LÖRDAG 25 MAJ 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Atlas Copco gör DrillAir-kompressorerna mer effektiva med steg V-kompatibla dieselmotorer

Nu har Atlas Copco bytt till dieselmotorer som uppfyller steg V-kraven i sin DrillAir-serie med mobila högtryckskompressorer.
DrillAir-kompressorerna används framför allt inom brunnsborrning och fundamenteringsborrning. Serien innehåller flera stora kompressormodeller med drifttryck på 20–35 bar och flöden på 20,6–42 m3/min. Atlas Copco har dessutom försett serien med sin nya smarta Xc4004-styrenhet. Tack vare den tekniska utvecklingen av kompressorerna i kombination med prestandahanteringssystemet AirXpert 2.0 kan borrföretagen både minska utsläppsnivåerna från motorerna och förbättra driftsprestandan.

”Vår unika DrillAir-produktportfölj är mycket uppskattad av många borrföretag. Dels kan de lita på att våra kompressorer är driftsäkra, men dessutom har de vant sig vid deras enastående prestanda och låga ägandekostnad”, säger Hendrik Timmermans, Vice-President Marketing för Atlas Copcos Portable Air-division. ”Nu har serien förstärkts ytterligare med motorer som uppfyller steg V-kraven, Xc4004 och AirXpert 2.0. Det betyder att operatörerna kan få jobben klara på rekordtid.”

Nu blir kompressorerna steg V-kompatibla
Nu kommer det att sitta en Scania-motor som uppfyller de senaste steg V-utsläppsgränserna i varje ny DrillAir-kompressor. Endast Y35- och V39-modellerna är undantagna – de kommer att uppfylla de nya kraven i ett senare skede. De nya motorerna ökar DrillAir-kompressorernas effektivitet med mellan 3 och 4,5 procent.

Effektivare än steg V
I applikationer där bränslekostnaden beräknas per borrad meter är det viktigt att ha marknadens mest effektiva kompressorer för lufttillförseln till borriggarna. Atlas Copco nöjer sig inte med att införa motorer som uppfyller steg V-kraven. DrillAir-kompressormodellerna V21 och H23 har Atlas Copcos senaste egenutvecklade kompressorelement – som ökar effektiviteten med ytterligare 2 procent.

Med det patenterade XPR-systemet (Extended Pressure Range) utökas dessutom tryckintervallet för Y35 DrillAir-kompressorn från 15 upp till 35 bar. Därför går Y35-modellen att använda till en mängd olika applikationer och blir en favorit för uthyrningsföretagens genom sin potential att öka deras avkastning på investeringen.

Konstruerad för driftsäkerhet
IP67-klassningen av DrillAir-seriens motorer gör det förbättrade och patenterade prestandahanteringssystemet AirXpert 2.0 mer driftsäkert. Färre kopplingar och en mer robust konstruktion skyddar systemet från vibrationer och stötar. AirXpert 2.0 ökar produktiviteten, antingen genom att ge extra flöde eller genom att stabilisera flöde eller tryck.

Styrenheten Xc4004 har en sjutumsdisplay där användaren slipper växla mellan bilder och kan övervaka både tryck och flöde samtidigt. Användaren har också tillgång till en historik med 15 variabla parametrar för full kontroll. Dessutom gör OilXpert det möjligt att övervaka och justera oljetemperaturen och därmed förlänga livet på kompressoroljan. Något som ger en ännu bättre total ägandekostnad.

Konstruerad för tuffa applikationer
Den nya IP67-klassade kompressorstyrenheten Xc4004 passar perfekt för tuffa borrapplikationer. Atlas Copco erbjuder även fjärrstyrning via en sekundär skärm som kan anslutas till en borrigg. På så sätt kan operatörerna styra lufttillförseln till kompressorn direkt från användningspunkten.

En ytterligare trygghet är att kåpan har ett treskikts korrosionsskydd och är C3-certifierad efter att ha klarat 460 timmars saltsprutning. Slutligen tar DrillAir-kompressorerna upp mycket lite plats: både kompressorer och borrigg får plats på en enda lastbil, vilket gör det enkelt att manövrera i svårforcerad terräng samtidigt som både transportkostnader och transporttid minimeras. Det här är egenskaper som höjer andrahandsvärdet på alla DrillAir-kompressorer och därmed förbättrar avkastningen på investeringen ännu mer.

För mer information, kontakta:
Fredrik Ålund, Sälj- och marknadschef, Atlas Copco Power Technique Nordic
Tel: +46 (0)72 233 97 93, E-post: fredrik.alund@atlascopco.com

Linda Ekwall, Marknadskommunikationschef, Atlas Copco Power Technique Nordic
Tel. 08 743 8316, e-post linda.ekwall@atlascopco.com

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen erbjuder kunder innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och service med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och kunder i fler än 180 länder. 2017 hade Atlas Copco intäkter på BSEK 116 (BEUR 12) och ca 47 000 anställda. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com.

Power Technique
Great ideas accelerate innovation. Atlas Copco Power Technique omvandlar industriella idéer till ledande teknologi inom luft-, kraft- och flödeslösningar. Våra passionerade medarbetare, vårt expertkunnande och vår service erbjuder hållbart värde för industrier över hela världen.

Portable Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Power Technique. Divisionen konstruerar, tillverkar och säljer Portable Energy-divisionen ett brett urval av mobila och energieffektiva kompressorer, lätta handhållna rivningsverktyg och lösningar med fokus på industrin, bland annat högtrycksboosters och kvalitetsluftutrustning. Produkterna används inom många olika branscher, bland annat anläggning, gruvdrift, olja och gas samt uthyrning. Divisionens huvudkontor finns i Antwerpen i Belgien. Våra viktiga produktutvecklings- och tillverkningsanläggningar finns i Europa, Asien, Syd- och Nordamerika.
Kontaktinformation
Postadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Nacka
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556014-2720
Grundat: 1917
Anställda: 42749
Atlas Copco i Sverige

Atlas Copco-gruppen är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetshöjande lösningar. Vi förser våra kunder i fler än 180 länder med produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi.

Atlas Copco i Sverige hanterar försäljning, service och marknadsföring av innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna industriverktyg och monteringssystem. Våra kunder har tillgång till en rikstäckande försäljnings-, distributions- och servicenätverk som säkerställer att produkterna går på maximal effektivitet och minimal stilleståndstid.

Atlas Copco grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Företagets tjänster/produkter

Maskiner: Försäljning: Kompressorer, Tryckluftsmaskiner

Kontakter

Linda Ekwall
Presskontakt
-

Filmer

Atlas Copco - Home of innovation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-05-21
Redskaparna premiärvisar stödkantläggare på MaskinExpoNytt sortiment av diamantklingor hjälper dig att kapa som en superhjälte och känna dig oövervinnerlig! Världspremiär för självkörande lastbil – med belysning från StrandsUtvecklare växlar upp med ny serie cylindriska kugghjul av plast Astra Hybrid från Idromatic ger högtryck och ånga på MaskinExpoCatrinelunds Gård går på djupet med gps-lösningar från Ag LeaderMagnus Hall ny ordförande för Eurelectric100 procent koldioxidfritt i alla större norska städer​Finjas golv ger elever en stabil grund att stå påRobot med känsla för skrotHastig ökning av gastankstationer för tung trafik i SverigeEnergiEngagemangs VD utsedd till årets företagarePiteå kommun satsar på elbussar
2019-05-20
CompuLab presenterar UCM-iMX8M-Mini Hemma hos Värmlands största spannmålsbondeVi hjälper Vitacon att hjälpa urinblåsepatienter.Ny online-auktion med Hilco IndustrialOEM Automatic presenterar världens första SIL 2/PLd radarsystemMatavfall lyfter flyget i ÖstersundDHL Express lanserar sin första regelbundna helautomatiska och intelligenta leveransservice via drönare i KinaSuccé-helg hos Märsta Förenade 4-5/5Andelen fossilt minskar i transportsektorn Tänker JAFO på miljön?Hon blir regionchef för Wästbygg AB i StockholmKompakta centrifugalfläktar för ventilationssystem med krav på höga tryck Power Circle i Almedalen​Mählers lanserar kraftfull sopvals för lastbil och hjullastare“Vi måste alltid kunna hålla oss rullande”Swegon vinner Stora Inneklimatpriset 2018 Schneider Electric går in som partner i ny centrumbildning - KTH Live-In LabNy försäljningschef för Purus SverigeRookie-VM och Champions Trophy i extremsporten Timbersports Profibus PA till Profinet
2019-05-17
Global hållbarhetssuccé besöker EmpackAffischer i egen design hos SkyltmaxSveriges ledande fönstertillverkare Elitfönster använder TOUGHBOOK för smidigare lagerhanteringLantmännens spannmålsanläggning i Hargshamn är invigdJohan Söderström utsedd till Europachef för Power GridsSTEMMER IMAGING AG firar framgångsrik debut på Deutche Börse inom marknadssegmentet Prime StandartLekang Group utser Logent till nordisk partner för Inbound Transport Management Global Safety DayRusning efter nya motorsågen MS 500iKlätterteknik investerar i fritid Stölder på byggarbetsplatser har ökat med 60 procentAnslut kablar upp 185 mm2 med Power-Turn-anslutningFord Mustang firar 55 år som nummer ett Samarbete med Citroën i samband med deras 100-årsjubileum för att leverera självkörande elektrisk mobilitet Comfort-bolaget Wiiks Rör i Storvik – utsedd till Sveriges bästa VVS-företag!Starka resultat under första kvartalet i Schneider Sustainability ImpactIKEA går med i Solelkommissionen Förvaltning av elnätstillgångarScandbio förhandlar om upphörd verksamhet vid fabriken i VaggerydHöga personalkostnader en stor utmaningLivsmedelsindustrins fem viktigaste frågor inför EU-valetNy VD och koncernchef i GAROPeter Flyckt tillträder som ny vd för Midroc MechanicalNytt samarbete mellan Funkwerk och Malux har etableratsAssemblin bakom unik cleantechanläggningInternationell gruvkonferens till SkellefteåHydroscand finansierar en bättre IT-miljö för elever i Sydafrika
2019-05-16
Wåhlins Skärteknik AB investerar i en laserskärmaskin från Bystronic.Nu rullar den självkörande lastbilen på allmän väg
Annonser