MÅNDAG 22 APRIL 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Anders Ygeman inviger Power Circle Summit på Elfack

Energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman deltar under 50-årsfirande Elfack, genom att invigningstala på strategikonferensen Power Circle Summit den 7 maj på Svenska Mässan i Göteborg.
Elfack har gått från att vara en produktmässa till att bli en viktig mötesplats för hela el- och energibranschen och hela 25 procent av utställarna är utländska aktörer. I år lanseras även Switch – en interaktionsarena och framtidsfönster för affärsutveckling inom teknik och digitalisering.

Anders Ygeman kommer att delta som invigningstalare för energibranschens årliga Power Circle Summit, som arrangeras under Elfack. Där presenterar han regeringens strategi för omställningen till förnybar elproduktion i Sverige.

Under Power Circle Summit, deltar 150 delegater som diskuterar de stora strategierna och besluten kring omställningen inom energibranschen och vad det innebär för såväl företag som samhälle.

– Flera av de viktigaste aktörerna inom Energisverige kommer att finnas på plats tillsammans med delegater från kraftbolag, möbelbranschen, bilbranschen – alla som på olika sätt berörs av den energiomställning som vårt samhälle genomgår, säger Ola Lundqvist, affärsansvarig för Elfack.

Ökat internationellt intresse av Elfack

50-årsfirande Elfack pågår den 7-10 maj och arrangörerna räknar med att locka runt 25 000 besökare. Av de 435 bokade utställarna ser man en ökning av utländska aktörer som i år uppgår till ett 100-tal.
Dagsaktuella ämnen - som självläkande elnät och hur man kan jobba förebyggande för att minska antalet elavbrott - kommer att diskuteras, liksom mer strategiska frågor kring teknologiskiftet och vad det egentligen innebär, hur digitaliseringen förändrar branschen och ödesfrågan hur man kan attrahera fler kvinnor till branschen.

– Under Elfack samlas Sveriges främsta aktörer både som utställare och talare. Generellt ligger Sverige långt fram vad gäller teknik och utveckling och utländska företag sneglar gärna på hur vi gör. I år har vi lyckats samla produkter, innovationer och de stora strategierna för hela el- och energibranschen under mässans tema ”förändringskraften du söker” – ett tema som är högst relevant för såväl svenska som utländska aktörer, säger Ola Lundqvist.

Ny mötesplats för att accelerera el- och energibranschens affärsutveckling

Nytt för i år är Elfacks arena Switch, där närmare 40 startup-företag, innovationskluster och etablerade företag som ABB och Siemens deltar. Här visar man upp sina innovationer och bjuder in till runda bordsamtal, matchmaking och seminarier kring hur teknikskiften och digitala tjänster kan utvecklas.

– Under Switch är alla medskapare. Tanken är att man ska hitta samarbetspartners och affärsmöjligheter och lära av varandra. Hela arenan vänder sig till de som jobbar med framtidsfrågor inom el- och energibranschen och här möter väletablerade företag, nya start-ups, innovatörer och affärsutvecklare på ett nytt sätt och med interaktion i fokus, säger Ola Lundqvist.

För mer information kontakta:
Ola Lundqvist, affärsansvarig
031-708 82 45
ola.lundqvist@svenskamassan.se

En heltäckande mötesplats för framtidens el- och energifrågor samlat på under ett tak, fördelat på tre arrangemang.

Om Elfack
Nordens största mötesplats där hela el- och energibranschen visar nya produkter och lösningar. Här träffas 25 000 aktörer inom el- och energibranschen för att göra affärer, knyta kontakter, hitta nya lösningar, få inspiration och kunskapsutbyte. Under Elfack arrangeras även den årliga strategikonferensen Power Circle Summit och den helt nya Interaktionsarenan och framtidsfönstret Switch. Elfack arrangeras av Svenska Mässan i Göteborg.

Läs mer om Switch här: elfack.com/switch/
Läs mer om Power Circle Summit här: pcsummit.se/
Kontaktinformation

Svenska Mässan Mässor och Möten AB

Postadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Besöksadress
Mässans Gata/kors­vägen
41294 Göteborg
Region
Göteborg
Västra Götalands län
Sverige
Orgnr:
556455-7725
Grundat: Ej angivet
Anställda: Ej angivet
Svenska Mässan är en heltäckande partner. Med utgångspunkt från mässmediet erbjuder vi ett välintegrerat utbud av kraftfulla resurser för marknadsföring, kunskapsbyggande, information, kontaktskapande och försäljning.

Varje år hålls ett 30-tal mässor och 100-tals konferenser och andra arrangemang. Svenska Mässan är mötesplatsen för 7.000 utställare och cirka 1 miljon besökare från när och fjärran.

Med vår kompetens, vår erfarenhet och våra resurser finns vi redo att möta våra utställares, konferensarrangörers och besökares behov hela vägen - från mässplanering och genomförande till verkningsfull uppföljning.

Företagets tjänster/produkter

Konsultation: Mässkonsulter

Kontakter

Pia Nyzell
Mässansvarig
031-708 80 83
Anna Jarnö
-
Alexandra Fjällman
-

Nyheter med koppling till företaget

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-04-15
Mer AI på civilingenjörsprogrammet i produktion och produktdesign
2019-04-12
Rototilt breddar redskapsprogrammet med kraftfulla rivtänderNy försäljningsdirektör på Volvo Car SverigeNCC får miljardorder för över 200 bostäder på ny ö i Köpenhamn 150 000 bilar riskerar körförbud 1 majVerizon presenterar ny IT-säkerhetsrapport kring insiderhot – så skyddar du din organisationVolvo Cars börjar tillverka XC40 vid fabriken i kinesiska Luqiao där fler märken byggsKobelco visar upp automatiserad grävmaskin och Engcon tiltrotator på BaumaNu öppnar Skansen Baltic Sea Science Center!Stor del av svensk järnmalm bildades i vulkaniska processerMarknadens mest snabborrande och hållbara stegborrNya klimatsmarta batteridrivna häcksaxar för en praktfull häckSchneider Electrics svenska vd tillträder ny roll med ansvar för norra Europa Stor satsning på kompetensutveckling av yrkesverksammaEuropeiska MOTOMAN-robotar rullar ut från fabriken i SlovenienSydsvenskt konsortium testar framtidens elvägarNordisk plastindustri förenas i unik paneldebatt på Plastteknik Nordic.Monitor storsatsar i Sydostasien – anställer fler i SverigeRasmus Linge ny vd för CS LogisticsAlmi Invest investerar i EasyServIKEA är Sveriges mest hållbara varumärke 2019Så går det till att besikta en motorcykelCell PT® - för säker infästning i nya lätta designmaterialSeavus talare på konferens - AI-dagen: AI som stöd för verksamheten, 22 majRekordresultat för BygmakoncernenAnn Krumlinde ny styrelseledamot i VäderstadSopmaskiner från Optimal fortsätter vara en succé på marknadenKungen besökte Apotea i MorgongåvaMitsubishi Outlander PHEV: Sveriges populäraste laddhybrid
2019-04-11
Maximera effekten till hydrauliktillbehör med ADX från CEJNFörvaring gasflaskor – så uppfyller du regler och kravJan Ridfeldt ny vd och koncernchef på Umeå Energi ABLyckad lansering av The Gothenburg Gateway ​Ny standard för miljökostnader – utvecklad i Göteborg Fem stjärnor til Range Rover EvoquePaetronics byter namn till VehcoHög kvalitet på alla forskarutbildningar på Högskolan VästUndervattensrobotar kan lokalisera gifttunnor i ÖstersjönEOS firar 30 år av passion för industriell 3D-printing Världens snabbaste vätgassensor bäddar för ren energiHyundai lanserar privatleasing för sina populära miljö- och familjebilarTarget 3001! - En lättanvänd PCB-mjukvara - Just nu påskrabatt 20% Jernbro förlänger livslängden för styr- och drivsystem med nytt driftsäkerhetsavtalRyobis unika Plattrensare - Rengör uteplatsen blixtsnabbtMaskinExpo nästa för Elise 900 – batteridriven kompaktlastare
2019-04-10
CEJNs Multi-X GII Hydrauliska Multi Koppplingar - Bättre, Starkare, LättareAnders Lindström, lokförare och instruktör, berättar om ett omväxlande arbete OPTIWARE och SICK i IIoT samarbete för ”plug and play”-uppkoppling av tillverkningsmaskinerABB:s snabbladdare bidrar till ett grönare GöteborgVolvo Cars på Techno Classica: Art Deco i rörelse med Volvo PV36Äntligen är Industrimagasinet våren 2019 här!Summ Road Show IBS QMS & TeamcenterNIS-direktivet är IT-chefernas bästa vänBäckebron - Sågverket som älskar det extra krångligaEllevio och Power Circle gör gemensam sak för framtidens elnätKonsultbolaget Exsitec på plats 2 i Powered by People Svenska företaget Blixt Tech vann i internationella tävlingen Startup Energy TransitionABAX blir partner med Hitachi och levererar komplett IoT-lösning till bygg- och entreprenad-branschenMiljardprojekt för digitalisering av europeisk industriEnergibesparingar och reducerat underhållsbehov med fläktväggsapplikation i stor biograf i SingaporeSchneider Electrics Easy UPS 3S nominerad i Elfack Design Award
Annonser