MÅNDAG 14 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Anders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete

Anders Lindström arbetar som lokförare och instruktör på Green Cargo.
Ett omväxlande arbete och ingen dag är den andra lik. Ena dagen kör han tåg, en annan växlar han åt kund och den tredje håller han i utbildningar, följer upp eller examinerar lokförare eller bangårdspersonal.

Våra medarbetare är nyckeln till vår framgång. Av cirka 1 900 medarbetarna arbetar ungefär 850 som lokförare, 120 av dessa är så kallade instruktörer. Instruktörer används för att hålla i utbildningar för både lok- och bangårdspersonal.

Inom järnvägsbranschen måste alla lokförare utbildas internt för att få köra specifika lok, oavsett om föraren är nyutexaminerad eller erfaren men behöver vidareutbildning. Instruktörerna är i regel även bland de första som nyutexaminerade lokförare träffar. Den bild instruktörerna förmedlar av Green Cargo som företag kan många gånger påverka var de nya lokförarna väljer att arbeta kvar. Instruktörerna har därför en mycket viktig roll på Green Cargo.

Jag har arbetat på Green Cargo sedan bolaget startades 2001 men har nästan 25 år års erfarenhet inom järnvägsbranschen. Idag arbetar jag som lokförare och instruktör. Det är en bred roll eftersom jag både kör tåg, utbildar och examinerar personal samt arbetar som stöd för närmaste gruppchef och produktionspersonal gällande exempelvis produktionsupplägg på orten där jag är stationerad.

Som instruktör är en av de största utmaningarna att hålla bra utbildningar så att eleverna förstår men också tycker det är roligt och intressant. För mig är det också viktigt att vara med och bidra till en trygg och säker arbetsplats där alla trivs. Jag vill vara en bra förebild och företagsrepresentant när jag möter människor både på och utanför arbetstid.

Att arbeta som lokförare innebär mycket eget ansvar och krav på expertkunskaper inom det lok- och vagntekniska området. Att vara påläst och förberedd på vad som ska göras är viktiga parametrar för att jag ska kunna leverera mina åtaganden internt.

Om jag ska kunna vara en bra instruktör måste jag ha koll på, och kontroll över, vad som ska utföras men även hur det ska utföras. Det är viktigt att vara tydlig och kunna hitta de eventuella kunskapsbrister som finns och hjälpa den som behöver mer utbildning. Vi instruktörer vill hela tiden bidra till att ge bästa möjliga förutsättningar till den personal som arbetar på Green Cargo.

Det finns många saker som är bra med att arbeta på Green Cargo. Framförallt är det omväxlande med tågkörning ena dagen och utbildning eller examinering den andra. Sedan tycker jag att vi har bra anställningsvillkor med ersättning för sjukvård, medicin samt friskvård och att vi är duktiga på att ta hand om vår personal. Vi är den största godsoperatören på järnväg idag och det finns alltid någon kollega som kan hjälpa till var man än befinner sig. Dessutom tror jag att det kommer ske en överflyttning av gods till järnväg de kommande åren vilket känns mycket spännande!
Kontaktinformation
Postadress
Box 39
17111 Solna
Besöksadress
Svetsar­vägen 10
17111 Solna
Region
Solna
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556119-6436
Grundat: 2001
Anställda: ca 3000
Välkommen till Green Cargo AB!

Vi erbjuder miljömärkta transport- och logistiktjänster på järnväg och med bil samt tillhandahåller tjänster inom tredjepartslogistik. Du kan anlita oss för en enkel transport mellan A och B såväl som för avancerade logistikupplägg där vi ansvarar för helheten.

Green Cargo har lång erfarenhet och besitter unik kompetens inom logistik. Vi är en effektiv och flexibel logistikpartner med världens tuffaste miljömärkning.

Välkommen att kontakta oss!

Certifieringar

ISO 14001:2004 – ISO 9001:2008

Kontakter

Kundservice
010-455 40 00

Nyheter med koppling till företaget

Filmer

Green Cargo företagspresentation 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-03
Schneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskapÅtta myndigheter tar krafttag mot brott i byggsektornRejlers förvärv från Neste Engineering Solutions är slutförtAriya Finergy tecknar ramavtal om förvärv av produktionslina i KenyaBygma kraftsamlar i Skellefteå – slår ihop två anläggningarInterrolls nya anläggning i Thailand i full drift Interrolls nya anläggning i södra Tyskland börjar med investeringar på 40 miljoner euro
2019-09-30
Nya förvaringssskåp för litiumjonbatterier – från DENIOSOla Tengroth blir ny vd för LesjöforsHöganäs AB prisas för sitt jämställdhetsarbeteManitou MRT2550 den perfekta maskinen för Skanska FyrstadIngenjörerna på Industridagen: Study Friday-modellen ger livslångt lärandeNytt Tysklandsprogram för svenska företag inom miljöteknikBonbio inleder samarbete med Helsingborg stad kring cirkulär stadsodlingTele2 storlanserar: Sveriges mest generösa familjepaket och utökad roaming i 60 länderContinental lanserar framtidens smarta däckBublar Group vinner globalt ramavtal för ScaniaSmart Eye erhåller ytterligare åtta design-wins från nuvarande japansk och europeisk OEM
2019-09-27
WAGO Touch Panels 600Mimecast underlättar övergång från Symantecs Email Security.cloud Ferry Svan klar för VM i Timbersports – tävlar om världsmästartiteln Företag får chans till fem timmars gratis rådgivningMekonomen starkaste varumärket i branschenStort klimatengagemang inom SacoStor efterfrågan på jul- och nyårsflyg till Sälen och ÅreVänsterpartiet uppmanar regeringen till samtal för att stoppa döden på jobbetÖkad användning av digital teknik i arbete och privatliv väcker olika strategierSaab får Squadron 2020-beställning från Finland
2019-09-26
Xylem Water Solutions global sponsor för Stockholm Junior Water PrizeSe nyheterna i SOLIDWORKS 2020 och lär dig mer om 3d-printBrist på rätt kompetens hotar svensk gruv- och stålindustriEvergrande samarbetar med världsledande bilindustri­företag för att stärka sin NEV-utveckling
Annonser