SÖNDAG 15 JULI 2018

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Arkitema blir bygg­herrerådgivare för diabetescentrum

Ett diabetescentrum som ska försäkra att alla diabetiker i Region Syddanmark upplever ett lyft i livskvalitet och livslängd.
2017 godkände Novo Nordisk Fonden en ansökan om medel för finansiering av ett diabetescentrum i Region Syddanmark. Därmed beviljades 1,4 mdr DKK för etablering och uppstart av det kommande Steno Diabetes Center Odense. Centret blir ett nav för forskning och behandling av diabetes i regionen, och ska bidra till att bromsa den negativa utvecklingen i antalet diabetes 2 patienter på nationell nivå.

Just nu är etableringen av diabetescentrum i gång i alla landets regioner och i Odense kommer centret placeras i förbindelse till Nyt OUH, det kommande supersjukhuset i Odense. Som byggherrerådgivare kommer Arkitema bistå Region Syddanmark under hela processen från uppstart till att de första patienterna kommer till centret 2022. Uppdraget omfattar byggherrerådgivning under samtliga faser med fokus på planering och styrning av tid, ekonomi och kvalitet samt hantering av bl.a. brukarmedverkan, programmering, inköpsstrategi samt projektgenomförande.

- Vi är glada och stolta över att ha valts som byggherrerådgivare i ett så spännande och viktigt projekt.

Med vår rikstäckande byggherrerådgivning och specialiserade kunskap inom vårdbyggande ser vi fram emot att, i nära samarbete med Region Syddanmark, stödja visionen om att skapa en byggnad som stärker hela regionen. Ett centrum där diabetesbehandling och förebyggande sker på högsta internationella nivå, säger Anders Lomholt, affärsområdeschef Arkitema Byggherrerådgivning.

Vid Region Syddanmark ser man fram emot att få ett viktigt center till regionen, som kan vara med till att säkerställa en hög kvalitet i behandlingen.

- Det är viktigt att den enskilda diabetespatienten kan få behandling av hög kvalitet i närheten av sin bostad. Så det betyder mycket för oss att vi skapar ett center som alla som arbetar med diabetes i Region Syddanmark är involverade i och drar full nytta av, säger Poul-Erik Svendsen (S), ordförande för hälsoskyddsnämnden i Region Syddanmark i ett pressmeddelande.

Steno Diabetes Center Odense integreras i sjukhuset Nyt OUH. Områdets yta, inklusive byggnad, utearealer och infrastruktur omfattar cirka 12.000 m².

Eva Friis
Kommunikationschef
evfr@arkitema.dk
+45 4212 6445
2018-07-09
Dalakrafts snabbladdare ingår i Clevers laddnätverkSkandinaviens största hissautomatsystemVVS-grossisten Dahl etablerar ny butik i UddevallaStrömindikeringsplint med Push-in anslutning och frånskiljareLedande aktörer inom entreprenörskap möts i VästsverigeSiemens förnyar elnätets ”motorvägar” – affären värd en halv miljard De ska hitta lösningar för att magasinera grundvatten på Gotland Innovativa säkerhets­lösningar med Komatsu Komvision och ISO5006:2017
2018-07-06
Clockwork tar steget och blir rikstäckandeBAGA söker säljare till Stockholm och norra SvealandReguity Group AB förvärvar Digital Aktiebok från UC ABÖrestadskyl total­entreprenör för ett nytt kyl- och fryslager åt Svensk Caters ABHr Björkmans Entrémattor förvärvar Stockholms Hyr-TvättKompletta klassrumspaket gör oss bäst i klassen Best Transport satsar på livsviktiga tempererade transporterVad är skillnaden mellan studier på universitet och yrkeshögskola?Nu kan du ansöka om bygglov digitaltRaise Reach medverkar på mässan för alternativa investeringarNordic Waterproofings förvärv av Veg Tech AB är genomförtFörsta hjullastaren från CLAAS är såld i SverigeFöreningslivet behöver moderniseras och digital­iseras för att engagera ungaEn truck för alla tillfällen
2018-07-05
Trelleborg fokuserar på tekniska genombrott i sitt utbyggda FoU-centerPeab bygger om ledamotshuset i StockholmDet blir allt svårare att skydda ditt varumärke på egen handPeab Asfalt får stort uppdrag i Norvik Hamn, NynäshamnParker lanserar P1F, helt ny ISO15552-klassad pneumatikcylinderMastbyte påverkar radiomottagningen från TåsjöSpänningsaggregat med längre livslängd än någonsin!Återvunnen plast ger stora miljövinster för WexnetFord Mustang Bullitt är på plats under Goodwood Festival of SpeedRiksbanken, banker och börserna profilerar sig inom kryptovalutorCombitech tar över hela norska WatchcomKvikkac visar upp sin prisvinnande innovation On-Rails på Västgård game fair Sopra Steria öppnar nytt kontor i ÖstersundRegeringen måste göra det lättare att starta egetSolcellsenergi får Högskolans elräkning till 0Nöjda kunder hos Proton Lighting i VärnamoÄr BankID säkert?Renault testar autonoma mobilitetstjänster för allmänhetenSune firar 60 år på Norconsult!Karlstad i topp tio för hållbara transporter 2018Lätt för småföretagare att bli digitala Ointresse för ekonomi hos unga ger negativa konsekvenser senare i livetWästbygg Projektutveckling satsar på fler ungdoms­bostäder MTD-gruppen levererar Apoteas varor direkt hem Fujitsu förenklar katastrofåterställning med nästa generations ETERNUS Snapshot Manager
2018-07-04
Hur utvecklar man en hållbar uthyrningsverksamhet med miljötänk?WAGO TOPJOB® S DIN-skenmonterade kopplingsplintPeab renoverar bostäder i HelsingborgNCC renoverar och säkrar dammanläggning i HallandPrevas tecknar avtal med OMV (Norge) ASBilmarknaden juni 2018Regeringen satsar på kompetensutveckling inom AI Hur riggar vi en hållbar industriutveckling i hela landet?Ny CFO hos teknik- och industriserviceleverantören Bilfinger Energimyndigheten ger stöd till Preems och Vattenfalls planerade vätgasfabrik i GöteborgRagn-Sells och LKAB utvinner mineraler ur gruvavfall Sveriges myndigheter skapar förvirring kring elens klimatpåverkanSäkerhetsrummet skyddar värdefullt livsmedel26 miljoner kronor till projekt för att öka ekologisk produktion och konsumtion
Annonser