TORSDAG 17 OKTOBER 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Anders Ygeman inviger Power Circle Summit på Elfack

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman deltar under 50-årsfirande Elfack, genom att invigningstala på strategikonferensen Power Circle Summit den 7 maj på Svenska Mässan i Göteborg.
Elfack har gått från att vara en produktmässa till att bli en viktig mötesplats för hela el- och energibranschen och hela 25 procent av utställarna är utländska aktörer. I år lanseras även Switch – en interaktionsarena och framtidsfönster för affärsutveckling inom teknik och digitalisering.

Anders Ygeman kommer att delta som invigningstalare för energibranschens årliga Power Circle Summit, som arrangeras under Elfack. Där presenterar han regeringens strategi för omställningen till förnybar elproduktion i Sverige.

Under Power Circle Summit, deltar 150 delegater som diskuterar de stora strategierna och besluten kring omställningen inom energibranschen och vad det innebär för såväl företag som samhälle.

– Flera av de viktigaste aktörerna inom Energisverige kommer att finnas på plats tillsammans med delegater från kraftbolag, möbelbranschen, bilbranschen – alla som på olika sätt berörs av den energiomställning som vårt samhälle genomgår, säger Ola Lundqvist, affärsansvarig för Elfack.

Ökat internationellt intresse av Elfack

50-årsfirande Elfack pågår den 7-10 maj och arrangörerna räknar med att locka runt 25 000 besökare. Av de 435 bokade utställarna ser man en ökning av utländska aktörer som i år uppgår till ett 100-tal.
Dagsaktuella ämnen - som självläkande elnät och hur man kan jobba förebyggande för att minska antalet elavbrott - kommer att diskuteras, liksom mer strategiska frågor kring teknologiskiftet och vad det egentligen innebär, hur digitaliseringen förändrar branschen och ödesfrågan hur man kan attrahera fler kvinnor till branschen.

– Under Elfack samlas Sveriges främsta aktörer både som utställare och talare. Generellt ligger Sverige långt fram vad gäller teknik och utveckling och utländska företag sneglar gärna på hur vi gör. I år har vi lyckats samla produkter, innovationer och de stora strategierna för hela el- och energibranschen under mässans tema ”förändringskraften du söker” – ett tema som är högst relevant för såväl svenska som utländska aktörer, säger Ola Lundqvist.

Ny mötesplats för att accelerera el- och energibranschens affärsutveckling

Nytt för i år är Elfacks arena Switch, där närmare 40 startup-företag, innovationskluster och etablerade företag som ABB och Siemens deltar. Här visar man upp sina innovationer och bjuder in till runda bordsamtal, matchmaking och seminarier kring hur teknikskiften och digitala tjänster kan utvecklas.

– Under Switch är alla medskapare. Tanken är att man ska hitta samarbetspartners och affärsmöjligheter och lära av varandra. Hela arenan vänder sig till de som jobbar med framtidsfrågor inom el- och energibranschen och här möter väletablerade företag, nya start-ups, innovatörer och affärsutvecklare på ett nytt sätt och med interaktion i fokus, säger Ola Lundqvist.

För mer information kontakta:
Ola Lundqvist, affärsansvarig
031-708 82 45
ola.lundqvist@svenskamassan.se

En heltäckande mötesplats för framtidens el- och energifrågor samlat på under ett tak, fördelat på tre arrangemang.

Om Elfack
Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar nya produkter och lösningar. Här träffas 25 000 aktörer inom el- och energibranschen för att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte. Under Elfack arrangeras även den årliga strategikonferensen Power Circle Summit och den helt nya Interaktionsarenan och framtidsfönstret Switch. Elfack arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg.

Läs mer om Switch här: elfack.com/switch/
Läs mer om Power Circle Summit här: pcsummit.se/
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Anna Jarnö
Underhållsmässan och Elfack
-
Ola Lundqvist
Scanautomatic och ProcessTeknik
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-10-08
HCL Technologies lanserar HCL Digital Experience 9.5 Carlstad Machinetools med ny agentur för Correas maskiner!Effektivare renblåsning av filter med ny ventilSTARK GROUP väljer moln­baserad ruttplanering från DescartesTele2s mobilnät bäst i testHüllert och Merlo expanderar – nytt säljkontor i KarlstadHållbar produktion i fokus när Prevas och Recab blir partnersSectra får order på IT-lösning för radiologi av amerikanska Marshfield Clinic Health SystemBeijer Ref investerar i ny fabrik för grön kylteknikFinnair fortsätter att expanderaBygma växer i Stockholm – fördjupar samarbetet med Målarkalk AB
2019-10-07
Swedol förvärvar Industriprofil i GävleSKF förvärvar industriellt AI-bolagSkanska bygger ny stamnätsstation i Mårtensdal, StockholmAtlas Copcos nya e-guide hjälper dig på vägen mot att klara steg V-utsläppskravenLinxon levererar transformatorstation till Skanstullsprojektet i StockholmVattenfall i samarbete med TINE om 200 nya laddplatser i NorgeDärför behöver ditt företag en teknikinformatörIngenjörer använde lekfulla arbetssätt för att öka kreativitetenIT-specialistföretaget Pure IT North expanderar och utökar sina lokaler i centrala Umeå
2019-10-04
Fjädrar och banddetaljer i nyskapande skivbromsar från Haldex Gymnasieskolan sätter laserskärning på schematBergs Timber begränsar produktionen och flyttar huvudkontoret till VimmerbyRaySearch har fått nytt regulatoriskt godkännande för RayStation i KinaNCC och Volvo utvecklar ny tjänst för schaktmassor som ger hög produktivitet och mindre klimatpåverkanVolvo passerar milstolpe med över en miljon uppkopplade maskiner och fordonPanasonic lanserar ny värmeväxlare för grön, kommersiell drift 2019 års Swedish Steel Prize finalister symboliserar 20 år av innovativ ingenjörskonst
2019-10-03
Mora CNC utökar sin kapacitet inom 5-axlig bearbetning med en maskin från tyska HedeliusStark efterfrågan på Volvo Cars elhybriderStjernberg Automation levererar en av marknadens snabbaste skärmaskinerSchneider Electric lanserar nya arbetslamporVerizon Incident Preparedness and Response Report uppmanar företagen att öva Ökad effektivtet och produktivitet med autopol batch manager8 av 10 tjejer vittnar om machokultur på byggprogrammenPremiär för 30 elbussar i GöteborgTre säkerhetsrisker med 5G IF Metalls medlemmar får Sverige att funkaVälisolerad port innoverar marknadenRototilt välkomnar säkerhetsinitiativ från VeidekkePorsche Carrera Cup Scandinavia: Stjärnspäckat finaldrama och Porsche Festival med över 1 000 bilar!Industrins ekonomiska råd - nedväxling i den globala produktivitets-tillväxtenSvenska energiexperter i Kazakstan – satsning på hållbara lösningar
2019-10-02
Trendbrott – nyföretagandet ökar efter två års minskning1 200 nya arbetsplatser till Kallebäcks TerrasserVärldens första Svanenmärkta plastgolv lanseras av TarkettSvenska Aerogel Holding AB (publ) startar ny produktionslina 31 oktoberNeste och Lufthansa samarbetar för en mer hållbar luftfartNu lanserar vi vår bärbara betalnings/kassaterminal med en integrerad 8 tums AndroidskärmOmar ska inspirera ungdomar i Dalarna till motorbranschenSuccé för RymdveckanPreem öppnar ny bemannad station i Örebro
2019-10-01
Konsten att utveckla unika produkter för att tillgodose järnvägsindustrins behov Ömangruppen och Axcell Fastighetspartner flyttar ihop i KalmarAlecta först i världen med att certifieras av ESG4RealNordisk E-handelslogistik tar fart i Finland under AXLALidl nominerade till ännu ett pris för hållbart byggandeClasbilen hördes i hela Stockholm – förväxlades med glassbilenPowerCell deltar i EU-projekt kring tunga lastbilar som elektrifieras med bränslecellsteknologiSkellefteå Kraft och Ardian möjliggör ny vindkraftpark i HärjedalenJämtkraft, framtidens elbolag, väljer Connectel som innovativ partnerASAP till Umeå för att träna studenter i hållbart ledarskap
Annonser