ONSDAG 26 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Almi Invest investerar i Peafowls unika solcellsteknik

Almi Invest investerar fyra miljoner kronor i Uppsalabolaget Peafowl Solar Power, som utvecklar en unik transparent solcell.
I emissionen på total fem miljoner kronor deltar också privata investerare. Pengarna ska gå till kommersialisering och verifiering av produkten.

Det unika med Peafowls solcell är att den kan göras transparent och färglös. Den kan därför placeras direkt på olika material eller enheter som ska strömsättas utan att det påverkar utseendet. Detta gör tekniken mycket intressant både för segment där designen är viktig och för segment där transparens är avgörande, som displayer och smarta fönster.

⦁Behovet att kostnadseffektivt, trådlöst och hållbart kunna ge låg men kontinuerlig ström till olika uppkopplande enheter och sensorer ökar kraftigt, säger Karin Edström, Investment Manager på Almi Invest. Här har Peafowl, med sin nydanande skalbara och miljövänliga teknik, goda möjligheter att nå framgång på en växande marknad.
Peafowl, som är en avknoppning från forskning vid Uppsala Universitet, är ännu i ett mycket tidigt skede, men har redan inlett flera kundprojekt. Bland annat ett samarbete med smarta fönsterföretaget Chromogenics, där man ska testa om Peafowls solceller kan driva deras dynamiska glas.

Solcellen produceras av billiga och hållbara material och visar på hög stabilitet och funktion under alla förhållanden, från tuffa utomhusmiljöer till lågt belysta inomhusmiljöer. Den är särskilt användbar för applikationsområden med behov av kontinuerlig men låg effekt och där det är dyrt eller omöjligt med strömförsörjning via kabel och/eller batterier.

⦁Den här investeringen är ett viktigt steg för oss som gör att vi kan komplettera teamet och ta oss an större kundprojekt, säger Jacinto Sá, grundare och vd Peafowl Solar Power. De nya ägarna för med sig värdefulla erfarenheter och kunskaper som kommer vara till stor nytta för hela bolaget och vi ser mycket fram emot att arbeta med dem.

För ytterligare information kontakta
Karin Edström, investment manager Almi Invest, tel 0733 225 227, mail karin.edstrom@almiinvest.se
Cristina Paun, medgrundare Peafowl, tel 070 263 36 52, mail cristina.paun@peafowlsolarpower.com
Maria Kessling, kommunikationschef Almi Invest, tel 076 880 88 10, mail maria.kessling@almiinvest.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-19
Horisontella Hyundai maskiner till ProcesskontrollBesiktningstekniker till Opus i NyköpingGnosjö Automatsvarvning attraherar medarbetare på världens största digitala festival och LAN-partyNy serie demoleringsverktyg från Trevi Benne​Maskiner och jobb finns – men inte personalBesök Sveriges största skogsindustriföretag i sommarVolvo On Call blir standard i alla nya VolvobilarWeland förvärvar Compact Store och KodverkstanSchneider Electrics nya spännande produkter för det smarta hemmet!Väderstads rekordår ger anställda bonus Circle K öppnar ny unik station i FlädieRamirent Plc har erhållit godkännande från Konkurrensverket att förvärva Stavdal ABAlmi Invest investerar i MAQs unika vibrationsdämpareSatsning på Team Engcon – ett led i fortsatt framgångCalejo gör AI greppbart för industrin Ford gör bilmattor av plastflaskor – återvinner över än 1 miljard flaskor per årAxfood satsar på solcellerHär är nya BMW 8-serie Gran CoupéBioflygbränsle tankas återigen på Göteborg Landvetter AirportNya Peugeot 2008 SUV - #NEXT GEN SUVEn inkluderande och säker arbetsplats för allaMonica Normark ny chef för Sekab E-TechnologyHyundai lanserar 44 nya miljöbilar och smartphone-teknologi som låter föraren kontrollera demNy arbetschef och projektledare inom Svevias asfalttillverkningVirtual reality testas i SSGs kurserNy kartläggning synliggör utmaningarna med plastSweco ser över masshanteringen och dess klimatpåverkan i OstlänkenHydroscand lanserar pneumatisk PU-slangSmarta elnät ”ett smörjmedel” för omställningenMetsä Group deltar i utvecklandet av utrustning för släckning av skogsbränderVolvokoncernen skriver partneravtal med NVIDIA
2019-06-18
Storsatsning i nya lokaler för Ahlsell NorrköpingABB tillhandahåller högeffektsladdning för en ny era av e-mobilitet i SkandinavienNy IT-infrastruktur på Stockholms skolor för säkrare och pålitligare driftInnovation och kraft att förändra – nu satsar vi mot Elfack 2021!Stora förbättringar och framsteg i Lesjöfors ChinaVatten på landet – avlopp och hälsoskydd med ett sinande grundvattenSTEMMER IMAGING fortsätter sin expansionArbetsskador ökar med inhyrd och säsongsanställd personalNytt resultatrekord för Dachser Nordic EC-fläktar med integrerad effektfaktorkorrigeringMitsubishi presenterar Dendo Drive HousePorsche 718 Spyder och 718 Cayman GT4 med sexcylindriga boxermotorerBelysningsexperten Strands: här är årets mest innovativa nyheterJoakim förstärker Merlos servicemarknad.Modernisering och ökat behov av effektivisering största anledningarna till byte av affärssystemBiltema lanserar miljövänligare bärkassarMetod identifierar osynliga skarvar inför lasersvetsningNorton lanserar en rak pneumatisk slipmaskin med mycket kraft i en liten kostymNya Renault ZOE - tar 100 % eldrift till en ny nivåRetursystem Byggpall har stärkts i byggbranschens reviderade riktlinjerUlf Zenk lämnar Lantmännen
2019-06-17
​Säkrare lastning av intermodala enheterNomo förvärvar JokiLaakeriABB-teknik bidrar till Sveriges största solcellsparkSnowflake finns nu tillgängligt på Microsoft Azure GovernmentNy undersökning visar på brister i inventeringen av fastigheters brand- och säkerhetsbehov​Innovation i fokus på Start Up Area Varför behövs miljöhjältar? Vi har 22,5 miljoner anledningar...Preems satsning ger ännu mer grön dieselVäxjö Energi samarbetar med ledande laddoperatörFacit och fusk i SSG Entre undantag inom industrin
Annonser