LÖRDAG 17 NOVEMBER 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arkitema blir bygg­herrerådgivare för diabetescentrum

Ett diabetescentrum som ska försäkra att alla diabetiker i Region Syddanmark upplever ett lyft i livskvalitet och livslängd.
2017 godkände Novo Nordisk Fonden en ansökan om medel för finansiering av ett diabetescentrum i Region Syddanmark. Därmed beviljades 1,4 mdr DKK för etablering och uppstart av det kommande Steno Diabetes Center Odense. Centret blir ett nav för forskning och behandling av diabetes i regionen, och ska bidra till att bromsa den negativa utvecklingen i antalet diabetes 2 patienter på nationell nivå.

Just nu är etableringen av diabetescentrum i gång i alla landets regioner och i Odense kommer centret placeras i förbindelse till Nyt OUH, det kommande supersjukhuset i Odense. Som byggherrerådgivare kommer Arkitema bistå Region Syddanmark under hela processen från uppstart till att de första patienterna kommer till centret 2022. Uppdraget omfattar byggherrerådgivning under samtliga faser med fokus på planering och styrning av tid, ekonomi och kvalitet samt hantering av bl.a. brukarmedverkan, programmering, inköpsstrategi samt projektgenomförande.

- Vi är glada och stolta över att ha valts som byggherrerådgivare i ett så spännande och viktigt projekt.

Med vår rikstäckande byggherrerådgivning och specialiserade kunskap inom vårdbyggande ser vi fram emot att, i nära samarbete med Region Syddanmark, stödja visionen om att skapa en byggnad som stärker hela regionen. Ett centrum där diabetesbehandling och förebyggande sker på högsta internationella nivå, säger Anders Lomholt, affärsområdeschef Arkitema Byggherrerådgivning.

Vid Region Syddanmark ser man fram emot att få ett viktigt center till regionen, som kan vara med till att säkerställa en hög kvalitet i behandlingen.

- Det är viktigt att den enskilda diabetespatienten kan få behandling av hög kvalitet i närheten av sin bostad. Så det betyder mycket för oss att vi skapar ett center som alla som arbetar med diabetes i Region Syddanmark är involverade i och drar full nytta av, säger Poul-Erik Svendsen (S), ordförande för hälsoskyddsnämnden i Region Syddanmark i ett pressmeddelande.

Steno Diabetes Center Odense integreras i sjukhuset Nyt OUH. Områdets yta, inklusive byggnad, utearealer och infrastruktur omfattar cirka 12.000 m².

Eva Friis
Kommunikationschef
evfr@arkitema.dk
+45 4212 6445
2018-11-13
Mekanisk verkstad för Er som ställer hårda krav har fått sin 3:e Biglia installeradPålitligt korrosionsskydd från Henkel.CEJNs teamledares kommentar till The Next Generation: "Vårt ansvar är att hålla dig säker"20-åriga Stella bryter manlig norm i byggbranschenGrunden Bois är årets Number 10 stipendiatLesjöforsfjädrar i framtidens mänskliga robotarBilia förvärvar en auktoriserad serviceverksamhet för BMW i NorgeNytt industrimagasin vinter 2018 ute nu!Hyundai och Vodafone inleder samarbete om uppkopplade bilarEldrivna truckar testas i produktion i Bolidens AitikgruvaLåt oss presentera: Fredagens gäster i Defas podstudioHet marknad för begagnade bilar trots färre försäljningar Arbeta i HD med nya High Demand pro18-v batterierFörsäljningsrekord på Gekås Ullared ger bidrag till Missing PeopleSvenska chefer underkänner sitt eget cv BMW + vinterhjul =gratis vinterhjulYrkesgymnasiet ökar med 25 procent Så ser företagandet ut i din kommunMakita lanserar sladdlös kaffemaskin på 12/18VEntreprenörskap hos Sigtuna Kommun20-åring med hjärta för kunskap och kvalitetWidrikssons lanserar ytterligare tjänster inom IT-logistik och transportÖkad säkerhet i truckmiljön med Zone Intelligence Bättre arbetsmiljö med ljuddämpade diamantklingorPremiär för ny butik och entre i Älvsjö och ny filial i Borås.Scanias transportlaboratorium blir fossilfrittRejmes Bil prisbelönta på motorgalan 2018Maskinhandboken – Ny SEK Handbok!Nordic Truckcenter SE inleder samarbete med TOTAL Nordic
2018-11-12
Skanska utvecklar nytt hotell i Kiruna som säljs till LKAB för cirka 500 miljoner kronorNy exportsäljare - Alexander LjungbergMätningar till grund för elbesparingPeab bygger ut Tofta skjutfältAcademic Work prisas för bästa försäljnings- och marknadsorganisationDemo utförsäljning av mätinstrument Ny satsning från Stoppa machokulturen Tyréns vinner nytt uppdrag i Norge åt Bane Nor Snart öppnar vi butik i UppsalaLindinvent letar Försäljningsingenjörer och UtvecklareInbjudan till seminarium om framtidens transporter​Politiken som kan förändra bygg- och fastighetsmarknadenStål & Hyr Group går samman med Aros Hyresmaskiner ABSFVF avtalar med Branschkontroll för kontroll av samtliga Certifierad Verkstad och Eurogarant!Zero Sun: Soldriven villa möjlig även där solen lyser med sin frånvaroSunPines Hållbarhetspris till Lindbäcks Group Vatten på Gotland kräver nytänkNu går vi live med CS24 connectIndustriföretag i Skövde är med på Elmia SubcontractorMiljötillstånd för utbyggnad och intag av förnybara råvarorRealgymnasiets fordonsutbildning ProMeister Fordon vinner pris på Motorgalan 2018Årets butik 2018 finns i Skellefteå
2018-11-09
Nomo Elmia Subcontractor 2018Skanska investerar EUR 170 M, cirka 1,8 miljarder kronor, i kontorsbyggnad i Warszawa, PolenNya Volvo EC750E HR: branschens mest produktiva rivningsgrävareVellinge är Årets Nyföretagarkommun 2018Vinge till unik racing-Tesla visas på InnoDexPolarbröd - årets marknadsförareVem blir Årets Cleantechprofil? Här är de nominerade.Ny maskin för rörlaserskärning till Weland ABFramtidens elsystem - fullt med nyheter från forskning och branschVärldspremiär för nya Mitsubishi L200Öppet Hus på Möjligheternas Torg: Maskinförare, ett framtidsyrke för fler
Annonser