FREDAG 23 AUGUSTI 2019

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden

Atlas Copco gör DrillAir-kompressorerna mer effektiva med steg V-kompatibla dieselmotorer

Nu har Atlas Copco bytt till dieselmotorer som uppfyller steg V-kraven i sin DrillAir-serie med mobila högtryckskompressorer.
DrillAir-kompressorerna används framför allt inom brunnsborrning och fundamenteringsborrning. Serien innehåller flera stora kompressormodeller med drifttryck på 20–35 bar och flöden på 20,6–42 m3/min. Atlas Copco har dessutom försett serien med sin nya smarta Xc4004-styrenhet. Tack vare den tekniska utvecklingen av kompressorerna i kombination med prestandahanteringssystemet AirXpert 2.0 kan borrföretagen både minska utsläppsnivåerna från motorerna och förbättra driftsprestandan.

”Vår unika DrillAir-produktportfölj är mycket uppskattad av många borrföretag. Dels kan de lita på att våra kompressorer är driftsäkra, men dessutom har de vant sig vid deras enastående prestanda och låga ägandekostnad”, säger Hendrik Timmermans, Vice-President Marketing för Atlas Copcos Portable Air-division. ”Nu har serien förstärkts ytterligare med motorer som uppfyller steg V-kraven, Xc4004 och AirXpert 2.0. Det betyder att operatörerna kan få jobben klara på rekordtid.”

Nu blir kompressorerna steg V-kompatibla
Nu kommer det att sitta en Scania-motor som uppfyller de senaste steg V-utsläppsgränserna i varje ny DrillAir-kompressor. Endast Y35- och V39-modellerna är undantagna – de kommer att uppfylla de nya kraven i ett senare skede. De nya motorerna ökar DrillAir-kompressorernas effektivitet med mellan 3 och 4,5 procent.

Effektivare än steg V
I applikationer där bränslekostnaden beräknas per borrad meter är det viktigt att ha marknadens mest effektiva kompressorer för lufttillförseln till borriggarna. Atlas Copco nöjer sig inte med att införa motorer som uppfyller steg V-kraven. DrillAir-kompressormodellerna V21 och H23 har Atlas Copcos senaste egenutvecklade kompressorelement – som ökar effektiviteten med ytterligare 2 procent.

Med det patenterade XPR-systemet (Extended Pressure Range) utökas dessutom tryckintervallet för Y35 DrillAir-kompressorn från 15 upp till 35 bar. Därför går Y35-modellen att använda till en mängd olika applikationer och blir en favorit för uthyrningsföretagens genom sin potential att öka deras avkastning på investeringen.

Konstruerad för driftsäkerhet
IP67-klassningen av DrillAir-seriens motorer gör det förbättrade och patenterade prestandahanteringssystemet AirXpert 2.0 mer driftsäkert. Färre kopplingar och en mer robust konstruktion skyddar systemet från vibrationer och stötar. AirXpert 2.0 ökar produktiviteten, antingen genom att ge extra flöde eller genom att stabilisera flöde eller tryck.

Styrenheten Xc4004 har en sjutumsdisplay där användaren slipper växla mellan bilder och kan övervaka både tryck och flöde samtidigt. Användaren har också tillgång till en historik med 15 variabla parametrar för full kontroll. Dessutom gör OilXpert det möjligt att övervaka och justera oljetemperaturen och därmed förlänga livet på kompressoroljan. Något som ger en ännu bättre total ägandekostnad.

Konstruerad för tuffa applikationer
Den nya IP67-klassade kompressorstyrenheten Xc4004 passar perfekt för tuffa borrapplikationer. Atlas Copco erbjuder även fjärrstyrning via en sekundär skärm som kan anslutas till en borrigg. På så sätt kan operatörerna styra lufttillförseln till kompressorn direkt från användningspunkten.

En ytterligare trygghet är att kåpan har ett treskikts korrosionsskydd och är C3-certifierad efter att ha klarat 460 timmars saltsprutning. Slutligen tar DrillAir-kompressorerna upp mycket lite plats: både kompressorer och borrigg får plats på en enda lastbil, vilket gör det enkelt att manövrera i svårforcerad terräng samtidigt som både transportkostnader och transporttid minimeras. Det här är egenskaper som höjer andrahandsvärdet på alla DrillAir-kompressorer och därmed förbättrar avkastningen på investeringen ännu mer.

För mer information, kontakta:
Fredrik Ålund, Sälj- och marknadschef, Atlas Copco Power Technique Nordic
Tel: +46 (0)72 233 97 93, E-post: fredrik.alund@atlascopco.com

Linda Ekwall, Marknadskommunikationschef, Atlas Copco Power Technique Nordic
Tel. 08 743 8316, e-post linda.ekwall@atlascopco.com

Atlas Copco är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetslösningar. Gruppen erbjuder kunder innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, anläggnings- och gruvutrustning, industriverktyg och monteringssystem. Atlas Copco utvecklar produkter och service med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi. Företaget grundades 1873, har huvudkontor i Stockholm och kunder i fler än 180 länder. 2017 hade Atlas Copco intäkter på BSEK 116 (BEUR 12) och ca 47 000 anställda. Mer information finns på www.atlascopcogroup.com.

Power Technique
Great ideas accelerate innovation. Atlas Copco Power Technique omvandlar industriella idéer till ledande teknologi inom luft-, kraft- och flödeslösningar. Våra passionerade medarbetare, vårt expertkunnande och vår service erbjuder hållbart värde för industrier över hela världen.

Portable Air är en division inom Atlas Copcos affärsområde Power Technique. Divisionen konstruerar, tillverkar och säljer Portable Energy-divisionen ett brett urval av mobila och energieffektiva kompressorer, lätta handhållna rivningsverktyg och lösningar med fokus på industrin, bland annat högtrycksboosters och kvalitetsluftutrustning. Produkterna används inom många olika branscher, bland annat anläggning, gruvdrift, olja och gas samt uthyrning. Divisionens huvudkontor finns i Antwerpen i Belgien. Våra viktiga produktutvecklings- och tillverkningsanläggningar finns i Europa, Asien, Syd- och Nordamerika.
Kontaktinformation
Postadress
Sickla Industriväg 3
13154 Nacka
Region
Nacka
Stockholms län
Sverige
Orgnr:
556014-2720
Grundat: 1917
Anställda: 42749
Atlas Copco i Sverige

Atlas Copco-gruppen är en världsledande leverantör av hållbara produktivitetshöjande lösningar. Vi förser våra kunder i fler än 180 länder med produkter och tjänster med fokus på produktivitet, energieffektivitet, säkerhet och ergonomi.

Atlas Copco i Sverige hanterar försäljning, service och marknadsföring av innovativa kompressorer, vakuumlösningar och luftbehandlingssystem, bygg- och gruvdriftsutrustning, eldrivna industriverktyg och monteringssystem. Våra kunder har tillgång till en rikstäckande försäljnings-, distributions- och servicenätverk som säkerställer att produkterna går på maximal effektivitet och minimal stilleståndstid.

Atlas Copco grundades 1873 och har sitt huvudkontor i Stockholm.

Företagets tjänster/produkter

Maskiner: Försäljning: Kompressorer, Tryckluftsmaskiner

Kontakter

Linda Ekwall
Presskontakt
-

Filmer

Atlas Copco - Home of innovation

SENASTE NYTT

- Nyheter inom industrivärlden
2019-08-16
APM Terminals anställer för framtidenRamirent deltar på GatherDerome förvärvar Woody bygghandel i AnderstorpNorden går i spetsen för bioflygbränsleOKQ8 och Tanka gör det enkelt för bilister att bli fossilfriaOrio fortsätter utveckla satsningen på Saab Original och LogisticsFrån lokal skrothandel till storföretag – Areco fyller 75 årVälkommen till Mapei, Fredrik Derwinger!GARO AB levererar laddinfrastruktur för elbussar Alexandra Stassais Söderblom ny affärschef på TyrénsFord drar 500 ton med elektrisk F-150 – firar med pickup-emoji
2019-08-15
Verizon Software-Defined Interconnect möjliggör anslutning av privata IP-nätverk på bara några minuterFortsatta utmaningar med lägre transportintäkterSchneider Electric hjälper till att framtidssäkra Norrlands universitetssjukhusAxelent tar över agenturer och breddar sitt utbudPressinbjudan: Robotkonferens för tillverkningsindustrins framtid Peab Asfalt vinner asfaltkontrakt i Säffle och Åmåls kommun5 goda skäl att besikta bilenJohan Edén är ny Försäljningschef på SoftOne GroupHelhetslösning från OEM Electronics hjälpte TylöHelo​Bilbranschen varnar för insmugglad AC-gasPorsche Carrera Cup Scandinavia: Prins Carl Philip och Jacques Villeneuve kör Kanonloppet.Anna och Oskar siktar på medalj i världens största tävling!Maskinstyrning på väg in i grävmaskinernaWiklund satsar tyngre med Kramer hjullastareOffentlig utvärdering av maskindirektivet med fokus på ny teknik​Elbilar kan laddas på fler platserNya Volkswagen T-Roc Cabriolet – en frisk fläkt i SUV-segmentetZmarta Group flyttar till nya lokalerOscar Eriksson, Sh bygg, sten och anläggning AB tävlar i Yrkes-VMXL-Bygg Habo blir en del av Woody-kedjanDi Luca & Di Luca väljer Aditro Logistics som 3PL-partner för sin framtida tillväxtProduktlansering HERU NEXT GENERATION
2019-08-14
Träffa Bastec på Fastighetsmässan i Göteborg 4-5 sept 2019Conrad fortsätter att expandera sitt B2B-sortimentLantmännen Maskin, Swecon och Försvarsmakten i samarbete om kompetensförsörjningAllkal anställer ny säljareIoT-experten: ”Enklare än du tror att göra stora vinster”Vd-succession i Lambertsson Sverige ABTobias Hansson utsedd till ny platschef för ABB i LudvikaBravida förvärvar ventilationsföretag i StockholmWürth ställer ut på Load Up North 29 – 31 augusti 2019 Alnova ställer ut på Fastighetsmässan i Göteborg den 4 - 5 septemberEM-kval och försmak inför NM i Timbersports Storsatsning med fokus på transportbilar på Load Up North i UmeåMaskiner för en miljon stals från byggarbetsplats i Jönköping – återfanns i HelsingborgGPA levererade till den nya avloppsledningen mellan Bua och Varberg
2019-08-13
Bra mix av mässbesökare ger affärerSchneider Electric når över hållbarhetsmålen för andra kvartalet 2019NCC bygger 65 bostadsrätter i ÄngelholmLaserrök – ett mycket hälsofarligt ämneNordens ledande Fastighetsmässor sedan 2009 är tillbaka till GöteborgHyundai kopplar upp nya modeller med Bluelink® Connected Car ServicesRobotar lockar rekordpublik till Tekniska – dubblade besökarsiffror för juliSöderberg & Haak visar upp BomagNolias vd: ”Norrlands tillväxtcentrum samlar de starkast växande branscherna under Load Up North” nVent visar digitala nyheter på Elmässan NorrBörja resan mot fossilfrihet - möt oss på FastighetsmässanMellansvenska Fasad går med i FasadgruppenTillförordnad vd Daniel Andoff blir ordinarie VD för Scandbio Hur säkrar din organisation informationssäkerheten i ICS- och SCADA system?Historiskt stark orderstock
Annonser