ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Almi Invest investerar i IoT-bolaget CombiQ

CombiQ erbjuder en sensor som enkelt kan monteras på alla typer av maskiner, vilket hjälper företag i tillverkningsindustrin att digitalisera och automatisera sin verksamhet.
Via CombiQ:s IoT-baserade plattform får kunderna regelbunden information om status på maskiner och produktion. På så sätt kan service och underhåll ske proaktivt och inte som nu när en skada eller avbrott inträffar.

⦁CombiQ:s sensor kommer att förenkla vardagen för många företag, säger Tarja zu Dem Berge, Fund Manager på Almi Invest. Digitalisering av tillverkningsindustrin är en het nisch. Här ligger CombiQ väl positionerat med sin innovativa lösning byggd på trådlös sensorteknik i kombination med maskininlärning, artificiell intelligens (AI) och molnbaserad mjukvara.

CombiQ, som grundades 2007, har kombinerat produktutveckling med att sälja konsulttimmar. Bolaget släpper nu en produktserie under eget varumärke med hjälp av investeringen. CombiQ har flera större företag på kundlistan, bland annat Husqvarna där CombiQ utvecklar tredje generationens sensorer för Husqvarnas maskin- och personalövervakning.

⦁CombiQ är just nu inne i en väldigt expansiv fas där efterfrågan på våra produkter hela tiden ökar med mycket rask takt. Att få in Spectria och Almi Invest ger oss det kapital och de möjligheter vi behöver för att kunna fortsätta växa. Vi har redan ”traction” och installationer på flera ställen i hela södra Sverige och siktar långsiktigt på att nå ut på en internationell marknad, säger Daniel Ström, VD på CombiQ.

För ytterligare information kontakta
Tarja zu dem Berge, fund manager Almi Invest, tel 070 918 58 96, mail tarja.berge@almiinvest.se

Daniel Ström, vd CombiQ, tel 036 332 08 22, mail daniel.strom@combiq.com

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin
Annonser