SÖNDAG 18 MARS 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

APS står för VA när Oceanbryggeriet bygger nytt

Rodrigo Arvidsson, delägare och VD på Oceanbryggeriet, och Ulf Nordberg, Affärsområdeschef på APS är nöjda med samarbetet.
När Oceanbryggeriet växte ur sina gamla lokaler och beslutade sig för att bygga nytt fick APS uppdraget att installera VA. Med 400 000 liter producerad öl per år och leverans av 5000 flaskor om dagen står de nu redo att gå in i nästa epok med en helt ny och egen byggnad – allt lagom till höstens stora tioårsjubileum.

I den nya byggnaden, som är belägen vid Åbytravet i Mölndal, har Oceanbryggeriet optimerat det mesta för att kunna kontrollera allt ifrån produktion, smak och leverans. Ölbryggning är en precisionssport och ölen blir inte bättre än den sämsta länken i produktionssystemet.

– Våra bryggmästare är väldigt kräsna och de kontrollerar verkligen allt från vattnets karaktär till fastighetens temperatur. Och eftersom öl produceras bäst i ett svalt klimat är fastigheten i stort sett ouppvärmd. Allt detta ställer tuffa krav på installationerna säger Rodrigo Arvidsson, Oceanbryggeriets delägare och VD.

Uppdraget för APS är i grunden en beställning från byggbolaget BRA bygg. Därefter har Oceanbryggeriet gjort egna tilläggsbeställningar gällande vattenförsörjningen till maskinerna.

– Vi har stått för VA-installationerna och det har varit inspirerande att få arbeta tillsammans med en så noggrann företagare som Rodrigo. Våra duktiga installatörer har gjort ett bra jobb och tack vare den goda dialogen med såväl Oceanbryggeriet som BRA bygg har vi tillsammans skapat förutsättningarna för ett väl genomfört arbete, säger Ulf Nordberg, affärsområdeschef för VVS på APS.

– APS har varit felfria och snabbast klara med god marginal. De har haft god förberedelse med noggranna projekteringsmöten och visat på ansvarstagande. Allting har fungerat perfekt och det märks att det finns en vilja att göra bra ifrån sig, säger Rodrigo.

I de nya lokalerna bryggs det mesta som lager, pilsner, stout men det är olika varianter av premium ale som är Oceanbryggeriets signum. Oceansmaken har en speciell karaktär som kommer ifrån kryddsättningen. Själva grunden är brittisk men kryddningen görs med amerikansk eller nya zeeländsk humle.

Fastigheten består av en brygghall med ett bryggverk för mäskning och uppkok. Där blandas vatten, malt och humle. Tillsammans blir detta en vört som förs över till nästa station, tankhallen. I tankhallen blandas vörten med jäst i en jästtank.

När det kommer till Ale så omvandlar jästen sockret från malten till alkohol innan ölen kyls ned och överförs till en lagringstank. Efter ett par dagars lagring filtreras slutligen ölen till en sluttank i väntan på tappning.

– Vid tappning är det viktigt att processen är sluten så att flaskan gasas upp med livsmedelsgas utan att få in syre. Och som vi alla vet så är flaskan och etiketten en viktig del av känslan, avslutar Rodrigo.
2018-03-13
Order på 105 MSEK till OCS från världsledande inom fordonsindustrinMiljöhänsyn sätter fart på byggandet i träNy prognos Q2: Rejält minskad sysselsättning i byggbranschenNy prognos Q2: Ökad sysselsättning inom tillverkningsindustrinUppstickare firar fem år med ElgigantenHenrik Granström ny VD för snabbväxande 24StorageNy VD och koncernchef till C.A.G MOHV Kungsholmen välkomnar ny delägareInvigning av ny industriutbildning i AlingsåsKarin van der Salm ny vd på GryaabFörsta spadtaget för nya bostäder i Täby parkNy generalsekreterare för Friskis&SvettisLesjöfors Automotive AB blev Årets leverantör 2017Daloc tidiga med CE-certifiering av branddörrarInlandsbanans vd nominerad till Årets samhällsbyggareTekniska verken välkomnar nytt lagförslag om vattenkraftPrecision med grön laserteknik från FLEXGarvat designföretag valde modern stil med RingUpNya Ford Fiesta ST levererar körglädje med hjälp av avancerad teknikGrävarbeten i Tannefors för en framtidssäker infrastrukturMarkus sköter sitt företag med hjälp av smarta lösningar från RingUpTarasso utser Dženana Poljo till ny VDNy väg förbättrar trafikflödet i VälsvikenPatrik Philipsson ny försäljningsdirektör på ITS NordicResultat enligt plan för MittSverige Vatten & Avfalls bolagFramtiden AB fortsätter klättraSkanska investerar cirka 580 miljoner kronor, i nytt kontorsprojekt i Oslo, NorgeNorrlänningar flitigast i landet med att använda svenskt byggmaterialGjut unika och kreativa skapelser med weber vitbetongWihlborgs + Fintechbolag = Säkrare samhälleDENIOS lanserar nytt utdragbart kemikalieskåp för maximerad förvaringIRC AB levererar säkerhetslösning till läkemedelsföretagIRC AB i Björbo ingår i ett partnerskap med tyska Hartmann & König AG.
2018-03-12
Skolbesök ska locka unga till industrin Mekom utökar och omorganiserar för att bättre möta efterfråganLVD offentliggör stor beställning av unik synchro-form kantpressAudi, Italdesign och Airbus visar flygande elbilen Pop.Up Next i GeneveEU-anpassning av skördemaskiner kan ge svensk humleproduktionNu blir det möjligt för alla att flyga med 100 procent biobränsleHela Sverige kan flyga grönt på svensk skogSju av tio småföretagare vill se större satsningar på digitaliseringNy HR-chef stärker HSBs nya nationella organisationTailor Store får ny vdWebsteps omsättning ökar med 21% i SverigeNorrköping är en av landets mest digitala kommunerWinGroup utnämner Rickard Lindqvist till VDWibax expanderar i MalmöHelt kompromisslös – nya Hyundai Kona ElectricOBOS bygger 21 radhus och kedjehus i KlagshamnDanish Agros uppköp av sex maskinhandlare i Danmark godkänt av konkurrensverketBondtech AB utnämnda till årets inkubatorsbolagHon blir ny distriktsidrottschef i HallandDEFA och Relacom i stark allians kring elbilsladdningVarulagerkapaciteten ökas i Gävle hamnMilitary Work rekryterar Christopher JohanssonMercedes testar nya elsuven i Arjeplog
2018-03-09
Rekord för UFABNu är träindustrin hetare än på länge!Världspremiär på Underhållsmässan!Carlstad Machinetools introducerar SGS – Smart Glasses Service!Nytt 5G-samarbete med EricssonKivra slår rekord, över 37 000 nya användare på en dag
Annonser