LÖRDAG 21 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

APS står för VA när Oceanbryggeriet bygger nytt

Rodrigo Arvidsson, delägare och VD på Oceanbryggeriet, och Ulf Nordberg, Affärsområdeschef på APS är nöjda med samarbetet.
När Oceanbryggeriet växte ur sina gamla lokaler och beslutade sig för att bygga nytt fick APS uppdraget att installera VA. Med 400 000 liter producerad öl per år och leverans av 5000 flaskor om dagen står de nu redo att gå in i nästa epok med en helt ny och egen byggnad – allt lagom till höstens stora tioårsjubileum.

I den nya byggnaden, som är belägen vid Åbytravet i Mölndal, har Oceanbryggeriet optimerat det mesta för att kunna kontrollera allt ifrån produktion, smak och leverans. Ölbryggning är en precisionssport och ölen blir inte bättre än den sämsta länken i produktionssystemet.

– Våra bryggmästare är väldigt kräsna och de kontrollerar verkligen allt från vattnets karaktär till fastighetens temperatur. Och eftersom öl produceras bäst i ett svalt klimat är fastigheten i stort sett ouppvärmd. Allt detta ställer tuffa krav på installationerna säger Rodrigo Arvidsson, Oceanbryggeriets delägare och VD.

Uppdraget för APS är i grunden en beställning från byggbolaget BRA bygg. Därefter har Oceanbryggeriet gjort egna tilläggsbeställningar gällande vattenförsörjningen till maskinerna.

– Vi har stått för VA-installationerna och det har varit inspirerande att få arbeta tillsammans med en så noggrann företagare som Rodrigo. Våra duktiga installatörer har gjort ett bra jobb och tack vare den goda dialogen med såväl Oceanbryggeriet som BRA bygg har vi tillsammans skapat förutsättningarna för ett väl genomfört arbete, säger Ulf Nordberg, affärsområdeschef för VVS på APS.

– APS har varit felfria och snabbast klara med god marginal. De har haft god förberedelse med noggranna projekteringsmöten och visat på ansvarstagande. Allting har fungerat perfekt och det märks att det finns en vilja att göra bra ifrån sig, säger Rodrigo.

I de nya lokalerna bryggs det mesta som lager, pilsner, stout men det är olika varianter av premium ale som är Oceanbryggeriets signum. Oceansmaken har en speciell karaktär som kommer ifrån kryddsättningen. Själva grunden är brittisk men kryddningen görs med amerikansk eller nya zeeländsk humle.

Fastigheten består av en brygghall med ett bryggverk för mäskning och uppkok. Där blandas vatten, malt och humle. Tillsammans blir detta en vört som förs över till nästa station, tankhallen. I tankhallen blandas vörten med jäst i en jästtank.

När det kommer till Ale så omvandlar jästen sockret från malten till alkohol innan ölen kyls ned och överförs till en lagringstank. Efter ett par dagars lagring filtreras slutligen ölen till en sluttank i väntan på tappning.

– Vid tappning är det viktigt att processen är sluten så att flaskan gasas upp med livsmedelsgas utan att få in syre. Och som vi alla vet så är flaskan och etiketten en viktig del av känslan, avslutar Rodrigo.
2018-07-09
Viktor Hanson och Arkitema skapar koncepthus i KL-träDalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser