ONSDAG 17 JULI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

ALPINE A110S - Ny sportigare version

A110S är det senaste tillskottet i A110 modellprogrammet.
Bilen erbjuder en koncentrerad körupplevelse, som också fungerar i vardagen, en design som förstärker sportigheten, mer motoreffekt och ett omarbetat chassi. Svenska priser ej fastställda. Pris i Frankrike från €66,500*.

A110S har en formgivning som tydligt framhäver bilens sportighet. Versionen ingår i Alpines modellprogram tillsammans med A110 Pure och A110 Légende. Den nya toppversionen kännetecknas av starkare motoreffekt, ett anpassat chassi och unika designdetaljer.

A110S har utvecklades för att kunna erbjuda en bil med högfartsstabilitet och en intensiv körupplevelse. Den sofistikerade formgivningen går igen på både utsidan och insidan. Genom att använda material av toppkvalitet, som t ex kolfiber och speciella klädselval är sportbilskänslan alltid påtaglig.

A110S säkerställer sin position som en sportbil i lättviktsklassen, helt i Alpines anda, med

1 114 kg och 292 hk. Versionens grundpris exklusive tillval är 66.500 € i Frankrike. Svenska priser offentliggörs senare. Alpine Centre Stockholm hanterar förhandsbeställningar i Sverige. De första leveranserna är planerade till början av 2020.

A110S bjuder på en intensiv körupplevelse. Utgångspunkten i Alpine-projektet har alltid varit att kunna erbjuda olika versioner med unika personligheter och prestanda.

Design & interiör

Specifika designelement särskiljer A110S: Signaturlackeringen grå "Tonnerre” i matt finish och fibertak som tillval. Dinamica klädsel förstärker sportkänslan

Tack var särskilda styling-detaljer skiljer sig A110S tydligt från de övriga A110 versionerna.

En orange- och kolfibersvart flagga pryder de bakre takstolparna och Alpineskriften på baksidan går i svart. De orange lackerade bromsoken syns tydligt bakom de mörka ”GT Race” fälgarna. A110S har ett sportigt utseende, inte minst tack vare den lägre markfrigången. Specifikt för A110S introduceras lacktillvalet grå ”Tonnerre” i matt finish som ytterligare framhäver sportigheten.

Inuti kupén har de blå dekorsömmarna ersatts med orange sömmar. Svart Dinamica-klädsel i taket, på solskydden och dörrpanelerna förstärker kompromisslösheten. Skalstolarna från Sabelt väger endast 13,1 kg styck och klädda i Dinamica. Ratten är klädd i läder och Dinamica med en orange mittmarkering. Fotstöd och pedaler är utformade i lättviktsaluminium. Pricken över i är flagg-emblemen i kolfiber och orange som matchar utsidans.

A110S kan uppgraderas med ett kolfibertak i högblank finish.Tillvalet lättar bilens vikt med

1.9 kg samtidigt som dess sportiga karaktär förstärks. Smidda Fuchsfälgar finns som tillval samt även en kolfiberfinish till Sabelt-stolarna. Som standard ingår bland annat ett Focal ljudsystem, Alpines telemetrisystem samt parkeringssensorer fram och bak.

Antony Villain, Alpine Design Director, kommenterar:

A110S har en fokuserad och tydlig karaktär vilket visar sig i designdetaljerna. Flaggemblemet som återfinns på in- och utsidan i kolfiber och orange fångar bilens personlighet: Å ena sidan ett åtagande med avseende på lättviktskonstruktionen, å andra sidan en färgstark körupplevelse. Dinamica-klädseln i kupén har ett funktionellt utseende som passar A110S som handen i handsken. Kontrasten av materialet mot de orange sömmarna ger en elegant och högkvalitativ känsla.

Chassi

Förbättrade fjädrar samt krängningshämmare för optimal precision. Sänkt chassihöjd för lägre tyngdpunkt. Bredare däck med särskild gummiblandning och stomme.

Fjädringsinställningar, det elektroniska stabilitetssystemet, hjulvinklar och även däckkonstruktion och gummiblandning – A110S chassit har kalibrerats för att en intensiv körupplevelse.

Kärnan utgörs av lättviktskonstruktionen i aluminium som kommit att känneteckna A110 och den unika konfigurationen av chassit ger A110S även en distinkt egen dynamisk karaktär. Fjädrarna är 50 % styvare och dämparen har anpassats därefter. Krängningshämmarna, som är ihåliga för minskad vikt, är hela 100 % fastare.

Genom att sänka markfrigången med 4mm sänks bilens masscentrum, vilket i sin tur ger bättre högfartsstabilitet och ännu direktare styrrespons. Det genomarbetade chassit kännetecknas av precision och dynamisk effektivitet.

Bilens mekaniska väggrepp har ökats tack vare nya hjul och däck (215 mm fram och 245 mm bak). Däcken är Michelin Pilot Sport 4 med en specifik konstruktion och gummiblandning. Kombinationen av nya däck och de ingående chassijusteringarna skänker A110S en tydlig dynamisk karaktär vilket märks direkt bakom ratten.

Det elektroniska stabilitetsystemet, i synnerhet i “Track Mode”, har kalibrerats för sylvass skärpa samtidigt som maximal kontroll bibehålls. ESC-systemet kan även avaktiveras helt.

Kraftfulla sportbromsar från Brembo med 320 mm skivor (tillverkade i en aluminium/stålblandning) är standard i A110S.

Motor

En turboladdad 1.8-liters motor med 292 hästkrafter. Intensiv och karakteristisk kraftöverföring. Förbättrat vikt / effektförhållande.

A110S är den snabbaste och kraftfullaste A110 hittills tack vare en effektökning på över

40 hk. Den karakteristiska 1.8 liters stora fyrcylindriga bensinmotorn finns kvar men laddtrycket har höjts med 0.4 bar för ökat effektuttag.

Toppeffekten på 292 hästkrafter utvecklas vid 6.400 v/m vilket är 400 varv högre än hos de andra versionerna. Det maximala vridmomentet på 320 Nm är tillgängligt mellan 2.000 och 6.400 varv (+1.400 v/m jämfört med 252 hk motorn). Kraften skickas till bakhjulen via en sjuväxlad Getrag dubbelkopplingsautomatlåda. E-differentialen är baserad på broms-systemet och levererar ett direkt driv ut ur kurvorna med minimalt med hjulspinn.

Den ökade effekten ger ett nytt effekt / viktförhållande med 3.8 kg / hk att jämföra med 4.3 kg / hk för 252 hk versionerna. 0-100 km/h avverkas på 4.4 sekunder.

Tekniska data

Alpine A110S

Bränsle................................................................................. Bensin

Motortyp............................................................................... 1.8L 4cyl. 16v turboladdad

Max. effekt........................................................................... 292 hk @ 6.400 varv/minut

Max vridmoment.................................................................. 320N m från 2.000 – 6.400 varv/minut

Drivning................................................................................ Mittmotor, bakhjulsdrift

Växellåda.............................................................................. 7-växlad dubbelkopplingsautomat
med våtkoppling

Tomvikt (DIN)....................................................................... 1.114 kg

Effekt / Viktratio.................................................................... 3.8 kg/hk (262 hk/ton)

Mått...................................................................................... 4.180/1.798/1.248 mm (L/B/H)

Hjulbas.................................................................................. 2.419 mm

Spårvidd fram...................................................................... 1.556 mm

Spårvidd bak........................................................................ 1.553 mm

Hjulupphängning................................................................... dubbla triangellänkar fram och bak

Bromsar fram....................................................................... 4-kolvsok, 320 mm skivor

Bromsar bak......................................................................... 1-kolvsok, 320 mm skivor

Luftmotstånds koefficient..................................................... Cd: 0.32

Luftmotståndsarea............................................................... Cd*A: 0.621 (A 1.94m²)

Bränsletank.......................................................................... 45 l

Bagageutrymme fram.......................................................... 96 l

Bagageutrymme bak............................................................ 100 l

Däck och fälg....................................................................... 215/40R18 (fram), 245/40R18 (bak)

Max. hastighet...................................................................... 260 km/h

Acceleration......................................................................... 0-100 km/h 4,4 sekunder

Bränsleförbrukning............................................................... i.u.

Utsläpp................................................................................. i.u.

Renault Nordic AB är ett helägt dotterbolag till Renault SAS i Paris som startade 2007 i Norden. Renault S.A. har lång historia och traditioner bakåt i tiden, från 1898. Sedan den 1/1-2008 distribuerar Renault Nordic AB personbilar, lätta transportbilar, reservdelar och service efter köpet med egen operativ verksamhet. Återförsäljarnätverket är starkt med över 160 Renault återförsäljare som sammanlagt har över 350 försäljningsställen och serviceverkstäder spridda över hela Norden. Tillsammans erbjuder de service och reservdelar för omkring 400 000 Renaultägare.

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-07-05
Ett parkeringsgarage fullt med GARO-laddboxarUtveckla den applicerbara forskningen kring träbyggande – skapa frizoner
2019-07-04
Rudells blir AR Rackings enda återförsäljare i SverigeNCC tecknar rikstäckande ramavtal med RiksbyggenByggblock för högtryckshydraulik i hårda miljöerFordonsbesiktningens historiaReserapport från Z&I´s Roadshow"Därför är SunPine så centrala i omställningen"Telia kopplar upp E.ONs kunder i SverigeFler certifieras inom underhållsledarskapVärldens första batteridrivna modell med spadgrepp och KickBack ControlKlimatomställningen viktig fråga när näringsministern besökte Cementa i SliteOrkla väljer ledande energileverantör för sin värmeförsörjning i FilipstadEtt lyckat Vinnova-projekt under ledning av SSGMaskiner och människor testade knäckebrödLiqui Moly officiell partner för friidrotts-EM 2020Nya Opel Astra – nu ännu mer effektivJobba med Skyddsronder och checklistor i Zert RMWater&Wastewater – ny internationell VA-mässa 2021
2019-07-03
Säker med Kipp i 100 årNya Renault Captur som plug-in hybridFord levererar nyheter om Ford GT vid Goodwood Festival of SpeedSveriges nya forskningsfartyg levererat till SLU i SpanienMariestads kommun får ledande roll i Sveriges IndustrikommunerModellstyrd marksanering på Godisfabriken i GävleVärlden behöver inte fler plaggCapgemini blir en av Volvo Cars huvudleverantörer inom digital transformation och molnlösningarSvevia målar om HögakustenbronBlogg Almedalen 2019: Flexibilitet är det nya svarta – så vad händer härnäst?Nya BMW X6 - större, starkare och lyxigareSkellefteå Snickericentral får stororder på över 40 miljonerIndustri på frammarschMiljöreglering hotar nödvändig klimatomställningKompetensförsörjning i fokus på ME:s almedalsseminariumNya RIO:n i serien E-LineHyundai rankad i topp när det kommer till kvalitet
2019-07-02
Schneider Electric Foundation i partnerskap med Solar Impulse FoundationDigitala verktyg som skapar verklig affärsnyttaKontrollera trycket i ditt hydraulik system med testnipplar från CEJNStavdal och Ramirent påbörjar sammanslagningenStena Recycling deltar i pilotprojekt för spårbarhet av farligt avfallProcessus projekterar för ett hållbart samhälle världen överAbacus produktionsstartar 131 studentbostäder i Ruddammen, centrala StockholmNuvarande åtaganden att avveckla kolkraft gravt otillräckliga för att vända klimatförändringen Smart Industriell ModerniseringFortsatt god konjunktur i Stockholm trots orolig omvärld Almedalen 2019 - Uppdämt behov av omställningPressinbjudan - Klimatsäkert vatten9 av 10 återvinner i SverigeLätthet och brandklass avgjorde valetITU-elever tävlar i Ungdoms-SM i CNC-TeknikEn av de första FSC-certifierade etikettproducenterna i NordenSSC Öhns Snickeri flyttar verksamheten till SävarErnströmgruppen förvärvar BS ElcontrolKGKs hållbarhetsarbete uppmärksammas av Svensk HandelFriendly Building nominerat till innovationspriset E-prize
2019-07-01
Volvo Car Sverige stärker rollen som marknadsledare i juniUtveckling inom fordonsindustrin kan ge stora möjligheter till svenska leverantörerNy rapport visar att vart tionde fastighetsbolag saknar kontroll på sin energianvändningMontico digitaliserar svetsutbildningVerizon förenas med Zoom för att utöka kundernas kommunikationsmöjligheter Berendsen investerar i Sveriges första eldrivna distributionsbil för mattor
Annonser