ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Allt svårare för SaaS-leverantörer att skydda företagskundernas integritet

Runt om i världen ställer företagskunder krav på att B2B SaaS-leverantörer ska skydda deras användningsdata. Framför allt vill de veta hur SaaS-företaget använder denna typ av data.
Till skillnad från personuppgifter genereras användningsdata varje gång som företagskunder brukar en B2B SaaS-produkt, vilket innebär både för- och nackdelar. Ta till exempel de data som en användares interaktioner med tjänsterna genererar. SaaS-leverantörer använder denna information för att förbättra sin produkt som en tjänst och därigenom smidigare kunna betjäna sina företagskunder. Å andra sidan kan de mönster som framgår av ett företags användningsdata avslöja mycket kring dess fokus och vilka sorters insikter de försöker få fram. Informationen kan till och med indikera hur företagets framtida strategi ser ut.

Med tanke på hur ofta organisationer som t ex Facebook har kritiserats för sin integritetspolicy är det inte överraskande att konsumenterna är mer oroade över hur företag får tillgång till och använder sina data. I en färsk konsumentstudie utförd av undersökningsföretaget Propeller Insight om teknik och dataintegritet, där över 1000 amerikaner tillfrågades, ansåg 73 procent att det finns ett behov av mer datapolicy och regleringar. Endast 6 procent ansåg att det behövdes mindre, medan de återstående 21 procenten tyckte att dagens datapolicy och regleringar är tillräckliga.

Konsumentkraven påverkar företagskraven
Denna push för integritet bubblar upp till B2B-världen, vilket får många företag att kräva samma slags integritetsskydd för tjänster som t ex SaaS-lösningar och andra B2B-plattformar. Tyvärr kan dessa förväntningar inte enkelt översättas från konsumentvärlden till B2B-världen.

Beakta följande: Bör ett företag ha samma integritetsskydd som privatanvändare? Eller en ännu klurigare fråga - Bör enskilda anställda, som använder tredjepartsleverantörstjänster på ett företagsnätverk, ha samma integritetsskydd som de har när de agerar privatpersoner i sina hemmanätverk?

Vid en första anblick kan det verka ok att göra integritetsrelaterade snedsteg utanför privatlivet. Men varför bör man inte ha ett maximalt skydd även för sina B2B-användardata?

Anledningen är denna:
Företagen som tillhandahåller dessa B2B-tjänster behöver ha möjligheten att samla in vissa uppgifter, av flera olika anledningar. Om du till exempel kan spåra IP-adresser, hur kan du då skydda dina kunders data eller förhindra applikationsattacker? Om du kan anknyta personligt identifierbara data till en företagskunds konto, hur kan du då erbjuda bästa möjliga service när kunden behöver support? B2B-leverantörer samlar vanligtvis in data för att förbättra sin produkt, till exempel för att spåra buggar eller pensionera funktioner som ingen längre använder. Vem ska äga och kontrollera dessa data?

Organisationer som lagrar sina egna kunddata på andra företags servrar, som t ex Salesforce eller Oracle, har ett bestående intresse av att dessa partners skyddar informationen på allra högsta säkerhetsnivå. Men integritet och säkerhet går inte alltid hand i hand.

I slutändan gör dessa trender dock att det blir både svårare och mycket dyrare för B2B-företag att göra affärer i ett multinationellt privatlivsfrämjande klimat. Men företagen kan inte fly från problemet. Faktum är att de verksamheter som effektivt kan hantera en myriad av regler och kundförfrågningar kommer att ha en konkurrensfördel.

En väg som B2B-företag väljer för att hantera dessa komplikationer är att noggrant lokalisera vissa roller och funktioner i jurisdiktioner baserade på lokala regleringar. Om till exempel sekretessbestämmelserna är för restriktiva i ett visst land, kan det vara meningslöst att placera supportagenter där. I verkligheten kan vissa företag bli varse om att kunderna begär ett ännu striktare integritetsskydd än den rådande lokala lagstiftningen.

Tyvärr så finns det ingen tydlig guidebok för B2B-företag kring dessa frågor. Eftersom företagskunder i allt högre utsträckning granskar leverantörskontrakt, är det utan tvivel många företag som gör bedömningen från fall till fall. Det är en komplicerad process som kräver att juridik-, säkerhets- och integritetsexperter kopplas in. Men tills lagarna och normerna hinner ikapp teknologin kan det vara den enda vägen framåt.

Av: Mario Duarte, Vice President of Security, Snowflake Computing

Henrik Aare | PR consultant
henrik@nlpr.se | +46 70 598 22 82
Kungsgatan 60 | 111 22 Stockholm
www.northernlinkpr.se
Kontaktinformation

Northern Link PR i Sverige AB

Postadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Besöksadress
Kungs­gatan 60
11122 Stockholm
Region
Stockholm
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556834-7198
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Välkommen till Northern Link PR.

Vi hjälper företag med nordiska ambitioner.
När det gäller PR och kommunikation, strävar Northern Link PR att vara det bästa valet för företag med svensk eller helt nordiska ambitioner.

Vi ser vikten av meddelanden, strategi och taktik som är nära i linje med dina affärsmål. Därför har vi etablerat kompetens inom en rad tjänster som kan utvecklas och anpassas beroende på din unika situation.

Välkommen att kontakta oss.

Kontakter

Henrik Aare
Kontaktperson
070-598 22 82

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-20
Husqvarna skalar upp den digitala verktygsboden Tools for You
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatör
Annonser