SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

AMV ökar kapaciteten med ytterligare en fiberlaser

Platino Fiber 1530 med fiberlaser på 6kW på plats hos AMV.
Anderstorps Mekaniska Verkstad, AMV, är ett familjeägt företag i Anderstorp i tredje generationen med 16 anställda. Företaget startades redan 1937 och har sedan starten kännetecknats av innovativt tänkande och investeringsvilja.

Idag är AMV ett modernt företag med de senaste maskinerna och med mycket kunnig personal. Kärnverksamheten är tillverkning av plåtdetaljer i små och stora volymer och företaget är även en av Sveriges ledande specialister inom automatiserad metallbandsbearbetning.

För att kunna möta nya och befintliga kunders efterfrågan har AMV valt att investera i en Platino Fiber 1530 EVO 2.0, 6 kW, med Compact Server och LST robotsortering från Prima Power, levererad av Din Maskin.

- Maskinen som AMV har valt att investera i, en Prima Power Platino med en fiberlaser på 6kW, gör att maskinens hela arbetsområde upp till 25 mm bearbetas mycket snabbt och effektivt. Lägg där till LST robotsortering för att få detaljerna sorterade, antingen staplade på pall via dubbla staplingsbord, eller släppta ner i valfri lastbärare. LST roboten plockar de laserskurna detaljerna direkt inne på skärbordet, vilket är helt unikt på marknaden och säkerställer processen maximalt.

Tillsammans med Compact Server, som tar hand om råmaterial och skelett, så får vi marknadens mest effektiva system för laserskärning, säger Johan Söderberg, säljare på Din Maskin.

Thomas Hiljemark, vd AMV, berättar mer om investeringen.
- Vi ser oss som en långsiktig leverantör som investerar i framtiden. Att få våra befintliga kunder att utvecklas och växa är viktigt för oss. Samtidigt vill vi erbjuda nya kunder en långsiktig och stabil partner. Vår flexibilitet och kapacitet gör oss konkurrenskraftiga och gör det möjligt för oss att lägga i en extra växel om våra kunder har behov av det, säger Thomas.

AMV har sedan tidigare bland annat en kombinerad stans och fiberlaser från Prima Power och att valet föll på Prima Power och Din Maskin igen, beror på att de har tidigare har mycket goda erfarenheter av företaget.

- Servicen som Din Maskin erbjuder är viktig och gör oss trygga i investeringen, avslutar Thomas Hiljemark.

DIN MASKIN AB
Box 742
Silkesvägen 22
S-331 27 VÄRNAMO

Direkt: +46 (0)370-69 34 07
Mobil: +46 (0)705-69 34 24
Växel: +46 (0)370-69 34 00
www.dinmaskin.se

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2024-04-15
Träffa oss på Nordbygg! Magnus Ericsson, SwerockToppkvalitativa grävlastare från Lännen
2024-04-12
Varför långsammare stubbfräsar är bättre Tuffa miljöer kräver tuffa märkningarVikten av rätt montering och kapsling av chipÅtervinn dina använda blybatterierNYHET - Blixtljus 1570884
2024-04-11
Boxon i förarsätet Ständig incidenthante­ring och dåligt samarbete Kvantgenombrott 5G-router med inbyggt SIM-kortTransportfirma leder MC-återförsäljare till Europa
2024-04-10
4 fördelar med Maskinera auktionsförsäljningFördelar och funktioner för det nya vajersystemetSeiferts avfuktareNy STIHL produktions­anläggning i RumänienDåligt förberedda och övermodiga
2024-04-09
Upptäcka blixtsnabbt av­vikelser i era mätresultatTotal kabel- och kabelkedjelösningProblemfria timmar i nya hybridgrävarenLesjöfors först med SBTi-godkända klimatmålNytt från HEIDENHAIN