SÖNDAG 16 JUNI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Anders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete

Anders Lindström arbetar som lokförare och instruktör på Green Cargo.
Ett omväxlande arbete och ingen dag är den andra lik. Ena dagen kör han tåg, en annan växlar han åt kund och den tredje håller han i utbildningar, följer upp eller examinerar lokförare eller bangårdspersonal.

Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång. Av cirka 1 900 medarbetarna arbetar ungefär 850 som lokförare, 120 av dessa är så kallade instruktörer. Instruktörer används för att hålla i utbildningar för både lok- och bangårdspersonal.

Inom järnvägsbranschen måste alla lokförare utbildas internt för att få köra specifika lok, oavsett om föraren är nyutexaminerad eller erfaren men behöver vidareutbildning. Instruktörerna är i regel även bland de första som nyutexaminerade lokförare träffar. Den bild instruktörerna förmedlar av Green Cargo som företag kan många gånger påverka var de nya lokförarna väljer att arbeta kvar. Instruktörerna har därför en mycket viktig roll på Green Cargo.

Jag har arbetat på Green Cargo sedan bolaget startades 2001 men har nästan 25 år års erfarenhet inom järnvägsbranschen. Idag arbetar jag som lokförare och instruktör. Det är en bred roll eftersom jag både kör tåg, utbildar och examinerar personal samt arbetar som stöd för närmaste gruppchef och produktionspersonal gällande exempelvis produktionsupplägg på orten där jag är stationerad.

Som instruktör är en av de största utmaningarna att hålla bra utbildningar så att eleverna förstår men också tycker det är roligt och intressant. För mig är det också viktigt att vara med och bidra till en trygg och säker arbetsplats där alla trivs. Jag vill vara en bra förebild och företagsrepresentant när jag möter människor både på och utanför arbetstid.

Att arbeta som lokförare innebär mycket eget ansvar och krav på expertkunskaper inom det lok- och vagntekniska området. Att vara påläst och förberedd på vad som ska göras är viktiga parametrar för att jag ska kunna leverera mina åtaganden internt.

Om jag ska kunna vara en bra instruktör måste jag ha koll på, och kontroll över, vad som ska utföras men även hur det ska utföras. Det är viktigt att vara tydlig och kunna hitta de eventuella kunskapsbrister som finns och hjälpa den som behöver mer utbildning. Vi instruktörer vill hela tiden bidra till att ge bästa möjliga förutsättningar till den personal som arbetar på Green Cargo.

Det finns många saker som är bra med att arbeta på Green Cargo. Framförallt är det omväxlande med tågkörning ena dagen och utbildning eller examinering den andra. Sedan tycker jag att vi har bra anställningsvillkor med ersättning för sjukvård, medicin samt friskvård och att vi är duktiga på att ta hand om vår personal. Vi är den största godsoperatören på järnväg idag och det finns alltid någon kollega som kan hjälpa till var man än befinner sig. Dessutom tror jag att det kommer ske en överflyttning av gods till järnväg de kommande åren vilket känns mycket spännande!
Kontaktinformation
Postadress
Box 39
17111 Solna
Besöksadress
Svetsar­vägen 10
17111 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556119-6436
Grundat: 2001
Anställda: ca 3000
Välkommen till Green Cargo AB!

Vi erbjuder miljömärkta transport- och logistiktjänster på järnväg och med bil samt tillhandahåller tjänster inom tredjepartslogistik. Du kan anlita oss för en enkel transport mellan A och B såväl som för avancerade logistikupplägg där vi ansvarar för helheten.

Green Cargo har lång erfarenhet och besitter unik kompetens inom logistik. Vi är en effektiv och flexibel logistikpartner med världens tuffaste miljömärkning.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Kundservice
010-455 40 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Green Cargo företagspresentation 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-06-11
Knightecs nya Stockholmskontor tar formVolvo presenterar ny eldriven ledbuss
2019-06-10
Kranlyft Group expanderar genom förvärv och nytt avtalIndustrigiganter i nytt initiativ för cirkulära flödenABB tar hem stor kraftöverföringsorder i KinaNorje Smidesfabrik tar ny markNystartat företag investerarSchneider Electrics smarta brandlarmcentral Esmi FDP Sense vinner prestigefyllt globalt designprisTryckreglerad vakuumteknik sparar energiSnowflake och Google Cloud inleder strategiskt partnerskap Svenska Fönster investerar över 60 miljoner kronorSFS prefabsystem möter kraven på flera moderna fasadsystemAI och digital etnografi kan ge djupare insikt om bygg- och fastighetsmarknaden SkogsElmia 2019 - mer och bättre än förväntatPrestanda och förbrukningsuppgifter för Mazdas nya motor: Skyactiv-XTyréns är en av Europas bästa arbetsplatserGARO Irland finalist på Northern Ireland Electrical AwardsPlastbranschen vill ha miljöavgift på plastkassarSvenska industriföretag är redo för 5GElever vid Järfälla gymnasium belönade med BygmastipendietRekordhög ökning av elbussarReturfjäder extra piggar upp ledsna handtagDigitala tvillingarBensinpriset spås fortsätta stiga – etanol blir billigareChefsdesigner slutar hos Jaguar
2019-06-07
Yngre generation vill se attraktivare arbetsuppgifter inom industrinFärgstarka ytbehandlare i stark tillväxtSvenska talanger kör Porsche Mobil 1 Supercup på Hockenheim!Hakki Pilke 50 PRO – Den Optimala Vedfabriken!Kvdbil möter efterfråganebm-papst fläktar i unikt hologrambordUnikt branschsamarbete för att ta svenska ärtan Ingrid från jord till bord.Stena Recycling inleder samarbete med Högskolan i HalmstadVälkommen ombord på direktlinjen Austria Direct Engcon utsedd till Mästarnas Mästare-gasellVärldsmiljödag med fokus på utsläppOy Kaha förvärvar KL-Parts i Finland
2019-06-05
Maskinleverantören SMT i Köping förstärker Personalstyrkan Volvo Cars deltar i banbrytande paneuropeiskt pilotprojekt för delning av säkerhetsdataMasentia förstärker med två nya säljareCEJNs Multi-X kopplingar, TLX kopplingar och vanliga snabbkopplingar för hydraulikPeab Asfalt vinner kontrakt med Trafikverket i Skåne, Blekinge och KronobergABB möjliggör fjärrstyrd nedsänkbar fiskfarm i Norra ishavetDustcontrol lanserar ett effektivt utsugningssystem för livsmedelsbranschenSydvatten inviger ny råvattenledning och stänger av pump efter 20 år i driftFörsta bilden på nya crossovern Kia XCeedHär är BMW M8:s nya modellkvartettGustaf Ljunggren tillträder som ny vd för Orio ABAssemblin stärker fjärrvärme- och svetskompetens i UppsalaregionenAlla nominerade till Formex Nova 2019Ny vd för Finja Bemix ABNy fabrik i Malaysia möter växande marknadWibax hjälper sina kunder att minska sitt fossila CO2 utsläppAlltfler klimatkompenserade transporter på våra vägarElever vid Anderstorpsgymnasiet belönade med Bygmastipendiet Hela knän, hela sommaren - Nytt knäskydd för shortsbärarenNy undersökning: Svenskarna skeptiska till det smarta hemmetKungsbacka och Södra skogsägarna tog hem Laddguldet 2019Så ska utsläppen från bensin och diesel minska
2019-06-04
Volvo V60 och V60 Cross Country klara segrareNy metod gav dem jobb på PeabNFC-teknik från CEJN hjälper Volvo Penta säkerställa process vid motorprovning
Annonser