TISDAG 19 FEBRUARI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arkitema blir bygg­herrerådgivare för diabetescentrum

Ett diabetescentrum som ska försäkra att alla diabetiker i Region Syddanmark upplever ett lyft i livskvalitet och livslängd.
2017 godkände Novo Nordisk Fonden en ansökan om medel för finansiering av ett diabetescentrum i Region Syddanmark. Därmed beviljades 1,4 mdr DKK för etablering och uppstart av det kommande Steno Diabetes Center Odense. Centret blir ett nav för forskning och behandling av diabetes i regionen, och ska bidra till att bromsa den negativa utvecklingen i antalet diabetes 2 patienter på nationell nivå.

Just nu är etableringen av diabetescentrum i gång i alla landets regioner och i Odense kommer centret placeras i förbindelse till Nyt OUH, det kommande supersjukhuset i Odense. Som byggherrerådgivare kommer Arkitema bistå Region Syddanmark under hela processen från uppstart till att de första patienterna kommer till centret 2022. Uppdraget omfattar byggherrerådgivning under samtliga faser med fokus på planering och styrning av tid, ekonomi och kvalitet samt hantering av bl.a. brukarmedverkan, programmering, inköpsstrategi samt projektgenomförande.

- Vi är glada och stolta över att ha valts som byggherrerådgivare i ett så spännande och viktigt projekt.

Med vår rikstäckande byggherrerådgivning och specialiserade kunskap inom vårdbyggande ser vi fram emot att, i nära samarbete med Region Syddanmark, stödja visionen om att skapa en byggnad som stärker hela regionen. Ett centrum där diabetesbehandling och förebyggande sker på högsta internationella nivå, säger Anders Lomholt, affärsområdeschef Arkitema Byggherrerådgivning.

Vid Region Syddanmark ser man fram emot att få ett viktigt center till regionen, som kan vara med till att säkerställa en hög kvalitet i behandlingen.

- Det är viktigt att den enskilda diabetespatienten kan få behandling av hög kvalitet i närheten av sin bostad. Så det betyder mycket för oss att vi skapar ett center som alla som arbetar med diabetes i Region Syddanmark är involverade i och drar full nytta av, säger Poul-Erik Svendsen (S), ordförande för hälsoskyddsnämnden i Region Syddanmark i ett pressmeddelande.

Steno Diabetes Center Odense integreras i sjukhuset Nyt OUH. Områdets yta, inklusive byggnad, utearealer och infrastruktur omfattar cirka 12.000 m².

Eva Friis
Kommunikationschef
evfr@arkitema.dk
+45 4212 6445
2019-02-14
Global konkurrens i digitaliseringBASF lanserar ny digital plattform för byggindustrinNy vibrationsövervakning på pappersmaskin i HallstavikIKEA investerar i en av världens största vindkraftsparkerMarkant ökning av kvinnliga forskare inom produktionsteknikFokus på inkluderande och jämställd arbetsplats på Personal & Chef
2019-02-13
Ny Forrester-rapport: 69% av företagen är missnöjda med sitt molnbaserade kundvårdssystem Indikera maskinens statusStationschef till Luleå (Krossvägen)Peab bygger bostäder och galleria i FalkenbergHur utreder man klagomål på inomhusklimatet? Framgångsrik jobbmässa för unga på Svenska MässanStrands i nytt samarbete – med rallystjärnaParker Hannifin lanserar externt övervakad pneumatisk säkerhetsventil för nödstopp och systemfelEngcons slanglösa modulsystem och högflödessvivel är klara för serieleveransROBOYAGI - Klassledande robotprestanda från RYOBI Focus Nordic går på djupet med ny drönaragenturStarkt resultat för Fortnox 2018BMW M tar mark med helt nya X-modellerTekniska museet och Stora Enso bygger Stockholms smartaste byggnad i träStark rekrytering till Assemblin ElNy skräddarsydd vuxenutbildning öppnar för jobb inom industrinRenault F1 Team – 2019Varning: ta det lugnt på sportlovsvägarnaRebl Industries flyttar in i Gothia Science Park
2019-02-12
Ny överenskommelse ska ge fler jobb inom byggsektornStororder när Spring Systems fortsätter växaExakt temperaturmätning med JUMO dTRANS T06Dematek levererar unik kran till världens modernaste forskningsanläggningVåra utbildningar 2019Hultafors 2.40 tumstock FSC®-certifieradArbetet med nästa generations smarta elmätare påbörjatStål & Hyr och Renta går samman med JRent i JönköpingHitachis kundtidning – nytt nummer uteBMW kör ifrån inom elektrifierad och självkörande mobilitetCarina Ståhl utses till ny VD i trähustillverkaren Sizes WorksWebbaserad Säker Vatten-utbildning för VS-projektörerGregor Rolski blir chef för Tyréns verksamhet i ÖsteuropaStora fördelar med att implementera AI-lösningarNy lösning för slipning av hörn Professionell IT-kyla för serverrum och teknikrumLVD erbjuder ny automation till Phoenix fiberlaser i storformatSäkert halkskydd, lika aktuellt året omSka få 3D-printing i Mellansverige att lyftaEtt whitepaper om energieffektivare värmedistribution med PUR-skumsisolerad kulvert Ny digital plattform håller koll på kostnaderna under byggprojektet
2019-02-11
Provkörning och premiärvisning av Volvo Dig Assist under Rally SwedenNCC bygger arbetstunnlar till nya tunnelbananFörslutning med unik historiaCygate vinnare av Volvo car group/Volvo cars quality excellence awardNya Opel Corsa tar toppteknologier till småbilssegmentetAPM Terminals driver aktivt miljöförbättringar - för en hållbar framtidÅrets vinnare av Quality Innovation Award inger stort framtidshoppKlarar du 90 dagar utan bil?Kraftigt förbättrade parametrar för hållbara transporterNy utmärkelse för skogsvård delas ut på SkogsElmia 100 % förnybar energi till Wibax terminalerNy vd för Förpacknings- och TidningsinsamlingenUpplands Motor har utsetts till årets återförsäljare av elbilarHållbar cement- och kalkproduktion i fokus för ny centrumbildningSvenske Erik Johansson är ny BMW Motorsport Junior 2019IT och ”Enterprise Mobility” i byggbransch och infrastruktur
Annonser