skapar mervärde för våra kunder genom att vara en långsiktig partner som med stort engagemang och ansvarstagande tar sig an de uppgifter vi får.

Brightec Production är specialister på tillverkning av maskin- och hydraulikdetaljer med hög precision, i små och medelstora serier, men levererar även detaljer i större serier.

Vi levererar produkter i bl.a. stål, gjutjärn och aluminium i dimensioner.

Vår egen tillverkning innefattar fräsning, svarvning, svetsning och montering.

Vi har ett väl utbyggt nätverk av underleverantörer som gör att vi kan erbjuda våra kunder helhetslösningar som inkluderar både värmebehandling och ytbehandlingar av olika slag.

Vi är tredjepartscertifierade av LRQA med avseende på ISO 9001 & 14001.

Certifieringar

ISO 14001:2015 – ISO 9001:2015

Kontakter

Karl Mikael Johansson
+46 585-599515
Theresa Boman
+46-585-59 95 13
Peter Lindblom
Marknads och produktionschef
0585-599520

Filmer

Presentation Brightec Group

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Jungheinrich får validering AI spås som en av tre utmaningar Företag prioriterar mjukvarudesign Affären klarDe vanligaste orsakerna till visselblåsning
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN