LÖRDAG 22 SEPTEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arkitema blir bygg­herrerådgivare för diabetescentrum

Ett diabetescentrum som ska försäkra att alla diabetiker i Region Syddanmark upplever ett lyft i livskvalitet och livslängd.
2017 godkände Novo Nordisk Fonden en ansökan om medel för finansiering av ett diabetescentrum i Region Syddanmark. Därmed beviljades 1,4 mdr DKK för etablering och uppstart av det kommande Steno Diabetes Center Odense. Centret blir ett nav för forskning och behandling av diabetes i regionen, och ska bidra till att bromsa den negativa utvecklingen i antalet diabetes 2 patienter på nationell nivå.

Just nu är etableringen av diabetescentrum i gång i alla landets regioner och i Odense kommer centret placeras i förbindelse till Nyt OUH, det kommande supersjukhuset i Odense. Som byggherrerådgivare kommer Arkitema bistå Region Syddanmark under hela processen från uppstart till att de första patienterna kommer till centret 2022. Uppdraget omfattar byggherrerådgivning under samtliga faser med fokus på planering och styrning av tid, ekonomi och kvalitet samt hantering av bl.a. brukarmedverkan, programmering, inköpsstrategi samt projektgenomförande.

- Vi är glada och stolta över att ha valts som byggherrerådgivare i ett så spännande och viktigt projekt.

Med vår rikstäckande byggherrerådgivning och specialiserade kunskap inom vårdbyggande ser vi fram emot att, i nära samarbete med Region Syddanmark, stödja visionen om att skapa en byggnad som stärker hela regionen. Ett centrum där diabetesbehandling och förebyggande sker på högsta internationella nivå, säger Anders Lomholt, affärsområdeschef Arkitema Byggherrerådgivning.

Vid Region Syddanmark ser man fram emot att få ett viktigt center till regionen, som kan vara med till att säkerställa en hög kvalitet i behandlingen.

- Det är viktigt att den enskilda diabetespatienten kan få behandling av hög kvalitet i närheten av sin bostad. Så det betyder mycket för oss att vi skapar ett center som alla som arbetar med diabetes i Region Syddanmark är involverade i och drar full nytta av, säger Poul-Erik Svendsen (S), ordförande för hälsoskyddsnämnden i Region Syddanmark i ett pressmeddelande.

Steno Diabetes Center Odense integreras i sjukhuset Nyt OUH. Områdets yta, inklusive byggnad, utearealer och infrastruktur omfattar cirka 12.000 m².

Eva Friis
Kommunikationschef
evfr@arkitema.dk
+45 4212 6445
2018-09-18
Aventics greppar tag om det mestaAlla Opels personbilar WLTP-certifieradeÖver 100 miljoner kronor investerat i solenergi av privatpersonerBuss till Karlstadsbuss nya snabblinje väcker internationellt intresseProduktuppdatering för Mazda CX-3Netsecure utbildar om det nya NIS-direktivet den 26 oktoberEffektiv övervakning av transporterMed rätt typ av teknisk utrustning blir mötena både mer effektiva och kreativa. Martin Edofsson leder Smart City ConnectionSAP: Försörjningskedjor måste bli mer intelligentaIVECO Daily Blue Power - Mästare i Hållbarhet: International Van of the Year 2018.Malmö Stads miljöbyggpris tilldelas LINK arkitekturJennie Sahlsten ny vd och koncernchef för Erlandsson ByggÅkare, öka era intäkter med CargoSpace24!ebm-papst visar ny fläkt för kylning av järnvägs­applikationer på mässan InnoTransStart för ny satsning på kvinnor i techindustrinLogistic Contractor utvecklar och bygger lager åt skönhetsjätten Lyko
2018-09-17
MLT presenterar nya möjligheter för automatiserad kvalitetskontrollCanon får guld i hållbarhet från EcoVadisCanon lanserar PROGRAF TM-serienHär är framtidens bil – självkörande, utsläppsfri och uppkoppladJenny Larsson är ny distriktschef i Cementa region SydIrisity inleder samarbete med DahuaCecilia Ceder ny vd för Fairtrade SverigeABAX värvar ännu en anställd från världens största telematikföretagQuality Hotel View expanderar – endast 2,5 år efter öppningen Vinnarna av Årets byggnadsvårdare 2018Årets Företagare i Blekinge 2018 går till Roger Olsson De vann Härnösands företagspriserBilfinger visar på stort ägarskap och högt engagemangVärldspremiär för nya Yaris GR SPORTPolarbröd en av vinnarna av Livsmedelspriset 2018ExTe fyller 120 årFlytande våtmarkTornstadens första projekt med MKB Fastighets AB i MalmöDe första eldrivna lastbilarna har levereratsInspireras till forskning i PiteåToppnotering för fjärrkyla under rekordvarm sommar Norrköping Airport ökar passagerarantalet i augusti
2018-09-14
Vad händer egentligen i Göteborg den 9-11 oktober?Nu blir vi ÄNNU grönare!ABB och Nobel Media tillkännager internationellt partnerskapCM-seminarium på Business Arena 2018ABB-teknik ansluter Sveriges största solcellspark till elnätetInterEast rekryterar marknadsansvarig Sigma Technology tror på LoRaWAN™Allmänhet och Skövdeskolor bjuds in till en fredag i sann forskarandaPeab Asfalt jubilerarKraftig resandeökning för Tåg i BergslagenEntreprenör utsedd för kulturhuset i BergsjönIKEA siktar på nollutsläpp för hemleveranser i fem storstäder till 2020Isabellestipendiet – för en mer jämställd byggbransch Produkter i världsklass förutsätter ett effektivt och väl sammanhållet IT-stöd Woody Bygghandel fortsatt aktiva på miljöområdet Orio Logistics satsar på e-handelslogistikEn medicinsk revolution inom ortopedin – nu på USÖHelt nya insikter om elKomposthink bokashi omvandlar matrester till jordförbättring och växtnäring!Premiär för Kia ProCeed: Skapar eget segmentRätt produkter för precision i flödesmätning och regleringSnabbt växande marknadsintresse för Moniers integrerade solenergitakHauschild+Siegel från Malmö vinner Svensk Betongs Arkitekturpris Prefab
Annonser